Czesc Babolki,
Pieknaszyszunia fajnie, ze Mieszko ma juz swoj pokoik, rosnie chlopak, to potrzebuje troche prywatnoci, co nie?;-) Wspolczuje z tym zabkowaniem, taki Maluszek, a juz cierpi -pewnie sie zali bardzo na swoj los? Sama tez sie obawiam jak to bedzie
Muma serio, co za babska leniwe i wygodne. Ja bym serio dala do zrozumienia, ze to juz ostatni raz i nie maja na co liczyc w przyszlym roku na bibe u Ciebie i niech uzgodnia miedzy sami, ktora przygotuje swiateczne sniadanie. Rozumiem, ze ze wzgledu na tescia to robisz, ale on ma corke i to ona powinna przejac paleczke po mamie. Przede wszystkim Ty jako co nie zarabiasz i oni powinni miec wzglad na to, ze to spory wydatek. Ale do d..y z tym, Ty masz swoje sprawy i plany no i cudna Rodzinke
Ostatnio bedac w PL znowu z zalem stwierdzilam, ze ciezko sie zyje w PL takim "przecietnym" rodzinom, wyzywienie jest bardzo drogie jesli porownam np. ze swoimi zarobkami i cenami jedzenia w DE. Wiadomo, ze produkty b.wysokiej jakosci, czy bio kosztuja wiecej, jak np produkty u polskiego rzeznika, ale mimo to..I jeszcze ubranka, obuwie, wozki dla dzieci-cenowo porownywalne do Niemiec. W UK to wiem, ze ubranka sa o wiele tansze, bo tam jest b. niski podatek VAT na to. Czasem mam wrazenie, ze w PL wiekszosc przepisow, ustaw itd sa po to, aby przecietnemu zjadaczowi utrudnic miast ulatwic zycie, doj...ac z kazdej strony, poczynajac od sluzby zdrowia. Kiedy to wszytsko bedzie w koncu normalne i takie dla czlowieka a nie przeciw niemu? Wiem, ze narzekam ale rozmawiajac z ludzmi i obserwujac realia dochodze niestety do takich wnioskow. Mam nadzieje, ze nie odbierzecie tego zle, ale mi serio jest przykro widzac to wszystko
Ani@k super, ze sie udaje z zywieniem. Ja bym serio poszukala jakis danych na temat sklepow ze zdrowa zywnoscia i swiezymi produktami z upraw biologocznych. Ja bede kupowac wiecej bio np.w Aldi gdy bede karmic piersia no i potem dla Synka. Tutaj mamy takie super sklepy, od rolnikow bezposrednio bym nie brala, bo oni czesto oszukuja, chyba ze od rodziny. A wracajac do Patrysiowego czytania, to mam nadzieje, ze Janis bedzie (chyba jednak Janis czy Jannis) to lubil, bo moj eM czyta jedna ksiazke wiecznie, a ja je doslownie polykam, mol ksiazkowy ze mnie- i nosze okulary krotkowidza a propo
Kok.o wlasnie daj znac, jak sytuacja u Was i Ewuni
Zuzanka ide luknac na FB, Julianna przeslicznie w tej sukieneczce wygladala
Katiuszka oj cosik sie zanosi na sweet tete a tete z eM`? Bedzie rodzenstwo dla Juliana chyba

Dobrze, ze wysylasz ich na spacer razem, masz czas dla siebie przynajmniej
Gatto super!!! Ciesze sie! Juz luz blus teraz?
Caterina juz po wizycie? Daj znac plizz
Terefere daj znac, jak poszlo., Bedzie dobrze!!!
Gochson zdrowka dla Adasia i dla Ciebie. Fluidki przesylam tez
Ja dzis bylam na poczcie, potem w Rossmanie- kupilam 2 paczki New Baby 2(byl na nie rabat) i jedna New Baby 1. Wyprobuje, bo jest tyle innych dobrych, jak np w Aldi czy dm. Kupilam mydelka i chusteczki Penaten z wyroznieniem Ök-test sehr gut, herbatke dla siebie podczas karmienia na dobra mleczarnie i wkladki do stanika przeciw przemakaniu(mam nadzieje, ze bede ich potrzebowac). Potem podjechalam do drogerii dm, tam znowu podkladki do przebierania, oliwke z Hipp, szczotke do czyszenia butelek i sobie 2 kolorowe lakiery do paznokci. Wydalam sporo, ale co zrobic no i w dm dostalam taki welcome package dla ciezarnych z ksiazeczka bonusow, rabatow. Wiec jestem zadowolona z siebie;-)W sobote podechalam na taki pchli targ z uzywanymi rzeczami. Szukalam takiego skladanego stojaka pod wanienke, ale nie bylo, no to kupilam pare ciuszkow i 2 lancuszki z *******kami do przymocowania do wozka plus 2 ksiazki-jedna o wychwaniu niemowlat a druga wlasnie o tym, jak nauczyc dziecko zasnac samemu. Fajne te rzeczy, bo tanio a nie zniszczone sa. Musze przyznac, ze to wciaga,
Katiuszka masz podobnie?
Wczoraj bylismy ze znajomymi w polskiej restauracji, ja najadlam sie przeroznych pierogow, a potem dopadla mnie taka zgaga pozno przed zasnieciem, ze musialam wziasc tabletke, bo nic innego nie pomagalo. Musze serio uwazac na to co jem, najlepiej w domu.
Ale mam apetyt na budyn.
Jutro check u ginka, juz sie boje, co bedzie na wadze