reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

czeeeeee babole
ha! ja tez swoj konkubinat bardzo lubiłam... przed slubem zapieralam sie rekami i nogami dluuuuugo, no ale eM w koncu wygrał;-):-) sprawe załatwilismy w tydzien, do tego 3 tygodnie czekania (bo w USC nie mozna szybciej, trzeba min miesiac odczekac:baffled:) i hop siup i po bólu. A i tak cieszylam sie,ze nie musze juz sie tym zajmować;-)
Wczoraj Mloda byla przecudna, choc nie spala od 4 to potem na spacerze jak zasnela to spala 4 godziny i dala mi zrobic zakupy na sąsiedniej dzielni, zrobic obiad i przyszykowac ladnie stół:-)
Muma gratuluje zęba Olinkowego:-)
kurcze, jak Ty to zrobilas ze on spi w nocy????????? moja budziła sie 2 razy a teraz sie popsuła od kilku dni i budzi sie 3 razy, jak w zegarku, niezaleznie ile wczesniej zje:confused: Kurcze, moze ona nie z tych co noc będą przesypiać....

reklama
cześć Dziewczynki

wczoraj byłam odcięta od świata.. net ani drgnął.. może przez ten śnieg padający czy co :dry:
Muma :***** (takie siarczyste buziaki dla Ciebie) i dla Olusia z okazji 5 miesięcznicy :tak: jejku i już z ząbkiem :-) dla mnie takie przejście przez wyżynanie zęba jest prawdziwym bohaterstwem :tak: buziaki, uściski i wielkie czochranie dla Małego.. hmm w sumie już Wielkiego Bohatera :*********
i wyprzedziłaś odpowiedzią moje pytanie jakie chciałam Ci zadać.. mianowicie kiedy najlepiej zrobić sałatkę z pieczarek.. ale jak robisz dziś to ja też dziś zrobię :tak: a powiedz jeszcze bardziej/częsciej robisz z porem czy ze szczypiorkiem????

na czwartkową wizytę u magika w domu się przygotowałam, a jakże! tylko że w gabinecie o wszystkim zapomniałam.. po jego zdaniu: 'czy ma pani coś na co by pani miała się poskarżyć' powiedziałam o twradnieniu brzucha (tyle zapamietałam) zapomniałam spytać czy mogę brać dodatkową dawkę magnezu :zawstydzona/y: zbadał mnie, zapomniał mi pokazać moją piękną macicę ja zapomniałam że miał mi pokazać :dry: posłuchaliśmy serduszka i z wielkim bananem zeszłam z kozetki prześwietleniowej..
wspomniał że w okolicach 20 tc będzie chciał mnie wziąc do kliniki w ramach tych badań na które wcześniej wyraziłam zgodę (badanie ciśnienia u kobiet w ciąży) myślę że przy okazji zrobią mi POŁÓWKOWE :szok: jużżżżżż!!!!!!!!!!!!!
kolejna wizyta 11 kwietnia wtedy też da mi skierowanie do kliniki..

tyle o mnie.. dziewczyny moze mi pomożecie.. no może nie mi ale mojej koleżance.. jest w ciąży tydzień krócej niż ja i dziś odbierała wyniki z usg genetycznego.. i jak lekarka robiąca jej usg wydawała wyniki powiedziała że konieczna jest amniopunkcja bo jakieś wartości są 'nieciekawe'.. koleżanka mówiła ze przeryczała całą wizytę, lekarz prowadzący nie chciał jej dziś przyjąc ale za pośrednictwem położnej wypowiedział się że też proponuje amniopunkcję.. z tego co pamiętam, ryzyko obliczone w trisomii 21 wyszło jej 1:200 (ileś tam)
Poleciłam jej usg u magika, wysłałam jej już nr telefonu.. i prośba do Katiuszki - jeżeli możesz i pamiętasz napisz (na priv) mi ile u Ciebie wyszła trisomia 21.. i jak ja mam pocieszyć koleżankę.. :zawstydzona/y:

kok.o - gratulacje z okazji wczorajszej rocznicy :tak: A z tym spaniem w nocy, nie wiem - jakoś tak moje dzieci śpią , ale za to w dzień wcale :baffled: Ja już bym chyba wolała wstać ze dwa razy w nocy i żeby chociaż z 1,5 godz w dzień się kimnął, Tak więc nie dogodzisz:-D

Ani@k jeszcze raz gratulacje z wizyty:tak: Czy na połówkowym dowiemy się wszystkie jakiej płci jest Dzidź ?? :happy2:
Co do trisomii 21 to ja miałam coś koło 1:200 i jeszcze trisomię 13 1:86 i po usg Magika mojego wyszłam pewna , że jest wszystko OK. Więc jeśli macie tam Magika to on powinien to ładnie zweryfikować. 21 łatwiej zweryfikować niż 13:tak:
Ja do sałatki pieczarkowej nie dodaję pora bo nie lubię takiej hardcorowej wersji, tylko szczypiorek, trochę cebuli, jajka, groszek i of course Kielecki :-D
Lecę kroić te pieczarki :baffled: (po pokrojeniu parzę je w gorącej wodzie;-))

dzieki dziewczyny:-) z almy nie skorzystałam, polazłam na dłuuugi spacer na sasiednią dzielnie, tam maja sklepy (ale nie maja takiego ogolnospozywczego) do których od biedy mozna sie wkulać wozem:-)

ojaaapitoleee:szok: naturalnie??:szok: heh...nie chce nawet myslec jak ta babeczka 'wyglada' po takim porodzie:szok:
Ani@k trzymaj diete bo wiesz... nie ma nagrody za pobicie rekordu;-):-D:-D

Ostatnia edycja:
hej..ja wróciłam od fryzjera:tak:ha,jestem mega zadowolona!!hi hi!!był bajejage (czy jak to sie pisze)robiony,i podcinałam,pani od razu fajnie mnie uczesała hihi!!Oj co do całego zamięszana przed slubem,to tez to bardzo,bardzo mi sie podobało!!zaproszenia,sala,orkiestra,fotograf,kamerzysta,suknia i wszystkie te sprawy...super to było!!!!:-)

reklama
ciao a tutti!!!

Kok.o chyba obydwie mamy dzieci z edycji limitowanej :-D

Mnie sie konkubinat to podoba, a owszem, ale u innych i to tez nie wszystkich:-):-), aczkolwiek przygotowan do slubu drugi raz bym przechodzic nie chciala:zawstydzona/y: dobrze,ze juz mamy za soba...teraz za to bedzie chrzest i juz mi sie slabo robi jak sobie pomysle:baffled:

A ja przed swietami do fryzjera nie poszlam tylko sobie kupilam farbe "zrob to sam" i wyglada na to, ze i tak swieta bede miala wlosy nie pokolorowane z przyczyn technicznych znaczy braku czasu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry