reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Zuzanko- a testowalas zgodnie z zaleceniami producenta? Bo nie powinno sie pic min. 3 h przed przeprowadzeniem testu, a czasem nie robic siku przez 4 h. To zatestuj jutro moze, co?

reklama
Dziewczyny dziękuję!!!teraz to ZAKUMAŁAM!!!:-)wszystkie zioła z torebek wspyuje do naczynia,mieszam!!!!i codziennie wieczorem biore jedna łyzke tej mieszanki do szklanki i zalewam wrzatkiem i pije:-):-)no ja tak zrozumiałam hi hi,jak zle to KRZYCZEĆ proszę;-)

Nawet wieczorem możesz , tylko przestań pić teraz, ja robiłam ok 21ej a jak nadchodziły dni 'gorące' (ze względu także celowania w synka:-p) to ok. 10ej rano i 22 wieczorem :-)

Aleksis oj ja nie czytałam nic o piciu :no:a piję co 5 min nooo widzisz to rano siknę może coś wyjdzie bo ja pijam 2 litry płynów dziennie i sikam co chwila:tak::confused:

dzięki dziewczyny :**

uciekam ,będę później miłego popołudnia

Dzis 19dc. i jakos mnie boli podbrzusze:( Dopada mnie schiza, ale biore progesteron 3 razy dziennie. Tak dla spokojnosci.
A propo tej mieszanki nr.3 -to pilam jakies 4 miesiace, czasem mi sie zapomnialo. Nie wolono ich stosowac razem z terapia hormonalna. Dobrze dzialaja tez krople Feminon N na regulacje cyklu i hormonow, zawieraja vitex. Ale chyba sa tylko na recepte

reklama
Aaaa i zaczęliśmy rozmawiać o porodzie, ja miałam mieć cięcie z powodu wady serca a on stwierdził, że wystarczy już mój wiek, poprzednie cięcie (blizna na usg jest opisana jako niepokojąco cienka) i tokso :tak: Ja jednak wolę mieć kartkę od kardiologa, jeszcze trafię do innego szpitala na jakiegoś pasjonata porodów naturalnych i dopiero będzie wesoło ;-)

ojej Muma Ty jesteś super dzielna dziewczyna!!!! nie wiedziałam że masz wadę serca..

ja już wczoraj zaobserwowałam śluz ,dzisiaj się pojawił glut dość taki skryty jeszcze w sobie ale mam nadzieję,że się pojawi i że nie będzie się wstydził :laugh2:

tempka jak zygzaki w przedszkolu ale zobaczymy dalej :tak:
Ani@k no to teraz u Ciebie będą II coś czuje :tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a ja znowu dzień lenia mam :baffled::rofl2:

Zuza ja też wczoraj gluta zaobserwowałam:szok: a o zygzakach to Kok.o wie najwięcej;-) II kreski??? marzen szczyt!!!!
hehe a dzień lenia w Twoim wykonaniu.. no ja mogę w to uwierzyć, bo przecież wczoraj wszystko 'obleciałaś' - aaaa no i odpoczywaj.. kochana! Ty tyle mialaś emocji od poczatku czerwca że ja już widzę koniec Twgo cyklu...hmmm znaczy nie widzę bo się skończy... za baaaardzo dłuuuugi czas:tak: (najpierw ujrzysz II):tak:

kasica - no masz te 10 czy ileś tam torebeczek z poszczególnymi ziołami, wszystkie bierzesz i siup do michy/wiadra/słoja.
Mieszasz to wszystko i tej mieszanki zaparzasz co wieczór łyżeczkę :tak: Yyyyyy ?? ;-)

a skąd jest pewnosc ze po 'wymiszaniu' nie wezmę ktoregoś ziółka więcej??? chyba ze blenderem wymieszać ;-)

Muma,nie wkurzaj sie i inne dziewczyny też...ale prosze raz jeszcze DUZYMY,DRUKOWANYMI LITERAMI:-):-)Robie tak-kupuję zioła,wszystkie składniki(saszetki )wrzucam do NAJWIĘKSZEGO GARA;-)i zaparzam to wszystko,tak??!!!!!a gdy nadchodzi pora picia...............no włąśnie...i tu nie wiem...od razu pić??zagrzac to??ile tego pić???:zawstydzona/y::zawstydzona/y:DzIEWCZYNY SORKI!!!!:zawstydzona/y:PS.mnie tez meczyk podobał sie,co prawda nie oglądałam go wczoraj tylko dzis rano powtórki troche i mnie tez sie podobał...zwłaszacza tak jak zuzanka pisze,druga połowa ok była:):-)

ja po wczorajszym meczu tez jakaś zakręcona jestem..:baffled:

hahahahah, Kasica jestes WIELKA!!!! z tego co zrozumialam:
1. wrzucasz wszystkie ziolka do miski (ze wszystkich torebek)
2. mieszasz
3. codziennie wieczorem bierzesz lyzeczke tych ziolek (suchych!!!) i siup do szklanki
4. wlewasz wrzatek do szklanki z ta lyzeczka ziol
5. pijesz jak ostygnie, bo w przeciwnym razie poparzysz jezyk i podniebienie:happy:

znaczy pić jezykiem jak kotek??? ;-)

kasica - ale ja się nie wkurzam :-) mam teraz sporo czasu...;-) jak już masz to w dużym w garze, na sucho bez wody to tak ma zostać :tak: A ty co wieczór zabierasz z gara suchych ziół jedną łyżeczkę suchych ziół , wrzucasz do szklanki, zaparzasz i pijesz. Codziennie jedną łyżeczkę zaparzasz :happy:

i ponawiam pytanie - blenderem czy nie blenderem???:dry:

hehehe

Muma no dokładnie może siknę test owu i zobaczę co się dzieje ,bo może faktycznie ten miesiąc będzie ukryty jak mój glut
ale ja naprawdę mam lenia :-p:dry:hihihhii

no i siknęłam i tak sobie pomyślałam od razu,że jak ma mi wyjść test ciążowy z II jak mi nawet owulacyjny z I wychodzi:laugh2: :crazy::laugh2:

no jak ukryty jak już zawitał.. teraz się już gluta nie pozbędziesz:tak:

Nawet wieczorem możesz , tylko przestań pić teraz, ja robiłam ok 21ej a jak nadchodziły dni 'gorące' (ze względu także celowania w synka:-p) to ok. 10ej rano i 22 wieczorem :-)

czyli piłaś 2x dziennie??? :confused:

a to od którego dnia owulacji moge pić??i do którego???

owulacja jeśli wystąpi to nie trwa kilka dni.. ale pije się chyba przez cały cykl, tak???

Muma a jak piłas mucosolvan? pamiętam że Katiuszka kiedyś swój syropek wypiła chyba w 4 dni.. przed owulacją??? no i mam nadzieję że mnie gluty po syropie nie zaduszą:baffled:

ja teraz zasmarkana łażę.. a jak jeszcze więcej będę miała mazi glutowatej to.. hmmm. w sumie to chyba nie będzie złe...???

za radą Alex__ się mocno do starań przyłożę..

jak ja bym już chciala se suwaczek ciążowy zrobić..:zawstydzona/y:

Do góry