reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

katiuszka no to fajnie ,że wszystko dobrze ,mam nadzieję,że będzie pęcherzyk dominujący i pęknie ładnie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a na implantacje to trochę za wcześnie bo moje jajo dopiero (jak doszło do zagnieżdżenia :-):rofl2:) to zacznie objazdówkę po okolicy a dopiero za 6 dni będzie spoczywać na laurach :cool2:(i wtedy zaczyna się implantacja :cool::tak::rofl2:)
kasia.natka będzie poród naturalny i będzie wszystko dobrze nie masz co się martwić jesteś młoda i zdrowa więc szybko i gładko pójdzie no i faktycznie zapisz sobie jakiś nr telefonu i napisz po wszystkim abyśmy wiedziały ,że niunia już na świecie a u Ciebie wszystko dobrze :tak:
miłej nocki kochane...

reklama
kasia.natka nic się nie martw!!! przyjdzie czas, to nie będziesz miała wyboru, urodzisz raz dwa!!!:tak: i koniecznie daj nam znać, że już Misia jest na świecie:tak:matko...ale to zleciało:szok:
zuzanka, oj..też mam taką nadzieję, że ładnie pęknie co ma pęknąć...potem się zagnieździ i tak dalej i tak dalej...:tak:powiem Wam tak...nigdy w życiu nie przypuszczałam, że to będzie taka ciężka, stresująca walka, żeby mieć dziecko:szok::-(ehhh..gdyby to człowiek wcześniej wiedział...ale nie ma co gdybać...bo gdyba babka wąsy miała...to by dziadkiem była:-D
yyyy...ale mi się w głowie kręci :-D wypiłam duszkiem lampkę winka na pusty żołądek, poprawiłam ziółkami razem z Clo...i jazdę mam, że ho ho!!!!!:-D idę spać...ale będę miała jutro tempkę!!!! już to widzę!!!!:-D:-D:-D
do jutra Babeczki!!!!

Ani@k oj tempką się nie przejmuj podskoczy i będą II ja w to wierze !!!!!!
Dzięki Kochana :*.. ale myślę że Tobie bardziej te II kreseczki są potrzebne - więc teraz nie ja tylko Ty nam pokazesz II!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

zuzanka - a może to implantacja jakaś ??? &&&&&&&&&&&&&&:-)

Ja też tak myślę :tak:

nie-dziękuję kochane a co do porodu to nastawiam się na sn

Będzie SN!!!!!!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Trzymaj się Kochana!!! Co dzień o Tobie myślę!!!!

powiem Wam tak...nigdy w życiu nie przypuszczałam, że to będzie taka ciężka, stresująca walka, żeby mieć dziecko:szok::-(ehhh..gdyby to człowiek wcześniej wiedział...ale nie ma co gdybać...bo gdyba babka wąsy miała...to by dziadkiem była:-D
yyyy...ale mi się w głowie kręci :-D wypiłam duszkiem lampkę winka na pusty żołądek, poprawiłam ziółkami razem z Clo...i jazdę mam, że ho ho!!!!!:-D idę spać...ale będę miała jutro tempkę!!!! już to widzę!!!!:-D:-D:-D
do jutra Babeczki!!!!

Ja sądzę ze dziecko przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie.. to tak jak z tą tempk.ą - myślisz że wzrosnie - spada.. myślisz że spadnie - wzrasta:eek:
Jak myślisz że test pokaże II - nie pokazuje.. jak zapomninasz kupić testu - okazuje się że "łapią" Cię mdłości.. no jak tu dojść do jakiegoś mądrego rozwikłania zagadki???:confused:

Myślę że czas zacząć kurację winkiem :-D - piwko u mnie działa na śluz.. ale widocznie endometrium zastrajkowało :-D

a! żeby nie było że taka silna jestem:frown: łezka mi poleciała dziś z rańca.. ale już jest dobrze.. na jutro przewiduję wizytę maupy.. :dry: ble..

ufff jestem:tak: już po wizycie, wymęczył mnie ginek na wszystkie strony, bo prawy jajnik schował się pod kiszkami i za cholerę nie można go było dojrzeć. Nawet przechadzałam się po gabinecie, poszłam siku zrobić, ponaciskaliśmy wspólnie brzuch i nic! nic nie było widać, tylko jelita:wściekła/y: Ale za to na lewym dojrzał dwa pęcherzyki, w sam raz na mój dzień cyklu, jajnik nie przestymulowany, więc wszystko ok po Clo..nawet mogłam brac normalną dawkę, a nie pół. Aha...i winko działa, endometrium 3-liniowe (????) i odpowiedniej grubości:tak: Kazał działać w weekendzie. A zastrzyku nie dał, bo mam zbadać znowu progesteron, i niby on powie czy pękło czy nie...W ostatnim cyklu pękło, bo progesteron był wysoki. Hmmmm co tam jeszcze....kurczę za dużo tego wszystkiego, a do tego piję winko, to nie mogę spokojnie myśleć...jak coś sobie przypomnę, to dopiszę:tak:
zuznaka dobrze muma piszę, może to implantacja:tak:trzymam kciuki!!!!!
muma za Ciebie i Fasola tez trzymam kciuki!!!! i za jutrzejsze badania też!!!!
lumina, zapomniałam wczesniej napisać, że widzę już jakieś postępy u teściowej;-) w końcu może do niej dotarło i przestanie się czepiać...Nie zazdroszczę Ci takich relacji, bo jak wiesz, i u mnie nie lepiej...czekam jak na szpilkach na telefon z Polski od mojego eMa rodziny, bo doszło do nich, że ja się wkurzam, że mój szwagier urządził biuro w moim domu i że niby ja powiedziałam, że nie jade w tym roku do Polski, tylko na wczasy, bo nie chcę się tam denerwować. Cieszę się, że do nich to doszło, ale wolę sama wytłumaczyć o co mi chodzi, a nie jakieś domysły itp. Tak więc, dobrze zrobiłaś, że powiedziałaś jej kolejny raz dobitnie co Cie boli i teraz nie będzie miała wymówki, że nie wiedziała...ehhh rodzinka....
Spijam winko, zaraz ziółka i idę spać, bo coś niedospana jetsem, budzę się w nocy po 3 razy, zasnąc nie mogę...budze się też przed budzikiem na mierzenie tempki..chyba za dużo o tym myślę...pora się wyluzować, nie?

Miłej nocki Kochane i do jutra!!!!!

Na temat endometrum trojliniowego jest na stronie mamo.tato - Artykul - Poka

cześć babeczki - ja jak zwykle jak po ogień !!!

wklejam cykl - mierzę od tamtego ale ten powinien być w całości - bo tamten wyleciał z "obiegu" jak wyjechała (ważniejsze rzeczy na głowie były). Nie wiem co i jak tzn że mam mierzyć -wiem
że codziennie o tej samej , w tym samym miejscu, tym samym termometrem -wiem
interpretować nie umiem - więc będę wam zatruwała życie :-D aż mnie wyrzucicie - nawet nie czuję jak rymuję - HEJ !
katiuszka - brawo dla jajeczek - niech się teraz pogoszcząz kim trzeba i -------:tak:, chyba też zdecyduje się na ziółka :dry:no ale najpierw do gina muszę iść bo ostatnia wizyta przepadła mi przez ten nagły wyjazd
zuzanka - dbaj o opaleniznę - podtrzymuj :) wcieraj kremy , grzej się na słoneczku .... :) kawka na balkonie to punkt najważniejszy w ciągu dnia :)))
kasia.natka - oj... ale czas zasuwa, ale z drugiej strony to dobrze za za chwilkę będziesz miała kruszynkę obok do głaskania i całowania :)
Ani@k - co to za "spadek " ja się pytam ?! Halo !! pewno termometr się przyciął :eek:
muma - pw - jeśli mogę kilka pytań zadać ?
Aleksis - co ty tak z rana prasę podsuwasz.... muszę troche popracować a nie tylko czytać i czytać :-D - dobrze , dobrze - wszystko się przyda . Ja też podsyłam link do strony która ostatnio wygrzebuje mnie z dołka

To tak w skrócie - pędzę do pracy ....

Bzzzz gdzie ten link???? nie widzę:eek: a może w środku muszę poszukać..:confused:

na schizkółku tez nie ma..

podziel sie linkiem..:sorry2:

a i pamiętaj że Muma dziś na badaniach.. będzie później..

ale teleekspres jestem.. qrka wodna!!!:cool2:

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki

bzzz ja dzisiaj właśnie zasadziłam na tarasie kwiatki hehehehe więc jak przyjedziesz kochana to będziemy leżały na leżaczkach piły drineczki ,piwko albo co tam innego :-):tak:i dupki opalały :cool2::cool:
Ani@k dokładnie tak jak piszesz nigdy nic nie wiadomo w którym to momencie się stanie ale ja coś czuje ,że się stanie i to niebawem więc głowa do góry kochana :tak:

ja kończę obiadek i zaraz zjem chodź upał dzisiaj u nas i nie chce się za bardzo ale 5 posiłków trzeba zjeść :tak::-) małych przynajmniej....a ja dzisiaj idę do fryzjera i zrobię małą metamorfozę hehehehehehe:happy2::cool2::szok:

eloł:-)

ja wczoraj padłam na pysk, cały dzien w robocie siedziałam :wściekła/y:
dzieki alex, lumina, lopop ,Aleksis za miłe słowa:happy2:

katiuszka no to suuper ze wszystko w porzadku, pechole rosną i na pewno pekna:tak::-) hihi ciekawe co ten drugi jajnik skrywał, ze taki wstydliwy za kiszkami sie chował ;-):-)moze jakiegos specpęchola szykuje na tą owu i jakies trojaczki moze z tego będa?:-D
A na treningi... nie chcialam na razie przed usg chodzic, na wszelki wypadek, no a teraz karnet mi sie skonczyl... i nie wiem czy sobie kupowac nowy. no bo jak mnie zacznie mulic to i tak nie bede chodzic, no i kaska przepadnie. A nowine -jeszcze pare tygodni sie powstrzymam przed obwieszczaniem. Zwolnienie- teraz raczej nie ma szans...:sorry2:

Ani@k noo ale zanurkowała Ci ta tempka! eech.. ale nie smutasz sie, nie? no :tak: Ja tez popłakiwałam troche jak mi @ przyłaziła:blink: no ale nastepny cykl, w pełni majowy bedzie Twój! znaczy następcy Szybkiego Lopeza ;-):-)

zuzanka widze,ze sobie karoserie odpicowujesz? (manicure, fryzjer, opalanko..:-D) dobrze dobrze :-)

no a ja rano bylam na badaniach, spuscili ze mnie sporo krwi wiec siedze w robocie jakas przymulona. "zamowiłam" sobie dodatkowo badanka progesteronu i ..czekam na wyniki ;-)

lumina widze ze my obie raczej zimnolubne jestesmy :-) Ja tez, jak tylko upaly przychodza, to chodze jakas zakrecona, mozg mi sie chyba przegrzewa... no nie lubie jak mi goraco i juz :no: w dodatku palce mi puchna czasem z goraca :confused:

Ostatnia edycja:
kok.o!!SERDECZNIE GARTULUJEI CIESZE SIĘ ZE JEST WSZYSTKO DOBRZE!!!!:)No ja wczoraj i dziś mierzyłam temp.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wczoraj miałam,12 dc.i temp.wynosiła 36,5.Adzis mam 13 dc.i temp.miałam rano 36,6.Wiec nie wiem czy to dobrze czy tak jak byc powinno??!!Qrcze ale wiecie co...martwi mnie jedna sprawa..dzis jak byłam w wc.to na bieliznie zobaczyłam małe brązowe plamki.....,a dzis dopiero 13 dc.!!do @ jeszcze troche czasu no nie??!!kurcze nie wiem co to znaczy???!!!:sorry2:

reklama
a ja chyba dziś padne na pyska..
mały kołowrotek w pracy mam.. :shocked2:

teraz widze że trochę namieszałam w moim dzisiejszym porannym poście.. miałam co innego odnośnie II kreseczek dla Zuzanki napisać.. oj! jak moja koncentracja była taka przez cały dzień.. to się jutro okaze co to ja dziś naprodukowałam w pracy:-D

Kok.o kilka łezek z rana.. później natlok roboty.. już prawie nie pamiętam że jutro @ przyjdzie;-)

a wczoraj po południu miałam jakąś taką wielką potrzebę zostania Mamą..
:sorry2:

dobra, ja się już zbieram do domku..

Muma pamiętaj o zdjęciu w nowych spodniach, Zuzanka nie pamiętałaś aby się w irokezku pokazac.. pokaz się choć w nowym image;-) Bzzzz pamiętaj aby wstawić linka.. Kok.o a może ty też sfotografujesz swój brzuszek? Katiuszka ty pamiętaj aby łykami pić wino a nie duszkiem;-) Kasia.natka pamiętaj ze trzymamy za Ciebie kciuki:tak:

i już mi się pomysły wyczerpały co której jeszcze przypomnieć:-)

Miłego popodłunia babeczki!!!

Kasica to może być plamienie okołoowulacyjne - nieszkodliwe!!! też miewałam:tak:

Do góry