reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

laseczki czesc;-)
podczytuje was, ale jakos ostatnio tez cos weny nie mam na pisanie.... od tych upalow chyba. w pracy wysiedziec sie nie da i tak jakos ogolnie, nastrojki różniaste. czekam juz na urlop (I polowa lipca) i wlasnie szukam noclegu nad morzem. przez pierwszy tydzien bedziemy z moim mlodszym rodzenstwem, a potem moze zmienimy miejsce pobytu na mazury:tak:
Aleczku, myslami jestem z toba i za wiele poradzic nie moge... bo sama pewnie czulabym sie tak ja ty, zagladalabym na rozne fora itp. trudno byloby mi zachowac spokoj i wyluzowanie. moj malz pewnie bylby spokojny, ale ja.. swirus totatny
jednyne co powiem, to ze jestem myslami i trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze:tak:isc z dobrym nastawieniem. a na kiedy macie termin??
Antilko, moj progesetreon w 7 dpo pwu wynosil 13 i gin stwierdzil, ze to za malo. na tym etapie cyklu powinno byc powyzej 15, a niektorzy twierdza, że nawet powyzej 20. wiec stad pewnie przepisal ci luteine, po ktorej progest. ci wzrosnie i wydluzy ciut 2 faze. ja najpierw bralam 3x1 dopochwowa, a teraz 6x1 podjezykowa (ale tez dopochwowo aplikuje). a jak decyzja co do staranek?
Car, mam nadzieje, ze szybciutko sie wykurujesz:)
Najeczko, a ty kiedy wybierasz sie na wczasy do Karwii??
co do zamknietego to jak najbardziej jestem za.
staraczki z glownego maja zamkniety, ale mysle, ze trzeba by stworzyc nowy dla 30-teczek:)
pozdrawiam was wszystkie!

reklama
Witajcie

Oluś - najpierw do Ciebie - dobrze,ze chodzisz po rożnych wątkach i podczytujesz bo zawsze lepiej wiedzieć niż mniej. Ale grunt to pozytywne nastawienie lecz trzeba też sie liczyć ,ze IVF to nie jest metoda cud która rozwiąże problem- czasem dopiero któryś criotransfer sie udaje. Wlaśnie napisała do mnie dziewczyna po dwóch nieudanych in vitro , z wysokim FSH , lekarz powiedział jej albo adopcja komórki albo adopcja , 36 lat , załamana- zmieniła klinikę z jednej warszawskiej na drugą i tam miała podejść do 3 IVF i napisała że jest w ciąży - naturalnej!!!!!!

Nigdy nie wolno tracić nadziei i zaprzestać starań - tylko ten kto sie poddaje nie wygrywa- pamiętaj!!!!!!!!!! I nie załamuj się tylko walcz !!

Kajda- jeśli masz za niski progesteron to może trzeba poprawić I fazę?
Carioca a co to za kropelki dostałaś? jesli amoksycylina to nie zaszkodzi.

buziaki dla wszystkich

anus, milo, ze sie odzywasz:) co u ciebie na placu boju?
co masz na mysli mowiac o poprawie I fazy? - badalam E2 i FSH i sa dobre, owulacja potwiedzona monitoringiem, endometrium ladne, prolaktyna ok. gin nic nie mowil u mnie o I fazie.
ja upatruje teraz troszke przyczyny w wynikach meza. od stycznia chodzil reguralnie 2 razy w tyg. na sillownie, po czym na saune. no i wyniki robione pod koniec kwietnia nie wyszly za dobre. mamy nadzieje, ze slaby wynik jest przez tą saunę wlasnie...
na razie jednak nie konsultowalismy ich z lekarzem. teraz faszeruje go witaminami. za miesiac bedzie sie ponownie badal i z wynikami pojdziemy do lekarza, byc moze do nowego. ten do ktorego obecnie chodze na pewno wspaniale prowadzi ciaze, ale nam kaze tylko czekac. mam namiary do poleconych lekarzy i zastanawiam sie bardzo nad zmianą....

Witajcie
Kochane dziękuję Wam bardzo za słowa wsparcia i wiarę, nawet nie wiecie, ile to dla mnie znaczy! Nie chce za bardzo Wam tak marudzić , macie przecież swoje własne problemy i zmagania, ale lepiej mi się wczoraj zrobiło, jak napisałam, dlatego nie złośćcie się proszę na mnie, że pewnie jeszcze nie raz Wam posmęcę..:sorry:

Moniś powiem Ci, że ja upały znoszę b.dobrze, gorzej jak się na burze zbiera..głowa mnie wtedy boli strasznie! a jak się dzisiaj czujesz?
Najeczko dogadzam sobie ostatnio jak tylko mogę:-D szczególnie w jedzeniu..:zawstydzona/y::-D ale Ci fajnie, że jedziecie do Karwi! uwielbiam Karwię:tak: jeździłam tam jeszcze jako dziecko z rodzicami, tam wtedy prawie nic nie było, oprócz paru domków, ośrodków, pięknego lasu, no i morza..:-) parę lat temu byliśmy tam z mężem i byłam w szoku, jak ta miejscowość się rozrosła:szok: ale las i morze zostało! cudnie tam jest:tak:
Carioca daty ivf jeszcze nie mamy, 19.06 idę do gina, może dowiem się czegoś więcej, na razie kończę jutro brać antyki i czekam na @..a Ty lecz ucho dzielnie!:tak:
Antilko Pobierowo też znam:tak: też tam bywałam na wakacjach:-) ja w ogóle polskie wybrzeże to znam prawie całe:-D
super, że u Ciebie wyniki ok, a z dietką może sobie jakoś poradzisz, co..? tylko to piwko najgorsze..:-p hihi..
Wagnies jak Twoja noga?? dziękuję za fluidki i myśli:-*
Kajduś słyszałam, że salfazin i androvit jest dobry dla mężczyzn, może to spróbujcie?? i dobrze by było, jakby Twój mąż nie korzystał tak często z sauny.., ja dzisiaj wyczytałam (znowu!!! wrrr..), że powinnam ograniczyć ćwiczenia fizyczne i nawet jazdę na rowerze:-( no i weź tu nie zwariuj..:no:
Anusia a jak u Ciebie?? jak stymulacja?? wiesz, że ja będę walczyć do skutku, ale czasem po prostu brakuje już siły..:-(
Vonko co u Was? ściskam mocno!

wypiłam właśnie pół litra kefiru z truskawkami:szok: zaraz pęknę:-D

Witajcie wieczorkiem!
U mnie ciężkie dni w pracy i mam dosyć. Jestem zmęczona i nerwowa jakaś. I bardzo mnie wkurzyła jedna osoba w pracy, która bardzo sprytnie wykorzystuje ludzi do pracy, prawie nic nie robi konkretnego,a za to wiele szumu, że to ona jest organizatorką, sprawia wrażenie, że tyle zrobiła. A ja wiem jak jest naprawdę. Miałam tylko pomagać, a ani się obejrzałam i zrobiłam większość roboty. Brr... Dosyć, niech już będzie piątek po południu.
Antilko to świetnie, ze macie takie swoje miejsce nad morzem! :o)) No i że wyniki całkiem dobrze! :o)) Czyli zielone światło na staranka?
Wagnies to niedobrze z tą nogą, co lekarz na to?
Carioca Staś na pewno silny, bo już sporo przeszedł i jest OK, mam nadzieję, ze kropelki szybko pomogą!:)
Kajduś witaj, powodzenia w szukaniu noclegu nad morzem! My do Karwii jedziem 14 lipca!:))) Fajnie, że macie plan co do dalszych staranek. A jak lekarz tak odkłada ciągle, to rzeczywiście trzeba spróbować do innego. Ja też tak zrobię. Ale chyba najpierw porobię te badanka hormonów i z nimi już sie wybiorę.
Aluś ściskam Cie mocno!
Wszystkie 30steczki pozdrawiam!:)

Aluś smęć ile chcesz!!! Cieszę sie, że troszkę Ci lepiej.:-) A z tym dogadzaniem to co tam, bądź dobra dla siebie!:)) Ja się bardzo cieszę na tą Karwię!:) A z tym ograniczeniem ćwiczeń i jazdy na rowerze, to są wiarygodne info? i to już teraz byś miała ograniczyć?

Hej dziewczyny czy są wśród Was jakieś osóbki po 30-tce ,które nie mają jeszcze dzieci? Co sądziecie o przebiegu ciąży, zagrożeniach podczas ciąży i porodu?
Hej! Ja jestem niecale dwa miesiące po porodzie. Urodziłam swojego ślicznego i zdrowego synka w wieku 32 lat. Moja ciąża przebiegała prawidłowo bez żadnych komplikacji. A stracić dziecko można zawsze, niezależnie od wieku, moją pierwszą ciążę poroniłam, choć byłam młodsza. Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby i Tobie się powiodło, bo być mamą, to najpiękniejsze co może być dla kobiety!

Carioca mam nadzieje ze rzeczywiscie lekarz dorze wybral to lekarstwo dla Ciebie! A ja dostalam uczulenia... bylam u rodzicow w sobote i plewilam w ogrodku, cos mnie uczulilo, najpierw byly czerwone plamy ktore pozniej zamienily sie w pecherze jak po oparzeniu... takie to juz jest zycie alergika - nigdy nie wiadomo co mnie uczuli...
Alek wcale nam nie marudzisz... przeciez kazda z nas ma slabsze chwile i wylewa swoje zale i lzy wlasnie tutaj.... i nie zlosciwy sie wcale:tak:
Antila... uuuu... zero piwka....ale bol...:-(
Kajda i znalazlas juz cos na urlopik?
Najka juz tylko czwartek i piatek i weekend... a wtedy odpoczniesz troche od pracy!
A ja dostalam tydzien zwolnienia i antybiotyk:-( Noga nie wyglada na razie najlepiej i zaczyna swedziec... brrrr... nic tylko wpasc z pazurkami zeby ulge przynioslo....

reklama
Wagnies o rany! a cóż się się dobrało do tej Twojej nogi?? oby szybko antybiotyk zadziałał, to sobie chociaż na zwolnieniu odsapniesz:tak:
Najeczko rozumiem Ciebie doskonale z tą robotą! matko! skąd ja to znam?? chyba w każdej pracy musi się trafić taka larwa:wściekła/y: ale jeszcze tylko troszkę i..wakacje!:-) a Karwia czeka..:-)
a z tym moim sportem to już sama nie wiem?? jedni piszą- nie ćwiczyć, inni- nie zmieniać trybu życia, no i weź tu bądź mądra! ja uwielbiam ruch, szczególnie teraz latem! a ćwiczę po 2-3 razy w tygodniu od ponad roku, więc już nie wiem co mam robić?? zapytam się lekarza, jak teraz będę, może mi coś doradzi..? no i jeszcze jedno..zero pływania w jeziorze, basenie i innych ,,zbiornikach'':-( ze względu na bakterie..:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry