Dzieki dziewczyny, robilam w listopadzie wszystkie badania i nie mam stwierdzonego Haszimoto, teraz T3 i T4 sa w normie...prolaktyny nie badalam:-(u teraz jest cholerna przerwa obiadowa i do 15.30 wszystko zamkniete, potem zadzwonie do tego endo prywatnie, moze ma jakis termin przyzwoity na JUZ:-(
reklama
Ani@k
Fanka BB :)
Ani@k a Twoje samopoczucie jak tam??
jeżeli chodzi o samopoczucie związane z powrotem do pracy po urlopie - ok, już przez stos papierów się pokazuje pomalutku 'swiatło dzienne'
jezeli chodzi o samopoczucie psychiczne związane z 'parciem' na zaciążenie - kiepsko.. mam wielki kołowrotek w głowie, tak wielki ze moja biedna mała główka wydaje się, że jest wielkosci całej kuli ziemskiej

ale..
pomalutku, pomalutku pomalutku się staram nie mysleć o zbędnych rzeczach i staram się trzymac w pionie.. a to cholernie trudne jest jakoś..

się rozpisłama.. a Tobie pewnie chodziło o moje przeziębienie.. mucosolvan czyni cuda..

mam podwyzszone TSH na 4.97 gdzie norma jest 0.35-4.6, poszlam sie zapisac do endo i mi dala wizyte na 9 pazdzierniktoz to ja sie tego dziecka nigdy nie doczekam. Zaraz bede szukac w necie kogos prywatnie, bo chyba za wysokie to TSH, co?????HELP
![]()
nie prawda! nosz takiej bzdury to ja dawno nie słysząłam!!! się doczekasz, dzwoń do endo. i zaraz będziesz miała kurację na zmniejszenie tsh.. będzie dobrze, tsh to nie koniec świata

Aleksis nie zrobiłam testua teraz chyba już za późno bo piłam wodę szklankę i teraz kawę piję ,rano wyszłam do pracy jeszcze zaspana i zapomniałam
:-(
Muma robiła dwa razy o 10 rano i 22 wieczorem.. więc wieczorkiem siknij.. ja chyba też się zaopatrzę w testy owu.. w aptece bezproblemowo bedzie można kupić, hę???
teraz jest cholerna przerwa obiadowa i do 15.30 wszystko zamkniete, potem zadzwonie do tego endo prywatnie, moze ma jakis termin przyzwoity na JUZ:-(
no i zaraz się przerwa skończy, Ty zadzwonisz do endo i po sprawie

bionda
Cześć Babolce :-), aście nasmarowały z rana. Nie ma to jak powrót Ani@k, rozruszała towarzystwo
.
alex, ale mnie rozczuliłaś tymi swoimi małymi Cudami
. To musi być super uczucie mieć takiego swojego Cuda w domku i jeszcze drugiego w brzuszku. Życzę Ci jak najwięcej takich chwil :-).
Gatto, matko ile Ty już tu jesteś, że 15 obskoczyłaś? Ja jeszcze nie miałam doczynienia z doktorkiem tutaj, tylko w sprawie Y. Ogólnie to się trochę obawiam tej ciąży i porodu we Włoszech
. Ja mam troszkę pokomplikowaną sytuacje, nie jestesmy małżeństwem i ja jestem zameldowana w Polsce bo w Polsce mam firmę. Może miałaś kiedyś stycznośc z ciężarną polką w mojej sytuacji
.
Jak byłam u ginki w polsce to kazała mi zrobić prolaktynę, TSH, T3,T4 jestem haszimotka i mam niedoczynność.
Kasica, rozwaliłaś mnie tymi ziołami od rana. Już miałam pisać do administratora żeby zrobili z tobą porządek!!! Żartuję kochana, uśmiałam się do łez

.
Kok.o, ja też się cieszę że już troszke się uspokoiłaś. Groszek napewno ma się u Ciebie w brzuszku świetnie
. A na badania weź eMa niech się wczuje od początku. Mam do Ciebie prośbę bo już którejś z dziewczyn radziłaś, gdzie mam ustawić linię wyższych temp. , na 36,7 bo ja w pień nie capito.
Zuzanka, imprezy wczoraj nie było, spędziliśmy kameralny wieczór we dwójkę z naszymi zwierzo-dzieciaczkami :-). A co u Ciebie, jak objawy na cokolwiek?
Ani@k, czasem głowa pęka i rośnie jak globus, ale Ty kochana jesteś silna i dzielna babka! Dasz radę !!! A jak sprawy sercowe?
Haszitka, ło matko jak ci zazdroszczę . Ja hodowałam tu pieczarki, z całego zbioru wyszedł mi jeden słoiczek
.
Bzzz, na te ciche dni to chyba najlepszy będzie mały seksik z zaskoczenia
. Na Y działa to może na Twojego eMa też?
Muma, ciągle w tych papierach siedzisz, weź no odpocznij kobito !
Aleksis, masz racje z jodem. Ja ostatnio kupilam przez pomyłkę sól jodowaną i mnie powyginało. Dawno mnie tak tarczyca nie bolała.
Lumina, małymi kroczkami i następnym razem odlicz do 10 :-)
Stare wygi, co myślicie żeby zacząć wdrażać nasze nowe koleżanki do Schizola?

HTML:
Bionda - pierwszą ciążę celebrowałam, uważałam na siebie, starannie wybierałam całą wyprawkę, przeczytałam morze książek, odpoczywałam na maksa. teraz nie mam na to czasu, często zapominam, że jestem w ciąży i dopiero jak mnie ktoś ochrzani (czyt. eMek, mama, etc.) jak biorę się do wnoszenia wózka z Cudem w środku to dociera do mnie odmienny stan. W sumie mi to odpowiada, bo stresuję się tylko krótko przed wizytą i na jej początku. W każdym razie ciągle rozczula mnie jak Cud co rano całuje brzuch i mówi "dzień dobry dziewczynko, wyspałaś się?"

Gatto, matko ile Ty już tu jesteś, że 15 obskoczyłaś? Ja jeszcze nie miałam doczynienia z doktorkiem tutaj, tylko w sprawie Y. Ogólnie to się trochę obawiam tej ciąży i porodu we Włoszech

Jak byłam u ginki w polsce to kazała mi zrobić prolaktynę, TSH, T3,T4 jestem haszimotka i mam niedoczynność.
Kasica, rozwaliłaś mnie tymi ziołami od rana. Już miałam pisać do administratora żeby zrobili z tobą porządek!!! Żartuję kochana, uśmiałam się do łez

Kok.o, ja też się cieszę że już troszke się uspokoiłaś. Groszek napewno ma się u Ciebie w brzuszku świetnie

Zuzanka, imprezy wczoraj nie było, spędziliśmy kameralny wieczór we dwójkę z naszymi zwierzo-dzieciaczkami :-). A co u Ciebie, jak objawy na cokolwiek?
Ani@k, czasem głowa pęka i rośnie jak globus, ale Ty kochana jesteś silna i dzielna babka! Dasz radę !!! A jak sprawy sercowe?
HTML:
Ja tylko zamelduję, ze na razie nie mam czasu czytać a o ziółkach z chęcią bym poklikała ale szczyt sezonu owocowego się zaczął więc zbiory i przetwory

Bzzz, na te ciche dni to chyba najlepszy będzie mały seksik z zaskoczenia

Muma, ciągle w tych papierach siedzisz, weź no odpocznij kobito !
Aleksis, masz racje z jodem. Ja ostatnio kupilam przez pomyłkę sól jodowaną i mnie powyginało. Dawno mnie tak tarczyca nie bolała.
Lumina, małymi kroczkami i następnym razem odlicz do 10 :-)
Stare wygi, co myślicie żeby zacząć wdrażać nasze nowe koleżanki do Schizola?
Znalazlam endo na srode rano. Drogi jak jasna cholera!!!!!

Bionda ciagle cos sie do mnie przyplatuje to dlatego:-(Ty spodziewasz sie dzidzia???Juz sie pogubilam w tym wszystkim:-(Jak masz taka sytuacje to zaden ginek z Ulss cie nie przyjmie, tylko prywatnie....a masz tessera sanitaria?? chyba, ze masz to tak

Bionda ciagle cos sie do mnie przyplatuje to dlatego:-(Ty spodziewasz sie dzidzia???Juz sie pogubilam w tym wszystkim:-(Jak masz taka sytuacje to zaden ginek z Ulss cie nie przyjmie, tylko prywatnie....a masz tessera sanitaria?? chyba, ze masz to tak

bionda
Gatto, nie jeszcze dzidziola nie mam ale sie usilnie staramy, tylko cos nam to nie wychodzi
. Ubezpieczenie mam tylko z polskiego Zusu, ale czytałam że mogę się tu ubezpieczyć za 150 euro na miesiąc i ponoc mam takie same warunki jak inni Włosi. A tu lekarze zdzierają skórę, ceny że szok. U nas gin kosztuje 70 , jak z usg to 150 euro. A testy jakie kupujesz , bo ja placilam 17 euro za 2 w opakowaniu
.
Tak mysle ze jak zajde to sie na biegu hajtniemy
, taniej bedzie.

Tak mysle ze jak zajde to sie na biegu hajtniemy

na pewno hihi!! Nie wiem jak to jest z tym ubezpieczeniem, ale wydaje mi sie to dziwne, ze wystarczy tyle...
cos mi Bionda na mozg siadlo, widze twoj wykres i nie zakumalam wczesniej

ja place za gina 112:-( no chyba ze ide z Ulss to 20 albo wcale
cos mi Bionda na mozg siadlo, widze twoj wykres i nie zakumalam wczesniej

ja place za gina 112:-( no chyba ze ide z Ulss to 20 albo wcale

Aleksis1
La la la la. Bionda i Ani@k i Gatto zaciaza w tym cyklu lala la :-) A Zuzanka jak dosiadzie swojego ogiera to tez
:-)
Laski, jakie testy owulacyjne? Po co?
Ja czekam i zre ten progesteron, az mi troche sie kreci w glowie. Ale daje rade
:-)
Laski, jakie testy owulacyjne? Po co?
Ja czekam i zre ten progesteron, az mi troche sie kreci w glowie. Ale daje rade

reklama
kasia.natka
hej kochane :-) wybaczcie że nie zaglądam ale jeszcze nie umiem się tak zorganizować 
teraz nawet miałam ambitny plan was poczytać ale nie wiem czy mi się uda...
Ani@k wysyłam ci priw ;-) a wybierasz się do mnie

teraz nawet miałam ambitny plan was poczytać ale nie wiem czy mi się uda...
Ani@k wysyłam ci priw ;-) a wybierasz się do mnie