reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej Lalki!
Ja z komórki, podczytuje tylko. Wczoraj rozmawiałam z moja panią endokrynolog, bo troszkę mnie mój wykres zaniepokoił.. Czekam na @ i robię prolaktynę. Powtarzam tsh i ft4.. Moze być tez tak ze te moje skoki to infekcja jakaś-wolabym nie. Rozmawiałyśmy tez na temat operacji ale najpierw mam urodzić. No chciałabym bardzo, bardzo bardzo mocno.
Chlip chlip chlip..

reklama
Witam wszystkie mamy po 30. Okazuje się, że również zaliczę sie do tego grona "potrzydziestek". Termin mam na 2 lutego, a 30 urodziny kończę w połowie stycznia. :)

Dziękuję. To dopiero początek ciąży, ale chucham na zimne, bo ja też planowana byłam na początek lutego, a na świecie pojawiłam sie w styczniu. :)

hellloł :-)

my już załatwiłysmy co miałyśmy załatwić ,wrzuciłam pizze do piekarnika (taką ze sklepu ) bo nic na obiad nawet nie mam dzisiaj ,zresztą nie opłaca stać przy garach bo jutro urlooooooop,yuuupi!!!!
test mi M kupi jak będzie wracał ,jak ma wyjść to wyjdzie a jak nie no to trudno :zawstydzona/y:przynajmniej poszaleje :happy2::cool2:

no ja myślę ,że mi się tutaj nie po przepisujecie <nonononono>

Muma ???
bionda??

a Wy gdzie dziewuchy się podziewacie?

Ani@k o czym Ty piszesz?
Aleksis po clo ja też nie zawsze miałam ciągnięcie :no: więc spokojnie na pewno robi się łądny pęchol

Ani@k ale taki powalony wykres to również może być cykl bezowulacyjny :tak:, wiec bez czarnowidztwa tu prosze! Bezowulacyjne- trudno, każdej sie zdażają ;-):tak::-) A o operacji - o tarczycy mówisz?
Spokojnie, zrób hormonki i na razie nie zamartwiaj sie. Buziaki :*

Muma napisz choć słowko co tam u Ciebie. Coś udało Ci sie zdziałać czy jeszcze walczysz? hmmm?? Choć jedno zdanie prosimy :sorry2:

oooojj zuuuuuzzzaaaaa jak ja Ci zazdroszcze!!! :sorry2: tez chciałabym na jakis urlooop :-( pogoda superowa (chociaz ja tylko w cieniu daje rade;-), ale to nic..)

cześc aaronka :happy2:

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki,'

Czytam Was regularnie, trzymam kciuki z całej siły ale niestety nie dość, że mam roboty przez 18 godzin nonstop (bo jakieś 6 godzin zajmuje im spokojne spanie) to jeszcze net mi się ciągnie od paru dni jak gile z nosa..
Sporo już załatwiłam, jutro jedziemy do dziadków mieszkania, mamy casting na opiekunkę (4 kandydatki), wymieniamy bojler gazowy na elektryczny, kuchenkę i sprzątamy.
Potem wracamy do domu bo muszę Julę wyprawić na kolonie , we wtorek jedzie. Od środy ja się przenoszę na 2-3 dni do dziadków , popatrzeć jak sobie będzie radzić wybrana kobitka. Szkoda, że w środę mamy 14tą rocznicę ślubu i niestety spędzimy ją osobno...
We wtorek lecę też do gina, narazie dobrze się czuję choć trochę jestem niewyspana bo oni tak krzyczą głośno, że nawet jak są u siebie rano to nie da rady spać..
Wiecie, jak ta opiekunka będzie wychodzić od nich ok. 15ej to będzie ich chyba zamykać na klucz.. Cały czas siedzą i ;knują; dokąd pojadą jak tylko wrócą do domu...
alex - dzięki za podpowiedz z tym mopsem, ja tam i tak pójdę chociaż wezme narazie prywatnie babkę, chcę podać dane matki i jej brata i niech zrobią ten wywiad i niech będzie w papierach jaki stosunek mają do tego dzieci..Kto wie jak to się wszystko skończy, ja nie będę siedzieć z dziadkami, muszę zadbać teraz o Olka a jak sie urodzi to już w ogóle..
Na urlop raczej nie pojedziemy w tym roku nawet na te parę dni...
Do tego wszystkiego muszę zająć się matką, tzn nie chcę mieć z nią już kontaktu.
Skoro tak sobie wszystko tu mówimy to Wam powiem - zgłaszam ją na przymusowy odwyk alkoholowy. Nie da rady dłużej tego ciągnąć, słuchać obietnic że będzie dobrze, odpływa coraz dalej i traci kontakt z rzeczywistością. Jeśli któraś miałą może taką sytuację to bardzo proszę o info na priv, bo zaczęłam wczoraj pisać wniosek o to przymusowe leczenie i wyszły mi z tego kurka 'trudne sprawy' ;)
Nie wstawiam emotikonków bo net mi się zawiesza.
Urlopującym życzę słonka, na II czekam i odezwę się jakoś może w niedzielę,
buziaki
K.

Kurcze Muma nie zazdroszcze.....ty zamiast teraz spokojnie odpoczywac musisz latac z wywalonym jezorem i sie denerwowac. Nie dosc, ze klopot z dziadkami to jeszcze z mama....oj! Trzymam kciuki, zebys znalazla jakies sensowne rozwiazanie. Ja niestety pomoc nie moge, bo malo znam te polskie realia. Kurcze, ale dla dziadkow, to by sie przydala opieka 24h na dobe:-(

aaa to takie buty z mamą... :-(
Muma a ta opieka z mopsu to jest płatna? bo można by tą opiekunkę do godz.15 zatrudnić, a po 15 inną babkę z mopsu (na zmiany). Lub w odwrotnej kolejności... Wtedy ta druga wychodziłaby jak dziadkowie kładliby sie spać. Jedną opiekunke np.z emerytury dziaków opłacać (jak sie da).
No bo jak ich zamkniesz na klucz, to gotowi straż czy policje wezwać, ze ktoś ich więzi albo drzwi sie zatrzasneły...

Dzielna kobieta z Ciebie, mocno mocno trzymam kciuki za powodzenie :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Muma kochana .....oj nie zazdroszczę ,trzymaj się i najważniejsze ,żebyś się nie denerwowała i dbała o siebie,może traficie na fajną babkę a i rozwiązanie takie jak kok.o pisze jest bardzo dobre ,może warto pomyśleć? trzymam kciuki aby wszystko się udało!&&&&&

a ja zrobiłam test i d..... tylko się wkurzyłam pewnie jutro tempka spadnie w dół i dostanę na sam wyjazd i wesele @ ohhhhehhhh:wściekła/y:

Do góry