reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
heloł

yyy a jak wyglądała lekcja rozpoznawania skurczu macicy nie= twardnieniu brzucha?
kazał położyć mi się na kozetce i tak mniej więcej w okolicy pępka położył rękę, powiedział że lekko naciskając jestem w stanie wyczuć macicę.. nie wyczułam bo było 'miękko', powiedział że macica jest napięta/w stanie skurczu kiedy czuję twardość i dla przykładu pod moją dłoń podłożył swoją pięść..
potem kazał wstać, dotknąć się w to samo miejsce - było twardo.. powiedział że to mięśnie brzucha, że najlepiej wyczuć macicę na leżąco..

ani@k jak znajdziesz jakieś fajne bajeczki na allegro, to podaj mi gdzie to szukac, ok? ja na polskim all nie odnajduję się za cholerę, niby podobny do angielskiego ebaya, ale wszystko wydaje mi się skomplikowane:eek: raz nie mogłam zrobić dopłaty do przesyłki, tutaj od razu jest cena taka jaka ma być, a nie jakieś dopłaty robić, a drugim razem jak kupowałam dla małego śpioszki, to zamiast 3 par nastukałam jakoś 9:szok: więcej już nic nie kupowałam...ale ksiązeczki dla małego to bym kupiła, niech by doszły na polski adres, a w lipcu bym sobie je zabrała. No ale nie wiem gdzie to szukać:sorry2:
wczoraj trochę poszperałam.. powiem szczerze że też za bardzo nie wiem jak się odnaleźć na allegro :zawstydzona/y: weszłam w kategorię 'dzieci' i poniżej wybrałam 'edukacyjne' i tam w wyszukiwarce 'bajki książki' znalazłam np. coś takiego BAJKI DLA DZIECI 20 TYTUŁÓW DO WYBORU-TWARDA OPRAW (3247218590) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i teraz co? czekać do końca aukcji??? co jest jednoznaczne z tym że cena spadnie??? czy kupować teraz? :zawstydzona/y: (z drugiej strony dziwi mnie jak można zmieścić 'alicję w krainie czarów' na 6 stronach :eek::baffled:) Ty Katiuszka chociaż coś już tam kupowałaś.. ja zielona jestem jak ta -> :baffled: emotikona..

super są bajki z serii "poczytaj mi mamo", pamiętam je z dzieciństwa, a te zebrane w tomy mają te same ilustracje co 20 lat z hakiem wstecz:tak:
wydaje mi się że widziałam w empiku te serie chyba.. jest też 'poczytaj mi tato'

Ani@k
Skąd wiesz że będę miała piękną pogodę na urlopie?czarownica jesteś i mi wyczarujesz? :-D
no wiesz.. nie znasz moich możliwości ;-):tak:

elooo:-)
Ani@k książek szukaj w książkach;-):-D
Kultura i rozrywka - Książki i komiksy - Książki dla dzieci i młodzieży - Bajki i wierszyki

ide kawke se zrobić:-)

Helol, witam sie kawka:tak:

A ja ksiazki kupilam w Empiku, bo ja tak jak z ciuchami, lubie se pomacac i powachac i poogladac w srodku czy mi pasuja ilustracje:tak:

Nie wiem czy w PL sa ale tutaj kupuje Gattince ksiazeczki z serii o Pimpie. Sa bardzo fajne:tak::tak:

Dziewczyny mam pytanie. Mam kolezanke, ktora ostatnio sprawdzala droznosc jajowodow i lekarz (bardzo dobry zreszta) nie mogl znalezc jednego jajnika....nie byl na 100% pewny, zawolal innego lekarza i ta kobitka niby znalazla od razu, ale jednak miala watpliwosci czy to aby na pewno jajnik (albo jest bardzo malutki, albo schowany, albo nie ma go wcale!!:szok:) Jako, ze pewnosci nie ma a jajowod jest niedrozny zaproponowali jej zrobic rezonans magnetyczny. Ja to badanie strasznie bolalo i ktos jej naopowiadal, ze rezonans przeprowadza sie bardzo podobnie i ona sie boi. Mowila, ze szukala w necie, ale nic konkretnego nie znalazla jak sie to przeprowadza. Czy ktoras z Was wie???
Dziewczyna ma 36 lat, stara sie o dziecko juz jakis czas i nagle ni z tego ni z owego moze sie okazac, ze nia ma jajnika w ogole!! A przeciez chodzi do lekarzy nie od wczoraj:crazy:

rezonans to taka maszyna w ktorą 'wpuszcza sie' delikwenta.. tzn. pacjent leży i 'wjeżdża' ale czy boli??? chyyyba nie.. moja Mama miała rezonans kręgosłupa.. niby nie to samo co jajnik ale zasada badania chyba taka sama..

czytałam kiedyś o dziewczynie która musiała mieć wycięty jajnik, drugi nie był zbyt zdrowy.. lekarze kazali jej zapomnieć o dziecku.. ona ku zdziwieniu wszystkich zaszła w ciążę i urodziła.. trzymam kciuki za koleżankę.. myślę że się jej uda :tak:
Muma a jak Twoja znajoma z mojego pięknego miasta??? zdecydowała się pójść do magika???

Pewnie miała robiona drożnosć tak jak ja przez rtg i kontrast rzeczywiście bolało ale rezonans raczej nie boli chyba że też będą jej zakładać cały ten sprzęt co na rtg i dawać kontrast żeby lepiej było widać ...

Aniak
wierze w ciebie
więc zamawiam pogodę bez deszczu :-D

Hejka:-)

U nas deszczowo i smętnie i Oli marudzi trochę i wiecie co, od czasu tej biegunki przestał przybierac na wadze.. Może musi tak całkiem dojść do siebie a może to jakiś pasożyt czy coś . Ja już wymyślam - witaj w klubie katiuszka :happy:
Pytałaś czy się boję burzy, otóż burza u mnie w domu ma inny wymiar niż w bloku, niż gdziekolwiek indziej:tak: Mieszkamy dość blisko torów kolejowych i tam są takie maszty (chyba specjalne odgromowe) i jak jest burza to tak nap.. że aż się chałupa trzęsie :baffled:

Co do gondoli to tak, jeździmy gondolą ale lada dzień zmieniam bo już go 'wbijam' tam prawie:-D no specjalnie najdłuższą gondolę podobno kupiliśmy..

Rezonans nie boli, to tak jakby rentgen tylko, że się wsuwa do tej tuby i już:tak:

Ani@k - koleżanka była u Magika, zrobił jej usg, wszystko na miejscu, teraz ją brzuch zaczął boleć i nie wie czy ma znów iść czy przeczekać czy co , same wiecie jak to jest..

A ja dostałam wczoraj od mojej znajomej pani psycholog (która nam prowadziła szkolenia i się zakumplowałyśmy) namiar na terapeutkę i wiecie - chyba się z nią spotkam parę razy. niby wszystko wiem i psychicznie mam chyba poukładane w miarę ale czasem to mnie wszystko przerasta - ostatni rok naprawdę dał mnie nieźle w kość i jedno co jeszcze muszę zrobić to pozbyć się wszechogarniających mnie czasem wyrzutów sumienia..

Co do książek dla dzieci to ja czytam dzieciom z grubej ksiązki normalnej a takie cienkie to ma Oli kolorowe do oglądania i podgryzania ;-) Ma kilka z tej serii i są bardzo dobre , w sensie smaczne:-D
Mały piesek Mini zwierzątka - Jaczewska Beata (3287806805) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

alex, kok.o
też się próbuję do tego klubu dostać, nie wiem czy ze wsi to wezmą mnie ??:szok::-)

Lecę pokarmić , cdn

Ostatnia edycja:
reklama
Witam moje Drogie,
alescie naklikaly ze hej

Widze, ze sie dzieje u Was wiele
Ja latam po bankach, zalatwiam co nieco, ale staram sie jakos spokojnie podejsc do tematu, ze to moja przedostatnia szansa

wczoraj ogladalismy reportaz na NDR wlasnie o invitro i jaki to jest zajebisty interes: w 2012 roku kliniki Invitro zarobily ponad 300 mln EURO!!! Wyobrazacie sobie jaka kasa? A ile jest szarlatanow i oszustow

moj M troche sie dowiedzial o co kaman bo on nie za bardo
@Kasica ta moja klinika tez wykonuje 4xIUI, ale poniewaz 3 proba zalonczyla sie sukcesem, wiec pozwolono mi podjac dodatkowe 4 proby, skoro sie udalo. Szczescie w nieszczesciu i ze moja kasa chorych pokrywa te koszty, ja musze placic za leki do 550eur na rok(bo taki mam wlasny udzial), powyszej tej kwoty moja kasa pokrywa. Z tymze kasa chorych M pokrywa koszty preparatyki nasienia do max.50% jedynie do 3 razy.
Czyli teraz za 4,5 i 6 badanie bedziemy placic 100% i wciaz nie wiem ile.
I tak sie ciesze, ze kasa cos refunduje. w PL cudownym kraju jak zwykle nie, nie wspominajac o tych jakis programach z ktorych to nie wiem kto moze skorzystac

Milego dnia Kochane i wysypiajcie sie na okraglo:-D
pa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry