reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

kupiłam ostatnio czapeczkę 62.. eM mówi dlaczego taka duża?? :-) kupię też chyba 56.. ale najpierw poczekam do usg tego ostatniego w 30-32 tc.. zobaczymy ile mój Syneczek podrośnie..

reklama
Gatto o widzisz, dobrze, że mi przypomniałaś. Ja się zastanawiałam właśnie czy nie zmienić na sojowe:baffled: ale soja tez uczula:crazy: Dlatego zrobię mu jeszcze test na soję, w razie gdyby był tylko na mleko krowie, to może sojowe by pił:eek:A Julek naprawdę dobrze wygląda, na buzi prawie nie widać, pod palcem czuć, na zgieciach ma dość suchą skórę, ale tez nie ma tragedii, nózki takie chropowate trochę, ale i tak już lepsze niż były. Kupiłam sobie sama w aptece taki krem Aveeno, możesz polecić kolezance, już kiedyś o nim słyszałam, że dobry i faktycznie rewelacja. Wczoraj kąpałam go w płatkach owsianych - super sprawa!!! jaka woda śliska i to naturalnie:tak: Ja też mam dość suchą cerę (pewnie bo nie piję wody za dużo:sorry:) to postanowiłam, ze będę i sobie takie kąpiele serwować:tak:
ani@k może i masz rację, co do mojego eMa., ale ja twierdzę, że jak sam jest w stresie i nie wie co robić, to niech mi przynajmniej nie przeszkadza i nie podcina skrzydeł i się nie nabija, ze robię z idły widły. Dla niego wszystko jest ok i to "normalne"...Angol z niego pełną gębą:wściekła/y:
A jeszcze co do Julka, to on naprawdę jest bardzo pogodny, nie widzę, żeby go coś bolało, a tym bardziej swędziało. O 10 sam zasnął na moim łóżku, bawił się pieluszką i nagle padł, przespał całą godzinę:szok: w nocy śpi od 19-20, do 4 rano, zje i dalej śpi...no to jakby go swędziało to by tak nie spał, nie? bożeeee już nic nie wiem...
Ja już ugotowałam rosół, ale z lekka go przesoliłam:sorry: trza było wody dolać...będzie lurowaty, no trudno:baffled:
Dziewczyny, ja Was przepraszam, że tak ciągle piszę o tej egzemie Julkowej:zawstydzona/y:ale mój M. mnie zlewa, to chociaż tu się pozastanawiam...popytam...:tak:

Ostatnia edycja:
Katiuszka a może te kąpiele w płatkach wyleczą Julka??? piszesz że nie ma już takiej tragedii.. w sumie ładnie je, śpi, nie ma mowy o swędzeniu..

pisz kochana bo takie rzeczy przydają się na zaś.. :tak: później jak którejś z nas coś takiego się przydarzy - będziesz ekspertką :tak:

ja z kolei mam mętlik z tym moim strzykawkowaniem :zawstydzona/y: magik powiedział że ok 5 cm jest od skóry brzucha do Dziecka.. ja kurczę mam wrazenie ze się przebijam do Maluszka :zawstydzona/y: trudniej mi jest znaleźć fałdę, boli mnie jak wyciskam płyn ehhh

dodatkowo pojawiły się skurcze braxtona-kiksa/hiksa (czy jak to się pisze) twardnienie brzucha nie jest tak miłe jak kopniaczki :sorry: ale to naturalna kolej rzeczy.. więc się przyzwyczajam :tak:

dzięki ani@k*** Mnie się wydaje, że się nie przebijesz, 5 cm, to sporo. A magik nie mówił, żeby jakoś specjalnie uważać, nie? więc pewnie nie ma takiego zagrożenia. A te skurcze to faktycznie nie są miłe...ale to zapowiedź co Cię czeka:-p
A jeszcze jedno..ile zostało Ci tych zastrzyków? bo chyba nie do końca ciąży będziesz je robić? czy do końca? bo jak do końca - to jak później złapać fałdkę, jak brzuch naprężony do granic wytrzymałości? nooo przynajmniej ja tak miałam...A nie da się w inne miejsce? np. ramię...ewentualnie w pośladek? Twój M. mógłby Ci je robić:tak:

Kurde...będę edytować ten post bez końca...no ale jak się ma sklerozę...dalej czytam co go mogło uczulić...i cholerka..ten płyn co ciuszki piorę sporo dzieci uczulił:baffled: a tak położne i lekarze go polecają!!!! zmienię na Persil Non Bio albo kupię jakiś w polskim sklepie. Nie wicie jaki jest dla potencjalnych alergików? poszperam zaraz w necie, może coś znajdę.

Ostatnia edycja:
Katiuszka tak u nas tez jest ten balsam/krem, chyba on jest wlasnie na jakichs kielkach pszenicznych. Musze jej powiedziec:tak: Widzisz, moze zatem wystarczy tylko, ze zmienisz plyn do kapieli/sposob kapieli i Julkowi przejdzie, moze akurat ma wersje lekka tej egzemy i ja szybko wyleczysz:tak: Dla swietego spokoju zrob te testy, ale mnie sie wydaje ze przy azs dzieciaki naprawde cierpia, wiec miejmy nadzieje, ze Julus ma co innego znaczy jakies uczulenie.

Ani@k mnie sie czapeczki takie male przydaly do ubierania po kapieli, bo mloda miala i ma tyle wlosow, ze doszuszyc byla tragedia. Wiec na wilgotne zakladalam czapeczke, ale to byl luty/marzec wiec zimno jeszcze. Teraz juz od jakiegos czasu wzielismy sie na sposob i jej suszymy suszarka.

Aaaaa Katiuszka u nas w aptece na takie problemy skorne zarowno dla dzieci jak i doroslych mozna kupic skrobie ryzowa, naprawde jest super skora po kapieli w tym, podobnie jak w platkach owsianych.

Katiuszka magik mówił ze tak po 28 tc będziemy zmniejszać dawkę.. czytałam w necie ze dziewczyny włąsnie w tym czasie zmniejszały i polegało to na tym że najpierw co drugi dzień robiły zastrzyki, później co dwa i tak stopniowo kończyły, niektóre odstawiały całkiem i do końca ciąży brały acard.. wszystkie (i ja też) obawiam się tego odstawienia.. :sorry: a kłuć można w innych miejscach Caterina mówiła że tam gdzie się znajdzie fałdę.. no i ja robię se te zastrzyki o 13 a eM wtedy jest w pracy, musiałabym korzystać z pomocy pielęgniarki.. eMa kuzynka uczy się na położną więc może z jej usług bym skorzystała??? w każdym razie 26 czerwca idę do magika, zobaczę co mi powie..
Gatto a jak Cristi reaguje na suszarkę??? teraz pewnie się przyzwyczaiła..

ja też jeszcze dokupię czapeczki, taki maluch jak się urodzi to nawet jak jest ciepło musi mieć chyba jakąś osłonę na głowę.. czy nie musi??? czapki tylko po kąpieli się używa??? coraz bardziej to mi sie skomplikowane zaczyna robić wszystko :baffled:

wyłączam myślenie :eek:

Ani@k dzieci generalnie lubia szum suszarki czy odkurzacza. Ja jej trzymam dosc daleko wiec mysle, ze jakos jej nie przeszkadza.
Jesli chodzi o czapeczki to oczywiscie ze uzywa sie rowniez na zewnatrz :tak: w szczegolnosci trzeba uwazac na uszy, wiec w wietrzny dzien jakas cienka czapeczke nawet w lecie mozna (pod warunkiem, ze ktos nie ma tyle wlosow co moje dziecko)

Katiuszka cos musisz wyeliminowac, ale nie wszystko na raz, bo nie kapniesz co go uczula. Rob jedna rzecz na raz.

hej wszystkim!!!ja dzis w pracy byłam,Adam też.Do 14 pracowalismy.Potem obiadek,łazienkę właśnie posprzatałam.Jest siostra,szwagier,ich córa,i za niedługo grilka rozpalamy:-),pifffko też będzie,a co?!!!!;-)Ani@k,nie porwie mnie wiatr,oj nie!!!...no na dzien dzisiejszy schudłam 4 kilo!!!!Z czego bardzo jestem zadowolona!!!!,nie stosując,żadnej diety itd!!obiadki sobie normalne zjem itd!!!tylko nie jadam słodyczy i kolacyjki!!...no mój męzus dziś w pracy się ważył i tez jest na minusie 4 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!,jest bardzo zadowolony!!widać,po jego brzuszku,że się nieco zmniejszył!!:tak:Życzę miłej soboty!!!

reklama
eloooo:-)
caterina :-(:-( taki zajefajny wykres był, myślałam,ze sie udało:-( przytulam :******* trzym sie i walczysz dalej po @, nie? no:tak::happy2:
Ani@k czapeczki na zewnątrz trza malutkim dzieciom zakładać, jak Gatto pisze, zwłaszcza uszy trzeba chronic. Tylko tez trzeba uważac,zeby nie pociła sie główka. Na upały takie chustki kupiłam Młodej, np.

chustkaa.jpg

uszy zasłonięte i przewiew jest;-). Męskie wersje tez na pewno są ;-):-)
A fałdy to np. na udzie nie możesz sobie sama złapać? ... no chyba ze masz uda ze stali i sie nie da;-):-D

Ja przed chwila skonczyłam sesje czytania wierszyków i bajek na balkonie:-)..Młoda miała plażowanie;-):-) i teraz kima w leżaczku, M kima w łóżku, a ja zamiast tez kimac to se stanika na allegro szukam...w sklepach nie ma moich rozmiarów:wściekła/y:

acha, jeszcze co do czapek w domu: raczej w domu nie powinno sie zakładac, szybko sie przegrzewają główki ( i ciemieniucha gotowa:tak:) Jak było zimno to Młodej po kąpieli i wytarciu tych kilku włosków zakładałam taką cieniutką czapke, ale jak zasnęła to ściągałam, jak juz na pewno wszystko wyschło, zeby całej nocy w niej nie spała. Temp. ok 21 st. w domu wystarczy.

kurcze kasica 4 kg to duzo w tak krótkim czasie!:tak: hehe faktyczmnie, w takim tempie to bedziesz musiała cegły po kieszeniach nosić w wietrzne dni:-D heh zazdroszcze... ja cos nie moge zrzucic tych fałd:zawstydzona/y: (hyhy ciekawe dlaczego? .... zapytam eMa jak mi przyniesie ze sklepu kolejną paczke ciastek czy lodów:-p )

Załączniki

• chustkaa.jpg
    chustkaa.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry