reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

kok.o - ja mam do najbliższej siłowni 30 km, biegać nie mogę (przez zastawki;-)) i nie lubię a to coś nowego, można TV oglądać i cicho działa, tak, że można się kręcić jak Olek śpi:-)

Fajnie jakby się Wam udało z basenem:-) A co Cię zaniepokoiło , że poszłaś z Małą do neurologa ?? Moje dzieci też nie należą do megażywotnych i ruchliwych ale pamiętam jak to było z Julką (a wtedy nie było internetu do porównywania) i teraz jest podobnie.

reklama
Muma do neurologa w szpitalu kazali pójść jak skonczy miesiąc, ze wzgl.na slabe napiecie miesniowe po porodzie. Neurolog pokazała cwiczenia jakie mamy z nią robić i teraz byliśmy na kontrolnej wizycie. Młoda podnosi głowke ale wiecej siłą miesni pleców, na rękach mało sie podpiera i czesto przewraca sie na bok (brak podporu). A czesto nie kładłam jej na brzuchu, bo strasznie nie lubiła tego i od razu był ryk. Dopiero od niedawna toleruje parominutowe leżenie;-)

Szyszunia próbowałam odnaleźć swój wykres, ale cholercia...nie pamiętam albo loginu albo hasła na enpr.pl. Wiem, że mierzyłam, ale nie pamiętam ile. Zerknęłam na Twój wykres...ja na Twoim miejscu pomierzyłabym jeszcze z kilka dni, jak wzrośnie- to ok. A gdyby nie, to chyba poszłabym z tym do lekarza:baffled: Nie chcę Cie niepotrzebnie straszyć, ale wiesz..lepiej dmuchać na zimne. Chciaż z drugiej strony to ja panikara byłam i jestem...:baffled:
Muma gratuluję zapału!!! ja tam nie łapię się za żadną gimnastykę:no:;-) uskuteczniam teraz codzinne (no prawie codzienne;-)) spacery, tak po godzinie lub nawet dwugodzinne to na drugi dzień mam takie zakwasy, że szok:szok::-) a ręce od Julka też wyćwiczone:-D ale fakt...wagę mam jeszcze większą niż przed ciążą, myślałam, że to tylko waga...a tu w ciuchy żadne nie wchodzę:szok::no: a wiosna tuż..tuż...
kok.o kurde znowu jestem w stresie jak czytam jakie badania, kontrole mają wasze dzieciaczki:baffled: Mój Julek miał taką jakby wizyta kontrolną po 6 tygodniach życia, lekarz ponaciskał mu skóre w różnych miejscach niby czy ma dobry kolor:confused: zaglądnał do oka, ucha. Ponaciskał na bioderka, zmierzył obwód główki i tyle. Powiedział, że wszystko ok i koniec. Moja wizyta po porodowa wyglądała tak: lekarz zapytał czy coś mnie boli, ja na to, że nie. A on: no to dobrze, zmierzymy tylko ciśnienie krwi!!! Planuję sama prywatnie wybrać sie do ginka polskiego, nich mi "tam" zaglądnie;-)

hej babolki,

Ani@k inhaluj sie tym rumiankiem, bo ja tez w ciazy w wigilie zalapalam mega bakterie i myslalam, ze pluca wypluje, spalam na siedzaco, bo oddychac inaczej sie nie dalo. Masakra byla!

Katiuszka dasz rade!!! Zorganizujesz sie po twojemu i nawet jak nie bedzie tak kolorowo jak dzis to i tak dasz rade.

Kok.o moja tez na brzuszku to slabo podnosi glowke:baffled: ale za to jak jst na rekach to rusza glowa jak te pieski co sie na podszybiu stawialo w latach 80tych:-D:-D

cześć

u mnie też wiosna.. zresztą od kilku dni.. ale ogólnie jest zimno, mimo że termometr wskazuje +6-8 stopni..
atar nadal występuje naprzemiennie z suchością jak na Saharze :baffled: ja pindolę, tak mi czasem dziurki zapycha że nie mam czym oddychać a przez usta nie cierpię.. no ale jak trza..

a jak tam z płcią :-p ? A jakie masz imiona w końcu ???
ostatnio jak gin mnie prześwietlał spytał 'płeć chcemy znać?' ja 'eee chybaaa nieee' po chwili powiedziałam że chyba że ewidentnie 'coś' widać.. ale powiedział ze jak było 'chyba nie' to mi nie powie..
A imię.. nie wiedziałam ze to takie trudne.. nie mam konkretów.. ale próbuję.. :sorry2:

Szyszka
ja mierzyłam długo, zresztą zapatrzona w wykres Kok.o.. ja mierzyłam coś do 13 tc.. przeczytałam gdzieś ze właśnie w 13 tc tempka zaczyna spadać, moja tak się zachowywała: Obserwacja cyklu - enpr.pl

witam się i ja w drodze do roboty
po miesiącu zastępstwa w innym miejscu i tygodniu urlopu będzie ciężko
u nas słoneczko od dwóch dni ale teraz czuć jeszcze mróz :-\
@ jednak u mnie
po 22 dniach ciekawe co ginka na to?
buzka
miłego dnia

Ahoj dziewczyny :-) Witam się z kawą w ręku, wyobraźcie sobie że z domu:rofl2: Na noc dzisiaj mam :tak:

Szyszka ja na twoim miejscu pomierzyła bym jeszcze trochę jak inne dziewczyny:tak:

Anuszka
te anomalie w naszych cyklach to chyba wynik tej cholernej zimy :no:
Mnie też już brzuch pobolewa:no:

Katiuszka
oby tak dalej :tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dziękuję kobitki za fluidki zagarniam całymi garściami :tak: Jesteście kochane :-**

Trzymajcie kciuki za mnie dzisiaj idę na wizytę do nowego gina na NFZ ale pracującego w poradni przyklinicznej .
Zobaczymy co on zaradzi .
Pozdrawiam z wiosennego wschodu:rofl:

cześć :-)
Poprawiam się, nie?;-) drugi dzień z rzędu mam czas poczytać i nawet coś napisać:szok::-D
M. pojechał na lotnisko, a my z Julciem sami urzędujemy. Nagadałam mu, że ma z mamą współpracować, bo mama na razie w ciężkim szoku:-D no i dziecię śpi!!!! i to pierwszy raz w swoi łóżeczku!!! do tej pory spał w koszyku, ale jeszcze chwila i się nie zmieści, więc powoli przyzwyczajam go do łóżeczka. Oczywiście teściowa mówiła, że za wcześnie...ale tesciowa za drzwi, a ja nowe rządy zaprowadziłam;-):tak:
Ohooo jakieś ruchy słyszę z łóżeczka...lecę zobaczyć czy mu czasem smok nie wypadł, bo będzie krzyk!!!
zaraz wracam!!!

caterina kciuki zaciskam za wizytę&&&&&&&&&&&&&&&
Ani@k no nie bądź taka!!! uchyl rąbka tajemnicy...no przecież musicie mieć jakieś imiona, choćby tylko takie propozycje....no chyba, że Ty jak aaronka do ostaniego dnia "bezimienne dziecię":-D
a właśnie aaronka jak tam Jagódka? dalej taka grzeczniutka i śpi po 4 godziny??? eee naprawdę zazdraszczam...ale tak pozytywnie. Buziaki dla Małej!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :-)

U nas piękna wiosna, cieplutko i full słonko i aż nie wiem jak ubrać Olka na spacer bo naprawdę słońce grzeje porządnie:baffled:

caterina - &&&&&&& za wizytę , może to właśnie Twój Magik będzie ? :tak::tak:

katiuszka -
jak miło , że jesteś znów z nami :tak::tak: Fajnie,że teściowa pomogła (na pewno - nie wątpię) ale dobrze, że już odlatuje :-) Teraz już jest Wasz czas:tak:

Trochę mnie dziś bolą niektóre mięśnie ale będę ćwiczyć dalej, pytałaś kok.o o zapał - jak ja sobie coś postanowię to nie ma zmiłuj (vide: Olek:happy2:):tak: Mam w przyszłym roku pewne okrągłe urodziny i zamierzam być już wtedy superlaską :-D

Miłego dnia !!!:happy2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry