reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

helol sobotnio!!
widac, ze weekend bo pustki....

Tere fere kurcze chyba musze sie zabrac za taki pamietnik! moze wezme i bede go pisala recznie, bo mam taki ladny zeszyt i wszedzie moge go zabrac:tak: Tak sobie mysle, ze najfajniej bedzie jak glutki zaczna mowic i przeksztalcac wyrazy, zdania i to fajnie zapisywac;-) Musze sobie tylko poprzypominac rozne rzeczy:baffled: Ale zawsze mozna zrobic dygresje;-) skoro Chmielewska napisala swoja autobiografie w wieku pewnie ponad 60 lat to i ja moge sie cofnac te 9 miesiecy:tak:

Katiuszka udanych zakupow! kup tez cos dla siebie;-)

Mnie Cri tez zaglada do szczeny, moze szuka swoich zebow, bo cos zaspaly:-)
Ja sie czuje do dooopy, wczoraj mialam jakies dreszcze, niby bez goraczki, ale zimno mi bylo jak cholera nawet otulona w koc..chyba wychodzi zmeczenie..dodatkowo glowa mi pekala i nadal cmi, oczy mam podkrazone i nadawalabym sie z powodzeniem do Adams Family. Mloda padla i spi juz 1g, cholera, potem zas nie pojdzie spac az do 20:baffled:
Zrobilam dzis rosol to bedzie dla nas i dla niej, moze poskutkuje na moje kiepskie samopoczucie:baffled:

Milego weekendu dziewczynki!!

reklama
eee nie pojechałam jednak...wystawiłam głowę przez okno, a tu taki zimny, ostry wiatr, że mi się odechciało. Ogarnęłam chałupę, zrobiłam obiad dla Julka, nam na zupę nastawiłam, teraz mały kimie, jak wstanie to się przejdziemy na krótki spacerek. A do tego sklepu to pewnie jutro skoczę z eMem.
tere fere dobrze, że już mały lepiej śpi, bo wiesz, że jak się dziecko dobrze wyśpi, to i silniejsze do walki z chorobą...yyy tzn. moja babcia tak zawsze gadała, ale czy to prawda?:confused: w każdym razie wszystko idzie ku dobremu:tak:
kurka...a mój mały chyba ma pieluszkowe zapalenie skóry:baffled: na pośladku, tzn. bardziej tak na biodrze ma drobne krosteczki, teraz już zlały się w kilka większych plam czerwonych i troszkę wysypało go pod pępkiem. Zdaje mi się, ze to to, bo jak byłam w Pl na wakacjach córka szwagierki to samo miała, ale ona miała to okropne!!! takie mocno czerwone, drapała przeokropnie. Szwagierka dostała od lekarza dwie maści, jadnej nie pamiętam nazyw coś na T..., a druga to nasza maść na infekcje babskie Clotrimazole. Smaruję mu od kilku dni, ale czy ja wiem czy lepiej? na pewno nie gorzej. Znacie coś jeszcze co można stosować? krochmal się nada? Czytałam, ze to jest stała dolegliwość dzieci w wieku 7-10 miesięcy:baffled: mój to dostał najprawdopodobniej od spocenia się, raz go zapakowałam w śpiworek do spania, a nie wywietrzyłam pokoju i nie obniżyłam temperatury, no i było 23st, a on w body, spiochy i śpiwór...i coś mi się zdaje, że to wtedy się stało. Na pewno to nie jest od sików czy kupki, bo by miał w innym miejscu, a nie na bioderze czy pod pępkiem. No nic,może zejdzie, a jak nie to będę musiała iść do hinduskiego konowała:crazy:

Gatto zdrówka życzę!!! nie daj się chorobie!!! na pewno rosołek pomoże:tak:herbatka z cytryną, kocyk i wygrzanie się. Mój też śpi ponad godzinę już, ciekawe jak i kiedy wcisne mu drugą drzemkę? no ale jak nie, to będzie dziś jedna i tyle.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki.
U nas pojawily sie gile...jak nie urok to sraczka. Jednak eMek malego zarazil. Dalej robi brzydkie kupy. Qrcze ja juz nie wiem co za cholerstwo sie do nas przyplatalo. Wklada rece do buzi. Moze to jakis zab ale nic nie widac. Chyba za wczesnie na 5-tki.
Dzis nie sprzatam. Nie chce mi sie. W nastepnym tygodniu pracuje w domu to sobie powoli mieszkanko ogarne.
Maly spi a jak wstanie to ruszamy na spacer. Moze swieze powietrze mu pomoze.
Muma dzieki za info o tej dostawie. Szkoda ze w niedziele bo zwykle nie mam czasu w weekend wlaczac kompa. Moze czas mam ale mi sie nie chce.
Moj synek troche starszy ale dalej sie interesuje naszymi twarzami. Szczegolnie jak spimy to lubi wkladac palce do oczu.
Katiuszka u nas tez czerwone placki ale w miejscu gdzie konczy sie pielucha znaczy ma te falbanki. W polowie poslada...nie wiem jak to opisac. Tyle z u nas od kup ewidentnie. Tyle ze przy odbycie jest ladnie. Widac ze go boli. Smarujemy tormentiolen bo na razie najlepiej sie sprawdza. Na pieluszkowe zapalenie skory chyba tez polecali w necie.
Tere fere fajnie ze juz lepiej. Jeszcze przetrzymacie kilka dni i bedzie super zdrowy.
Muma kupilas cos? Pochwal sie moze cos zgapie.
Gatto zdrowiej.

cześć dziewczyny

cieszę się Tere ,że u Was wracacie do zdrowia :*** najgorzej jak dziecię choruje :-(
katiuszka co Ty robisz,że Twój Julek tak długo śpi ??a palce Moja też wkłada a później się dławi :tak:normalne ;-)

Moja dzisiaj do 5:30 spała no jak na nią to pół godziny dłużej ,ale godzina 17 i Ona już do kąpania ,butla i do 20:30 śpi później ,przez sen butla i dalej śpi ,wczoraj dodałam kaszki do mleka i od 23 do 3:30 spała :szok:butla, kupsko i dalej spać :tak: i na szczęście nie było bolączek żadnych :tak:ufff

Gatto a Tobie nie przeszkadza M w domu?nie robi większego zamieszania? bo ja mam czasem wrażenie ,że jak mój jest to mniej roboty z Nim zrobię niż bez niego :baffled:

Gochson ja też tormentiol używam jak tylko pojawi się jakaś krostka od razu smaruje i zaraz jej nie ma :tak:

dziewczynki Miłego weekendu ,spokojnego i bez chorób ....

Przesyłam gorące uściski :tak::****

Gochson, zuzanka dzięki!!! tak, to ta maść była, zaraz poszukam w pol.aptece.
zuzanka on mi tak śpi dopiero od jakiś 2 tyg. Wcześniej mleko było o 3, 4 nad ranem, więc do 7 już zdążył zgłodnieć. A teraz budzi się na mleko 6-7, i o dziwo dalej kimnie:tak: a dwa dni było tak, że nawet przewijałam go na śpiąco, mleko na śpiąco, to pospał tylko do 7, 7:30. No generalnie jak się obudzi i ma 30 min przerwę, to później dociąga do tej 8:30-9.

aaa Gochson dlaczego za wczesnie na piątki? może właśnie to to jest.:confused:
kurka, no orzyga mi się zaraz!!! jak pakuje te paluchy!!!!!!!!! a tyle co obiad zjadł!!!!!! i czkawka od razu:angry:

Katiuszka ostatnie zeby pisza ze w 2-3 roku zycia ale faktycznie kazde dziecko jest inne. Nie pozwala mi pomacac dziasel wiec nic nie wiem. Dzis juz bylo 6 kupsztali jedna z nitkami czerwonymi. Ja juz nie wiem co to. W necie pisza z brzydkie kupy moga byc do 2 tygodni po zakonczonym antybiotyku.
Jejku biedny Adas - pupa boli. Chcialam zeby polatal chwile bez pieluchy ale ni chcial - od razu przyniosl pieluche i kazal sobie zalozyc. Kiedys lubil latac bez pieluchy a wrecz uciekal zeby nie zalozyc. Moze przez ta biegunke mu zle bez pieluchy.

Gatto nie daj się przeziębieniu! Walcz pod kocem!

katiuszka no na pewno to nie odparzenie i Julka, a czemu do hindusa? Nie ma tam jakichś Polaków lekarzy, albo anglików?

gochson
kurka znowu choróbsko? Ja pierniczę, zdrowiejcie szybciutko! U mnie po tym antybiotyku też trochę rzadsze kupy były, ale znów dziś nie było w cale cholerka. Biedny ten Twój Adaś.

zuzanka a nie da rady przeciągnąć małej trochę? Dosyć wcześnie ją kładziecie... po troszku po troszku może trzeba jej przesunąć noc.

Zuzanka a wiesz, ze ostatnio eM bardzo sie poprawil?? tfu tfu, zeby nie zapeszyc...naprawde pomaga i w ciagu tych kilku dni razem duzo porobilismy takich zaleglych rzeczy, no i poodkurzal tak super ze ho ho!! Chyba na niego za duzo narzekalam i go cos ruszylo, jakis 6ty zmysl:-D Oj popracujcie cos nad wasza pociecha, coby sobie robila ze 2 drzemki w dzien i szla po 20 do wyrka. Bo tak sie wykonczycie.

Gochson o jasny gwint! niedobrze! no, ale w sumie mozna bylo sie spodziewac, jak eM przyniosl wirusa a Adas dopiero co po chorobie:-( kurcze tez chyba se musze ten tormentiol zamowic moze przez mame, tak na wszelki wypadek.

Katiuszka ja w zeszla niedziele bylam w wielkiej galerii handlowej, bo lalo i nie wiedzielismy co robic i bylo tak duzo ludzi, ze powiedzialam, ze to ostatni raz!

Ide pod prysznic bo potem przychodza znajomi na pizze. Milego wieczoru!!

mój mały już śpi:tak: miał jedną drzemkę od 12-13 i tyle:szok:ale pod wieczór już był padnięty dosłownie. On jednak musi mieć dwie. No ale czasem się nie da.
tere fere nie,nie, to nie są odparzenia. To jest raczej to pieluszkowe zapalenie skóry, a to chyba dwie różne rzeczy...chyba, że się mylę:baffled: Widziałam to u tej małej w Pl i identycznie wyglądało, tylko u niej ostrzej było. A polscy lekarze są, ale prywatnie tylko. Cena za wizytę od 50-100 funtów. Wiesz, jak coś poważnego by się działo, a tutejsi znachorzy by to olali, to pewnie, że bym poszła i zapłaciła. Tak zrobiłam z badaniami w kierunku alergii. Ale z takim drobiazgiem, to nie bedę latać i tyle bulić. A w przychodniach w północnym Londynie przyjmują w 99% Hindusi. Mam wybór...a i owszem..między starym Hindusem a młodym:-pDo innej przychodni nie mogę pójść, bo obowiązuje rejonizacja i przynależę do jednej i koniec. No tak to tu wygląda i ja tego nie zmienię.
Gatto ooo to Ci się eM poprawił:tak:yyy może podczytuje BB i widział, że narzekasz hehehe wiem, wiem...on nie zna polskiego:-D noo widzisz, sama wiesz jak to jest z dzieciami na zakupach w galeriach...więcej męki niż przyjemności:tak:
zuzanka Julianka wstaje o 5 rano, bo jak się wyśpi od 17, to ma prawo po 12 godz snu wstać. Bardzo ładnei śpi, tylko musisz jej przesunąć te godziny. Najlepiej to zrób je właśnie dwie drzemki, ale żeby ta druga była krótka, bo potem znowu będzie urzędować do północy. Po kilku dniach wyczujesz ile powinna mniej więcej wynosić czasowo, żeby wieczorem nie było cyrków. Ja wiem, ze jak Julek się przespi między 15-16, to spokojnie do 20-stej wytrzyma do kolacji i zasypia tak 20:30. Wiadomo, ze czasem coś mu się odmieni, ale generalnie tak to wygląda. Gdyby mój się przespał o 17, to mur beton wstałby około 23 i by się zaczęła jazda. Lepiej poprzesuwać te godziny, bo przecież nie będziesz się kłada razem z małą o 17, żeby o 5 rano być wypoczetą,nie?
Gochson, zuzka....wiecie co...zaczęłam szukać w necie o tej maści...kurka...nie wiem co robić teraz...Podobno ma jeden składnik bardzo szkodliwy dla dzieci:baffled: jakiś czteroboran sodu:confused: podobno w Europie nie wolno go stosować u dzieci poniżej 3 roku życia:szok: a u nas podobno lekarze to lekceważą...No i zgłupiałam...nie wiem..kupować? iść do lekarza? ja pierdziulę....zawsze pod górkę:wściekła/y:

reklama
Hej Dziewczynki ,

Aleksis jak samopoczucie dzisiaj , a jakieś wieści masz ?? Ja tu już obmyślam co byśmy robiły jak się spotkamy, raz dwa badanie w Łodzi i hopsa w miasto ;-):tak: Mam nadzieję, że się nie denerwujesz.

katiuszka - ja nic nie słyszałam złego o tym tormentiolu, powiem Ci, że jak Oli był malutki i miał badania na tokso w szpitalu to tam nam go polecali. Ale u nas niezawodnie działa sudocrem, wiem, że ludzie używają czasem mąki ziemniaczanej jak są takie ostre pieluszkowe zapalenia aaa no i maści Linomag - ona jest tania można spróbować.

Gochson -
a dajesz Adasiowi Dicoflor cały czas ? Nie wiem czy próbowałaś z tym napojem Hipp Ors ale to jest naprawdę super lekarstwo na takie dolegliwości. No i ja bym jednak troszkę dietę zmieniła, ryż z jabłkiem na przykład, zupa z dużą ilością marchwi, zero buraka, innych owoców, jeszcze tylko banan może być.
Co do zakupów w necie, to jutro są i jeszcze nie wiem co kupię :-p no oprócz płyt i książek :tak: W Makalu pewnie sobie coś upoluję;-)

Gatto - fajnie, że eM współpracuje tak ładnie :tak: ja na mojego tez nie narzekam w sumie ostatnio, dziś na zakupach grzeczny był i cierpliwy i tak mamy już wszystkie prezenty, tylko dla mojej mamy nie. W sumie to nie wiem czy zasłużyła, nie ?:-p
Dziś na kawce siedzieliśmy i przyjechała kobitka blondynka z taką dziewczynką jak Cristi - albo pół Włoszka albo Hiszpanka, śliczna , no i of course mieli z Olciem dużo do pogadania a my wszyscy spokojną kawkę:-) Przy okazji tort dla Julii zamówiłam bo za tydzień w niedzielę 8go ma urodziny :tak:

zuza
no przestawiaj Małą, dwa trzy dni i będzie jak trzeba, kto to widział kąpać dziecko o 17ej :happy: O tej porze ludzie z pracy wracają:-) A latem to środek dnia:happy2: Ale dobrze, że już śpi dłużej :tak:

Szyszka - meldunek gdzie ??:happy: Dotrzymasz mam nadzieję do grudnia :-D

tere fere Ty masz swój salon w jakimś CH w Łodzi, ja dziś byłam w Tesco na Widzewie i tam zaglądałam ale Cię nie było :-p Ło matko ile ludzi w tym Tesco, jak przed Świętami normalnie :-D

Słuchajcie, wiele dziewczyn się fatalnie op... i nic nie pisze (Ani@k, koko, caterina, alex usprawiedliwiona wyjątkowo ...i inne) , nie wiem co z tym zrobimy...

Miłego wieczoru, sprawdzę jezcze co na fb ?:happy2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry