reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Witam w ten ponury dzień (u mnie burzowo, mokro i brzydko)

Pieknaszyszunia początki nie są łatwe. U nas synek chyba przez pierwszy miesiąc spał z nami, tzn. obok na narozniku na miejscu psa, bo nie dał się odłożyć do łóżeczka, potem już go odkładaliśmy, no a jak się przeprowadziliśmy do nowego mieszkania to już ma swój pokój.

Gatto fajnie, chociaż wszystkie o tym wiedziałyśmy.

Ani@k to już w sierpniu powrót do pracy ? Ja mam cichą nadzieję, że od sierpnia ja będę w domu, ale to zależy co mi los przyszykuje.
Kto zostaniew Patrykiem jak będziesz w pracy ?

Tere fere &&&& za badanie

Zuzanka czekamy na sprawozdanie z urodzin.

Ja jakoś tak nie mam humoru. Uszy mi się zatykają (nie wiem czy to nie alergiczne) i mnie to denerwuje. Umówiłam się do laryngologa na czwartek niech zerknie.
Synek dalej pokasłuje, teraz ma też katar. Umówiłam go jutro do pediatry niech go osłucha, bo to już trwa tydzień. W związku z tym będę pracować jutro w domu, żeby móc wyskoczyć do lekarza.

Czesc Babolki,

Pieknaszyszunia fajnie, ze Mieszko ma juz swoj pokoik, rosnie chlopak, to potrzebuje troche prywatnoci, co nie?;-) Wspolczuje z tym zabkowaniem, taki Maluszek, a juz cierpi -pewnie sie zali bardzo na swoj los? Sama tez sie obawiam jak to bedzie:eek:

Muma serio, co za babska leniwe i wygodne. Ja bym serio dala do zrozumienia, ze to juz ostatni raz i nie maja na co liczyc w przyszlym roku na bibe u Ciebie i niech uzgodnia miedzy sami, ktora przygotuje swiateczne sniadanie. Rozumiem, ze ze wzgledu na tescia to robisz, ale on ma corke i to ona powinna przejac paleczke po mamie. Przede wszystkim Ty jako co nie zarabiasz i oni powinni miec wzglad na to, ze to spory wydatek. Ale do d..y z tym, Ty masz swoje sprawy i plany no i cudna Rodzinke:tak:

Ostatnio bedac w PL znowu z zalem stwierdzilam, ze ciezko sie zyje w PL takim "przecietnym" rodzinom, wyzywienie jest bardzo drogie jesli porownam np. ze swoimi zarobkami i cenami jedzenia w DE. Wiadomo, ze produkty b.wysokiej jakosci, czy bio kosztuja wiecej, jak np produkty u polskiego rzeznika, ale mimo to..I jeszcze ubranka, obuwie, wozki dla dzieci-cenowo porownywalne do Niemiec. W UK to wiem, ze ubranka sa o wiele tansze, bo tam jest b. niski podatek VAT na to. Czasem mam wrazenie, ze w PL wiekszosc przepisow, ustaw itd sa po to, aby przecietnemu zjadaczowi utrudnic miast ulatwic zycie, doj...ac z kazdej strony, poczynajac od sluzby zdrowia. Kiedy to wszytsko bedzie w koncu normalne i takie dla czlowieka a nie przeciw niemu? Wiem, ze narzekam ale rozmawiajac z ludzmi i obserwujac realia dochodze niestety do takich wnioskow. Mam nadzieje, ze nie odbierzecie tego zle, ale mi serio jest przykro widzac to wszystko

Ani@k super, ze sie udaje z zywieniem. Ja bym serio poszukala jakis danych na temat sklepow ze zdrowa zywnoscia i swiezymi produktami z upraw biologocznych. Ja bede kupowac wiecej bio np.w Aldi gdy bede karmic piersia no i potem dla Synka. Tutaj mamy takie super sklepy, od rolnikow bezposrednio bym nie brala, bo oni czesto oszukuja, chyba ze od rodziny. A wracajac do Patrysiowego czytania, to mam nadzieje, ze Janis bedzie (chyba jednak Janis czy Jannis) to lubil, bo moj eM czyta jedna ksiazke wiecznie, a ja je doslownie polykam, mol ksiazkowy ze mnie- i nosze okulary krotkowidza a propo

Kok.o wlasnie daj znac, jak sytuacja u Was i Ewuni

Zuzanka ide luknac na FB, Julianna przeslicznie w tej sukieneczce wygladala

Katiuszka oj cosik sie zanosi na sweet tete a tete z eM`? Bedzie rodzenstwo dla Juliana chyba:-DDobrze, ze wysylasz ich na spacer razem, masz czas dla siebie przynajmniej

Gatto super!!! Ciesze sie! Juz luz blus teraz?

Caterina juz po wizycie? Daj znac plizz

Terefere daj znac, jak poszlo., Bedzie dobrze!!!

Gochson zdrowka dla Adasia i dla Ciebie. Fluidki przesylam tez

Ja dzis bylam na poczcie, potem w Rossmanie- kupilam 2 paczki New Baby 2(byl na nie rabat) i jedna New Baby 1. Wyprobuje, bo jest tyle innych dobrych, jak np w Aldi czy dm. Kupilam mydelka i chusteczki Penaten z wyroznieniem Ök-test sehr gut, herbatke dla siebie podczas karmienia na dobra mleczarnie i wkladki do stanika przeciw przemakaniu(mam nadzieje, ze bede ich potrzebowac). Potem podjechalam do drogerii dm, tam znowu podkladki do przebierania, oliwke z Hipp, szczotke do czyszenia butelek i sobie 2 kolorowe lakiery do paznokci. Wydalam sporo, ale co zrobic no i w dm dostalam taki welcome package dla ciezarnych z ksiazeczka bonusow, rabatow. Wiec jestem zadowolona z siebie;-)W sobote podechalam na taki pchli targ z uzywanymi rzeczami. Szukalam takiego skladanego stojaka pod wanienke, ale nie bylo, no to kupilam pare ciuszkow i 2 lancuszki z *******kami do przymocowania do wozka plus 2 ksiazki-jedna o wychwaniu niemowlat a druga wlasnie o tym, jak nauczyc dziecko zasnac samemu. Fajne te rzeczy, bo tanio a nie zniszczone sa. Musze przyznac, ze to wciaga, Katiuszka masz podobnie?

Wczoraj bylismy ze znajomymi w polskiej restauracji, ja najadlam sie przeroznych pierogow, a potem dopadla mnie taka zgaga pozno przed zasnieciem, ze musialam wziasc tabletke, bo nic innego nie pomagalo. Musze serio uwazac na to co jem, najlepiej w domu.
Ale mam apetyt na budyn.
Jutro check u ginka, juz sie boje, co bedzie na wadze:szok:

Gochson w sierpniu to Ty już na 100 % będziesz w ciąży :tak::tak: I posiedzisz sobie trochę z Adasiem w domku :tak:&&&&&&&

Aleksis - wpadaj szybko bo budyń właśnie stygnie !!! A na obiad pampuchy z mięskiem i sosikiem no i buraczki :tak:
Fajnie, że jesteś zadowolona z zakupów, nie przesadzaj z pieluszkami nr 1 bo dzieć średnioduży nawet wygodniej ma w nr 2 i te jedynki to dosłownie na parę dni są. U nas na 3 dni były :-D
Co to jest dm ?? Mnie się tylko z zespołem jednym kojarzy ;-)
Masz rację, że jest ciężko w PL, wczoraj nawet jak zaczęłam liczyć ile kasy na te święta ,to chore bo można by sobie kupić coś fajnego albo dzieciom. Dlatego skromnie będzie no i zamierzam znów coś zadać tym babsztylom:-p Jednej już zadałam;-)

A ja właśnie nowe skrzynki zamówiłam i sobie z przodu domku zamontuję na balustradzie jakieś ładne kwiatki. Tylko czy mi nie zmarzną jak to już teraz zrobię :baffled:

Ostatnia edycja:
Muma kurcze Olek zaraz ma półtora roku, ale już duży!

Katiuszka nie denerwujesz mnie, ja jak gadam o problemach, to jest mi lżej.
Badanie jest raz w życiu, czy masz gen zmutowany, czy nie. Nie robiłam wcześniej, bo miałam to w nosie, bo i tak musze uważać do końca życia, badać się co pół roku. Ale mnie ginka namówiła, bo w razie konieczności jakiegoś leczenia hormonalnego ona musi to wiedzieć, bo niektóre leki mogą ruszyć wąsatego do boju, a tego bym nie chciała. Nawet ten jazz, który teraz biorę nie jest wskazany przy wąsatym. No i tak myślę, że może se chlasne cyce jak angelina kiedyś. Zobacze.

Hej,

Tez tak wlasnie lukalam dzis na suwaczki. Pamietam, gdy czytalam z ukrycia, gdy Muma pisala, ze czuje jakis skrobanie w brzuchu i potem obwiescila, ze jest Fasol!

terefere Kochana, nie pozwol czarnym myslom sie zalegnac w Twojej glowie. Musi byc dobrze, wynik bedzie negatywny! Buziaki i czekamy tylko na potwierdzenie dobrej wiadomosci jak dzis u Gatto

Hejka,

tere - trzymam kciuki za wyniki &&&&&&&&&&&&&&&, pewnie nic nie będzie ale w razie gdyby... to nic nie zmieni w podejściu przecież, tak jak piszesz. Mam to samo tyle, że u mnie jest 'tylko' mama. Tzn być może prababcia też miała ale nikt nie wie tego na pewno.
Trudno mi nawet pomyśleć o tym co zrobiła Angelina ale gdybym miała taką wiedzę to nie wykluczam tego.
Bardziej kocham moje dzieci niż ()() , poza tym mogłabym sobie zrobić ładniejsze niż mam :happy:

Aleksis - Ty jeszcze wtedy 'cichociemna' byłaś ?? :laugh2: Mnie się wydaje, że od zawsze tu jesteś też. Co tam dobrego zjadłaś, jak zgaga ? :-)

katiuszka - gdzie Ty ???

kok.o - jak u Was sytuacja, już zdrowi wszyscy ???

Słyszałyście, lato ma być w przyszłym tygodniu :-) Super :-)

Spokojnego wieczoru .

Aleksis fenks patrząc na Twój suwaczek, Ty niebawem się rozsypujesz kochana! To jak będzie miał na imię, bo zapomniałam, jakoś nie spamiętałam imienia, bo nie znałam takiego...

A czarne myśli? Hmmmm.... podchodzę do tego jakby realistycznie. Jak wyniki wyjdą negatywnie na BRCA to i tak nie mogę uśpić swojej czujności, bo a nóż się pomylili... czasem tak bywa.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry