reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Gochson to syn nie dał Ci się wyspać w Święta...

Muma
kiedy odbierasz prawko? A ogólnie Święta jak? Spotkanie rodzinne?

Aleksis
do wyrka i to już!

U nas wesoło. W pierwszy dzień byliśmy u teściówki, byli też szwagry z dziećmi. Fajny ten mały się robi, ale nie wiem co z nim. Albo ma kolki albo nie wiem. Godzinę nie płakał, tylko się darł niemiłosiernie.Nakarmiony, noszony, doopa czysta... Lena też tak miała. Czy oni te dzieci leją? Ma 3 miesiące to już chyba nie ma kolek, co? Nie wiem...
W drugi dzień do nas moja rodzina przyszła, mały bawił się ekstra z moim chrześniakiem (też znacie) Że Emil już duży to woził go na quadzie, ganiał się z nim, tańcowali, no i wywinęli. Tymek upadł na kant łózka i ma dziurę pod okiem, śliwa mu już schodzi. Co to za Święta bez guzów i śliwy pod okiem, były by nie udane chyba! heheheheheh
Dziś od rana byliśmy godzinę w piaskownicy. Wesoło było, same chłopaki w Tymka wieku siedziały w piasku.

reklama
tere fere - złożyłam papiery w Wydziale Komunikacji 18 kwietnia to do 2 maja powinno być :tak:

Nasze śniadanie spokojnie tylko te dwie babole mnie wkurzyły każda z osobna. Szwagierka zrobiła jajka faszerowane i daje mi w jakimś garnku to ja mówię: kurka szkoda, że nie przyniosłaś od razu na półmisku bo mam wszystkie zajęte. A ona na to: NO JESZCZE CZEGO :eek: Się odwróciłam i powiedziałam, że nie będę tego w ogóle komentować :wściekła/y::-)

Druga za to mówi: weźcie mnie nie denerwujcie tym gadaniem o dzieciach (bo Julka powiedziała, że szkoda, że nie mają dzieci bo by się bawiły z Olkiem:-p) bo ja w ogóle przestanę tutaj przychodzić :eek: To eM jej odpowiedział, że może czas najwyższy spotykać się u niej :laugh2:

Ogólnie spoko, teść, matka i nawet jej facet - nawet w miarę wesoło było, wspominaliśmy sobie PRL i jak było 'super' wtedy.
Potem babole poszły na spacer po działce i użalały się nad losem biednego Wolfa (zamkniętego żeby ich nie podskubał ani nie zalizał ani nie obkłaczył). Ale nie są w stanie tego ogarnąć, tylko , że smutny jest bardzo. Chyba na ich widok się zasmucił:happy:
Wiem, że jestem okropna ale naprawdę mam już dosyć tego. przyłażą sobie na gotowe i jeszcze pier.... jak poparzone. Wigilię spędzamy sami jeśli nikt nie zrobi, rano skoczymy do teścia a potem w Święta zaprosimy go na obiad. Postanowione:tak:

Aleksis - nie wiem czy można brać to w ciąży ale jest taki lek na zatoki Sinupret, ziołowy bez recepty. Wielu osobom pomaga nawet po nieskutecznych kuracjach antybiotykowych. Fajnie, że się nie narobiłaś, teraz to już tylko odpoczywać musisz :tak::tak:

Gochson -u nas w Święta pobudki o 7mej czyli jednak eM budzi Olka jak się szykuje do pracy, bo normalnie to jakoś 5.45 :baffled:
Teraz Olek odsypia a ja PITy klecę, czas najwyższy, nie ?:-p

Miłego dnia !!!

Muma kurde to też te france musiały tak pierdzielić. Tez krew by mnie zalała. I tak podziwiam, że zrobiłam spotkanie u siebie. Ja tam szwagierki nie zapraszam na Święta. Spotykamy się u teściówki, wiadomo, ale ja u siebie nie robię dla nich Świąt. Jak jakis obiad to teściów samych zapraszam.

czesc i czolem!

tez mam eMa w domu, to i czasu brak i na dodatek do roboty trza isc:-( wpadne pozniej!

Muma, ja to bym w tym garczku na stol wystawila te jajca i powiedziala, ze szwagierka tak przygotowala :-D:-D

Milego dnia babolki!!

Gdzie pozostałe Panie, meldować nam się tutaj.

Witajcie dziewczyny:)
Powiem/napiszę szczerze,że jesteście już tak zaprzyjaźnione,że trochę trudno się "wbić"do Waszej grupy;-)

Witam sie ponownie,

Ullenia masz racje, piszemy ze soba juz dlugo, imprezujemy wirtulanie i jest nam razem wszystkim bardzo dobrze. Wspieramy sie nawzajem jesli chodzi o sprawy zdrowia, wychowania, zywienia a nawet i takie typowo malzensko-szwagierskie-tesciowskie itd. Znamy sie juz dlugo i wiemy tez o sobie wiele:tak: Co nie wyklucza tego, ze Nowe Kolezanki sa mile widziane. Z tego co pamietam trzeba postawic flaszke na te okolicznosc;-)

Jutro nasza niezastapiona Dr.Muma obchodzi okragle urodzinki, a ja zaluje, ze nie moge wziesc wspolnie toastu chocby soczkiem jablkowym, ale bede myslami tam razem z Muma.

Kurcze, mam dosc. W tych cholernych sklepach jest taka klimatyzacja, ze normalnie leb sie ugina! Z nosa mi cieklo, czolo rwalo wiec szybko stamtad wybylam, Polozylam sie do wyrka, wczesniej spalaszowalam muffina czekoladowego z wisniami. Troche sie zdrzemnelam,ale gdy wstalam, myslalam, ze mi oczodoly i uszy wybuchna. Potem termofor i jest juz lepiej,ale serio musze z tym cos zrobic. Mam czesto bolace migdaly, zapalaja sie i ropieja. Wyczytalam, aby zlecic wymaz z gardla, ktory pozwolo okreslic jakie bakterie czy grzybki sa odpowiedzialne za to i mozna juz konkretnie je leczyc. Nikt inny kogo znam nie reaguje tak wrazliwie jak ja na klimatyzacje czy chlodne wilgotne powietrze, wtedy zaraz boli mnie gardlo i uszy oraz zatoki. Wybiore sie do lekarza i ja poprosze o konkretne badanie.

A wracajac do tych gosci-baboli to co to za modele sa!!! Muma dobrze im oznajmilas, koniec tego dobrego. Jasne, ze jest fajnie sie spotkac w kregu rodziny, tylko dlaczego zawsze u Ciebie? To ze macie dom, nie zwalnia ich z takiego obowiazku. Dobrze sobie postanowiliscie, skonczylo sie babci sr..e, co nie? Najlepiej powiedziec: Wyjezdzamy, wracamy tam kiedys po Swietach i adieu!

Terefere tez bym tak robila, skoro Cie szwagierka sama nie zaprasza. A tesciow to pewnie od czasu do czasu mozna miec na obiedzie.Mam nadzieje, ze i Tymus i jego slodka buzka nie ucierpiala wiele i sie ranka raz dwa zagoi:tak:

My w niedziele idziemy na komunie do syna kuzyna eMa. Mam nadzieje, ze bedzie cieplo i jakos sie wykuruje do tego czasu.
Ide luknac do ksiegarni internwtowej, nie mam co czytac i potrzebuje jakies ksiazki o pielegnacji niemowlat, bom ciemna jak but. Tutaj bardzo sie poleca Wiek niemowlęcy
http://merlin.pl/Wiek-niemowlecy_Remo-H-Largo/browse/product/1,243497.html
Znalazlam juz uzywane najnowsze wydanie, moze podjade do babki niedaleko ode mnie.

Pieknaszyszunia czekamy na foto-relacje

Ah ta moja zgaga, zwariuje chyba

Czesc i czolem!

Ulennia no pamietam, ze tez sie tak czulam na poczatku, ale trzeba pisac, pisac, pisac i wtedy sie wciagniesz, zobaczysz!
Troche w sumie ze soba piszemy, to juz sie znamy :tak:

No wlasnie i jutro Muma nasza kochana ma urodzinki :tak: przyznaj sie co planujesz! szoping czy przycinanie chabasci?? hihihi:-D:-D

Luuuudzie, ja jestem bez zycia....normalnie urlop by mi sie przydal jak nic!

Aleksis kurcze ty uwazaj lepiej, tak na ostatnim zakrecie sie zalatwic, to niezbyt fajnie...

eloooooooooooooo obżartuchy jedne nieprzyzwoite!!!:-p
palić kalorie marsz!!!:-)

u nas swieta pod znakiem odwiedzin (rodzice, tesciowie, rodzinka eMa)..pojezdzilismy troche, ogólnie fajnie było
Muma hehehe eM ma dobra riposte hyhy :-DTylko teraz kujcie zelazo, przy kazdej okazji przypominajcie,ze nast. swieta u Was juz nie beda
Gochson no u mnie to samo, nie pospałam sobie... na szczescie Młoda ok południa spi i jak ją sie przydusi cycem;-) to nawet 2h da rade (jak dzis),wiec dospac troche mozna (no ale to w dni wolne...;-))
oj Aleksis koniecznie te badania wymus.. moze to faktycznie alergia? .. trzymaj sie mamuska,jeszcze troche i po sklepach nie bedziesz miala kiedy chodzic,wiec problem klimy sie rozwiaze:-p;-)

witam nowe kolezanki, rozgoscie sie no i cóż...piszcie, piszcie, inaczej sie nie da Was lepiej poznac ;-)

włąsnie, Muma, jutro impreza czy olewasz wszystko i na tarasie cały dzien z Wolfem i Julą kawe pijesz?:-)

reklama
Dziewczynki, ja też potrzebuję urlopu, masakrycznie zmęczona jestem jakoś. I ten zombiak mój, codziennie to wcześniej pobudka.:confused2:

Dziś po południu mały stresik był, eM się z Olkiem bawił w poligon, rzucał nim , potrząsał, zapasy i taekwondo i cholera wie co. Olek się chichrał , prawie się posmarkał ale nagle upadł na taką wykrzywioną rękę i ryczał nonstop kwadrans:szok: Matko, już miałam wizję , że zaraz go zagipsują i będzie ryczał bidulek 3 tygodnie ale przeszło, na szczęście nic się nie stało:eek: Nie ma to jak męskie zabawy:-p

A ja jutro robię obiad dla moich, no taki trochę lepszy ;-) Wiem, że eM mi chyba zamówił tort , mam szampana schowanego to schłodzę i heja. i mam nadzieję, że nikt nie przyjedzie :-p Mama moja na pewno nie bo już mi życzenia składała w święta i nawet prezent dostałam ;-) Oby tylko teść i szwagierka czegoś nie wymyślili.

Aaa toyotę mi oczywiście złe ludzie wykupili, dziś mieliśmy jechać bo w sobotę już nie daliśmy rady. No niestety poszła sobie :-( eM oczywiście uważa, że będzie inna lepsza a mi szkoda...
ulennia trzeba pisać, pisać o sobie, o wszystkim , i śmieszne i smutne i to wszystko codziennie (można też po kilka razy tylko nie post pod postem ;-)):-)

Spokojnej nocy !!! Zasnę za 3 minuty jakoś, papapa

Do góry