reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

cześć kobitki :-)

ja po targu ,po pranku i z kawką siedzę Gatto ja też kwiatki zakupiłam dzisiaj na targu róże no i na cmentarz do teściów i babci M ,staram sie świeże kupować jak jest lato ,ja nie wiem co to się dzieje ,że ja jako obca kobieta bardziej dbam o groby niż córka albo mąż ??:confused2::wściekła/y:bo mój M ma tyle na głowie biedny z dziadkiem,że ja mu się nie dziwie ,że nie pamięta ale siostra jego mogła by czasem zajrzeć na cmentarz i świeże kwiaty wsadzić do wazonu :wściekła/y::no:

caterina
ja rano zajrzałam na szybko na enpr i widziałam piękną tempkę ale nie miałam czasu już kliknąć ,testuj kobito &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ale fajnie by było :tak:ja bym nie wytrzymała i testowała po południu ,zresztą jeszcze jest przed południem :tak:;-)

widzę ,że rozmowa na temat kupek ,jedzonka i pranka się zaczęła ;-)ja nie wiele mogę pisać na ten temat ,jedynie z doświadczenia nad opieką cudzych dzieci ale to nie to samo :zawstydzona/y::-(wiem,że często dzieci na laktozę są uczulone mój brat miał ,ja teraz mam jako dorosła osoba ,mojej koleżanki siostra miała na proszek uczulenie ale jej jak ją brała na ręce i przytulała do siebie to od ciuchów i jej kosmetyków małą wysypywało :sorry:

Muma dobrze ,że wspomniałaś my też musimy nawieźć iglaki :confused2:

reklama
katiuszka, Gatto - Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka - wpiszcie tu daty urodzenia i wagę dzieciaków - jeśli się mieszczą w siatce i nie są w dolnych granicach (katiuszka) to po co kleik . Zacznij mu podawać marchewkę może, dynię. Julce też najpierw dawałam owoce a teraz warzywa - owoce zawsze dziecku bardziej smakują a warto żeby się przyzwyczaiło do warzyw.
Z tym glutenem to też od niedawna jest w Polsce ale rozmawiałam z koleżanką alergologiem i warto bo to działa trochę jak szczepionka.

Ja zaczęłam dawać wcześniej niż po skończeniu 6 mcy bo wisiał nonstop na cycku i krzyczał do naszego jedzenia;-) Teraz ma wagę na 50 centylu a wzrost na 90 tym i stąd wydaje się chudy ale skoro waga jest OK to chyba dobrze:tak:

Ani@k -a jak dziś się czujesz po tych słodkościach ??:rofl2:

zuza -
:-pkupiłam w tym roku Substral 100 dni - tylko raz na sezon wystarczy
Lecę na dwór chociaż wcale mi się nie chce:cool:

o ranyyyy właśnie mi ulał!!! i to konkrernie!!!:szok: co jest do cholery???
Muma my tu mamy taką specjalną książeczkę RED BOOK i tam się wszystko wpisuje, szczepienia, wagę, inne informacje i tam są te siatki centylowe. Od początku szedł równiutko po linii w 9 centylu, a teraz wskoczył na linię wyższą, na 25. Położna mówiła, ze jest bardzo dobrze. To mówisz, ze nie trzeba kaszki ani kleiku...ranyyyy Gatto możemy sobie podać ręce:tak:ja też sierota jestem...a teraz jeszcze ta egzema...to juz w ogóle czarna magia dla mnie:crazy:
kok.o no kurczę nie wiem...jakoś tak mi sie wydaje, że bardzij na siedząco jest niż na leżąco...może tylko takie złudzenie:sorry:

wiem..wiem...post pod postem:sorry:
dziewczyny, sorry, że Wam tak ględzę, ale naprawdę jestem w czarnej doopie:cool: Wyczytałam w necie, że bardzo pomocny w AZS i alergiach pokarmowych jest taki probiotyk dla dzieci Latopic. Nawet na BB jest reklama...wiem, wiem, reklama robi swoje, ale ja poczytałam w necie na forach i rodzice dzieci chorych bardzo sobie go chwalą. Znalazłam tutaj w polskiej aptece internetowej. Myślicie, żeby mu go dawać? nie narobię niczego złego? :sorry:

Katiuszka jestes pewna, ze ATZ to to samo co egzema? ja zawsze myslalam, ze to 2 rozne rzeczy:-( Na innym watku jest dziewczyna z dzieckiem z AZS i to dziecko strasznie sie drapalo, ryczalo, po nocach nie spalo no cuda dziewczyna pisala, to moze Julus tego nie ma. Wiem, ze ona uzywala jakichs drogich kosmetykow- emolientow i zmienila mleko.

reklama
Zuzanka ja kupilam gerbere taki troszke mniejsze...ale ladniutkie i caly tydzien zwykle mi sie trzymaja w wazonie:tak: A co do pamietania o bliskich zmarlych to wiesz, jak to jest..raz do roku na Wszystkich Swietych:-(
Wczoraj dowiedzialam sie, ze nasza taka znajoma para w zeszla sobote zostala rodzicami chlopca z Indii w wieku prawie 7 lat. Czekali na niego 6 lat!! Ona juz byla zdesperowana, bo wlasnych dzieci nie moga miec, ona w mlodosci przeszla kuracje po nowotworze i to ja doprowadzilo do nieplodnosci.

Muma moja sie miesci dokladniutko jak w pysk strzelil w srodku:tak: to chyba dobrze. To se odpuszcze doksztalcanie sie o kaszkach jak na razie :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry