reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

dzięki katiuszka
ale ja stosuje tampony i trudno mi powiedzieć kurde no czy to krew czy nie :-P
Sory za szczegóły ale nie wiem co mam robić

Ostatnia edycja:
reklama
Katiuszka kurcze ja bym chyba co 1,5 godz mleka sztucznego nie dala, bo ono nie jest tak latwe do przetrawienia jak mleko matki.

Anuszka mnie tez lekarz mowil, ze l dzien @ to czerwona krew. Plamienia sie nie licza.

Ani@k i jak czeko pomogła?
niom.. później se jeszcze kupiłam kawałek czekoladowego ciasta (z wisienką na wierzchu) wypiłam latte i Maluch radował mnie swoją aktywnością.. jak ja już bym chciała konkretnego kopa!!!! :tak:

dziewczyny
Jak odróżnić plamienie od krwawienia???
mam z tym problem, bo zawsze mam plamienia przed @ ale boje sie że to jednak krwawienie.
jak rozróżnić początek @???
muszę to dokładnie określić ...

a jak widać odrobinę krwi przy tym plamieniu, na tamponie lub papierze to już @
tak?
głupio trochę stara baba i takie pytania no ale cóż . . . życie :-P
Anuszka, ma być konkretne krwawienie.. takie kropelki krwi się nie liczą, to wg mnie tylko plamienie :tak: ja też swego czasu plamiłam przed @.. nawet kilka dni, ale liczy się konkretna krew!!! takie życie - liczą się tylko konkrety, żadnego owijania w bawełnę ;-)

Aleksis nie meczycie mnie, ale jest jak mówisz.. ale tak to jest skonstruowane:sorry:.. jak Gatto pisała będąc jeszcze w ciąży że sra po gaciach bo wizyta.. myślałam se dlaczego??? przecież wszystko jest w porządku.. teraz ją rozumiem.. ja mam tak np. że przed każdą wizytą tak dwa dni - jestem kłębkiem nerwów, najróżniejszych wyobrażeń choć staram się nie dopuszczać wszystkich myśli do głowy:baffled: i jak lekarz pyta 'co słychać?' ja mówię 'standard, bóle brzucha - jak przed wizytą' i zawsze się ze mnie śmieje..
Katiuszka ja przed wizją zakupów kaftaników, pajacyków, bodziaków mam dreszcze :baffled: jak ja to wszystko ogarnę.. muszę zrobić podgląd co jest co bo też nie wiem.. a co do karmienia.. mnie się wydaje tak jak lekarzom na wyspach - jak chce to dawać jeść.. i uwaga Gatto - że sztuczne mleko się nie trawi, ale Gatto co zrobić w przypadku kiedy Dziecko chce jeść a nie można jeszcze np. żadnego soczku dawać??? :sorry: Muma chyba teraz zaczęła Olusiowi wdrażać inne niż cyckowe jedzonko.. Muma wypowiedz się, bom ja też ciekawa.. od kiedy soczki, herbatki???

Ostatnia edycja:
Ani@k sztuczne mleko sie trawi ale wolniej:tak: Ja pytalam pediatry i przy sztucznym mleku mozna podawac herbatki (rumiankowa, z kopru wloskiego) oczywiscie nie jakies zawrotne ilosci. Ja na przyklad robie 70ml rumianku i czaem w ciagu dnia wypije, a czasem nie. Jak widze, ze po 2 godzinach jest glodna to jej daje rumianku i troche ja przetrzymuje. Ale mloda mi generalnie wytrzymuje 3 lub 3,5 godziny:tak:

Jesli chodzi o ciuszki to ja sie bardzo dobrze znajduje z bodziakami jako bielizna (zadnych koszulek nie mam) i na poczatku w pajacykach, a teraz ubieram jej (na bodziak) bluzeczke i gatki (takie ze stopkami, albo bez i zakladam skarpetki)

Anuszka to tez zalezy jak obfite masz @. Bo jesli skape to takie kropli krwi moga byc juz tym, ale zazwyczaj liczy sie porzadne krwawienie, tak jak pisala Ani@k:tak:

słuchajcie chcialam zrobić rozeznanie i weszłam sobie na jakis tam sklep z ciuszkami dla Dzieci i dokonałam wielkich odkryć :eek:;-):laugh2: popatrzcie same:
no z bodziakami nie miałam problemu ;-)
z krótkim rękawem bodziak z krótkim rękawem.jpgi z długim bodziak z długim rękawem.jpg
pajacyk jak dla mnie to śpioch z długim rękawem, ale niekoniecznie bo w smyk'u chyba widziałam śpiochy z długim rękawem co nazywały się śpiochy :baffled:
pajacyk: pajacyk.jpgśpiochy: śpiochy.jpg są też półśpiochy: półśpiochy.jpg :-) które wyglądają jak część dresu, może różnią się materiałem lub kolorem aaaa i nie mają stópek, no to można powiedzieć że to znacząca różnica! :tak:
Kaftaniki kaftaniki.jpgto takie koszulki bez rękawów koszulka.jpg
z rękawiczkami niedrapkami też nie miałam problemu rękawiczki niedrapki.jpgczapki też ok, choć taka zwykła czapeczka chyba zwykła.jpgod tej kąpielowej czapeczka kąpielowa.jpgróżni się.. eee materiałem??? ta zwykła jest chyba 'solidniejsza' a kąpielowa 'delikatniejsza'..

Załączniki

• bodziak z krótkim rękawem.jpg
    bodziak z krótkim rękawem.jpg
    3,5 KB · Wyświetleń: 35
  • bodziak z długim rękawem.jpg
    bodziak z długim rękawem.jpg
    4,6 KB · Wyświetleń: 31
  • pajacyk.jpg
    pajacyk.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 34
  • śpiochy.jpg
    śpiochy.jpg
    6,9 KB · Wyświetleń: 46
  • półśpiochy.jpg
    półśpiochy.jpg
    3,8 KB · Wyświetleń: 35
  • kaftaniki.jpg
    kaftaniki.jpg
    4,6 KB · Wyświetleń: 44
  • koszulka.jpg
    koszulka.jpg
    9,6 KB · Wyświetleń: 45
  • rękawiczki niedrapki.jpg
    rękawiczki niedrapki.jpg
    4 KB · Wyświetleń: 26
  • czapeczka chyba zwykła.jpg
    czapeczka chyba zwykła.jpg
    5,1 KB · Wyświetleń: 36
  • czapeczka kąpielowa.jpg
    czapeczka kąpielowa.jpg
    4,2 KB · Wyświetleń: 35
Hej Dziewczynki,

My dziś mieliśmy gorszą noc, albo nie bardzo się Oluś czuł po tych ziemniaczkach ze szpinakiem albo to dolne dwójki bo już ma tam dziąsła bardzo napuchnięte.. W każdym razie 2 razy się budził i trochę jadł a trochę chlipał, ech...

Co do rozszerzania diety to ja wiem tyle, że dzieci karmione butlą już po 4tym miesiącu dostają nowości.
Są np tu schematy : https://www.bobovita.pl/home/5-6-mi.../schematy-zywienia-niemowlat-i-malych-dzieci/

Teraz wg nowych wytycznych dzieci cyckowe do skończenia 6go miesiąca jedzą tylko cyca ale ja już dałam te 3 tygodnie wcześniej chociaż po troszeczku bo nas już Synek wzrokiem zabijał jak coś jedliśmy dosłownie:-D Teraz jak chcę zjeść sobie jogurt albo cokolwiek łyżeczką to nie przy nim bo od razu się drze, że to dla niego chyba jest !!:angry::-D
Aaa no i po skończeniu 4go miesiąca podawałam troszkę kaszki manny (łyżeczka, dwie dziennie) - tj tzw ekspozycja na gluten.
Jeśli natomiast chodzi o dopajanie to jest tak jak Gatto napisała u butelek a ja nie dopajam niczym oprócz cycka póki co,
Będę podawać soczek ale to jako deserek bardziej a jak się zrobi gorąco to wodę tylko.
Jedno jest pewne - to co się znajduje w pieluszce po takim rozszerzeniu diety to już nie jest to co wcześniej :baffled:
alex - a jak Wam idzie z jedzonkiem ??? :-)

Ogólnie to wcale mi się do tego nie spieszyło choć z drugiej strony mogę teraz dać zupkę czy deserek Juli albo eMowi i śmigać na twisterku w tym czasie:tak:

Narazie uciekam na śniadanie i wrócę :happy:

Ani@k - no jestem pod wrażeniem Twojej prezentacji !!!:tak::tak::tak: Ja czapki kąpielowe bez troczków miałam, takie smerfetki - wygodniej Dzieciu:-)

nie zadziwił mnie też śpiworek śpiworek.jpg za to o rozdziawienie ust przyprawił mnie romper romper.jpgtaki śpioch bez stóp :-) aaa i jeszcze taki wymysł jak rampers rampers.jpgheh taki strój kowbojów z łesternów, z tyłu z taką przypinaną na guzik pokrywką :-);-)

Załączniki

• śpiworek.jpg
    śpiworek.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 29
  • romper.jpg
    romper.jpg
    5,9 KB · Wyświetleń: 26
  • rampers.jpg
    rampers.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 30
ogólnie kolorowy zawrót głowy :baffled: znając siebie jak wlezę do sklepu to tak samo jak szybko weszłam to i wyjdę:baffled::sorry: no i jeszcze pieluszki, myślę ze tylko tetrowe będę stosować.. tych flanelowych nie..

Muma to pewnie przez zębiska :tak: w sumie jakby coś miało być to chyba od razu po zjedzeniu???
chyba ze Mu też nie pasowało to co było w pieluszce.. kurcze.. pełnoprawny obywatel wyrósł! już na żarełku z prawdziwego zdarzenia :tak: sobie wyobrażam jak jadł te ziemniaczki ze szpinakiem.. :-)

reklama
Ani@k kup ze 2-3 flanelowe - nawet jak idziesz z dzieckiem na szczepienie , do lekarza to podkładasz mu taką ładną pieluszkę pod dupkę i główkę:happy: My też na początku po kąpieli zawijaliśmy we flanelkę i dopiero potem siup na ręcznik:-)
A ziemniaczki ze szpinakiem to zielona papka ze słoika o dziwnym zapachu:baffled: ale w smaku jest OK i jemu też smakowało :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry