reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Brawo Dziewczynki !!:-):tak:
Super, że wszystko dobrze, od razu słońce u mnie wyszło :-)
kok.o -ja Ci powiem tak, o chłopakach to jeszcze nie mogę się wypowiadać, a dziewczynki super są !!:tak: I wcale nie muszą być różowe, moja była taka beżowo- biało - błękitna, i tak jej zostało ;-)

Gatto -
jest serduszko , jest dobrze:tak: A na chyśtanie będzie czas, my mielismy przerwę do 12 tygodnia ale wcale mi nie brakowało po starankach ;-)

aaronka, Gatto -
wstawiać suwaki !!
Tasza - witaj z powrotem :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
super Dziewczynki, że wszystko si!
Kok.o - teraz już nie same róże dla dziewczynek, więc spokojnie, chyba, że obawiasz się babciowych zakupów:-D
Gatto - marcowe dzieci są super:-D tylko takie trochę wszędobylskie, więc i uwagi dużo im trzeba, wiem po sobie i po Cudzie! no i piękna pora na rodzenie - przynajmniej u nas, bo na trzecim świecie się nie znam:-D
Muma - jeszcze raz bardzo Ci za pomoc dziękuję
Aaronka - a Ty jakiej płci mieszkańca tam chowasz? według kobiecej intuicji rzecz jasna? masz typy na imiona?
Katiuszka - jak tam czytam ile wcinasz ciekawa jestem z jakim wynikiem wagowym do porodu pójdziesz;-)
Bzzz - co dobrego pichcisz? nic ostatnio nie piszesz a tu lato, pora zapraw w pełni
Bionda - ło matko, szykuj się Kobito na II, przy dwukrotnej owu nie ma innej opcji:tak:

Kok.o gratuluję Groszki.. eee mi się wydaje ze jednak Groszek bedzie;-)
Gatto śliczny ten Twój Gattino:-) (w sensie że suwaczek).. no i teraz to tylko będzie rósł!!!!!a teraz co do dawki eutirox-u (moja endo stwierdziła ze wysoki poziom tsh to u niej ponad 10! więc nie było u Ciebie źle;-)) - bierz cały czas 75, endo powiedziała że pewnie Twój lekarz Ci jeszcze zwiększy dawkę.. bo np. u niej pacjentki mają podwyższane nawet do 100! a że jesteś pod opieką endo - masz się nie martwić i brać 75! a dlatego podwyższona dawka bo Dziecko potrzebuje więcej wszystkiego.. mówiła też że powinnaś zacząć brać jod (z witaminami).
Dawkę eutirox-u zmniejsza się po porodzie - zapewne wrócisz do 50! czyli Kochana bez obaw!!!!
Buziaki :***
Aaronka czyli jutro wizyta???? będzie dobrze &&&&&&&&:tak:

Ostatnia edycja:
czesc ponownie :-)
aaronka ja robiłam, a co? :-)

Ja juz po wizycie, wszystko OK:-)
podczas usg lekarz zapytał, co obstawiamy, ja na to "chłopaka!... a co? juz widać coś, widać??!...... i co? bedzie chłopak????" :-D
Gin pozartował chwile i mowi "w nastepnym rozdaniu"
"yyyyyyyy:eek:" - ja na to :-D
Potem jeszcze kilka razy sie go pytałam, posmialismy sie troche ale sie kurka upierał,ze dziewczyna będzie:eek: I nie wiem czy mu wierzyc, bo w jajcarskim humorze był:eek:
chwile mi zajmie oswojenie sie z tym, bo zafiksowałam sie na Grocha.. nosz...
matko! jak ja etap różu przetrwam? ;-):-D Chyba zaraz zaczne dzieciecych glanów poszukiwać;-):-)

To super, ze wszystko dobrze. Niech Wam zdrowo rosnie:-)

Kok.o sa dzieciece martensy i to chyba nawet rozioweeeeeeee:-p

Dziewczyny ja juz tez po i tez wszystko OK (ufffff....)
Gattino ma 8.5 mm, jest dobrze umiejscowiony, serduszko bije i nawet je slyszalam:tak:

Mam sie oszczedzac, chystania raczej nie wolno:zawstydzona/y:

Gratuluje Pani rowniez. A Gattino jest dolce.Podoba mi sie. jak to cudnie brzmi:-)

hej Dziewuszki!!!
ale tu dziś super nastroje:tak: pięknie!!!! oby tak dalej!!! niech i na mnie spłyną dobre fluidy, tzn. na sobotnią wizytę:tak: Miałam pisać, że ja oczywiście też kciuki trzymam za kok.o i Gatto...a tu już po wizytach:eek: no ale ja tez trzymałam:tak:
kok.o ale jaja z Twoich Grochem vel Groszkową:-D:-D a taka kapryśna była..nie chciała pozować do zdjecia...wszystkie myślałyśmy, że to facecik z fochami, a tu panienka:-D Ty się nic nie martw, jak u mnie będzie chłopak a Ciebie dziewczynka, to się wymienimy;-):-) ja tam chcę dziewczynkę!!! to znaczy najpierw ma być całe i zdrowe, a póżniej bez siusiaka:-D
Gatto mój Dzidziol na pierwszym usg miał 3.5mm, za dwa tygodnie już 15mm:szok: rośnie jak szalony:-D lekarz mówił, że tak ma być...to chyba dobrze. Niesamowite uczucie usłyszeć serduszko, nie? przyznaj się, popłakałaś się??? bo ja tak...kok.o tez...
alex na razie przybrałam 3 kg w ciągu tygodnia...nooo jakby tak dalej szło, to nawet nie chcę obliczać na jakieś wadzę stanę w dniu porodu:szok: No ale jak mi się jeść chce:eek: wczoraj pisałam, że się przejadłam i w ogóle mieszankę zrobiłam. Popiłam mietka i mi przeszło, a jak przeszło, to znaczy, że można coś skomsumować;-)no i zrobiłam sobie kanapki z pomidorem. No ale zrobiłam sobie za mało i jak mój eM. robił dla siebie to mu podkradłam jedną....i to mnie chyba zgubiło...Bo dosłownie za pare minut tak mnie rozbolał zołądek, jakieś mulenie niesamowite...no i była rozmowa z kibelkiem:-( ostatnia kanapka poszłaaaaaa w siną dal... mam nauczkę, żeby mu nie podkradać...chyba, że on mi pożałował:sorry:
Muma ufff dobrze, że z dziadkami wszystko się układa. I z Olkiem tez dobrze!!!! powoli, wszystko sie ułoży!!! no kurczę...nie może być cały czas pod górkę, nie?
A co do chyśtania...to mnie nawet przez myśl nie przeszło, żeby cokolwiek wyczyniać:szok: za bardzo się boję...może później... Jak pare razy rozmawialiśmy z M. o tym...to zawsze przypominał mi się taki śmieszy film, nie pamiętam tytułu...dziewczyna zaszła w ciąże z przypadkowo poznanym gościem i przez cały film "docierali się", poznawali, bo postanowili być razem...No i któregoś razu tak sie docierali, że naszło ich na seks:tak: to znaczy bardziej ją...no i jak przyszło co do czego...to on nagle mówi, że nie może...a ona, że co? jak to? dlaczego? a on...no że nie mógły nic tego tamtego...bo wyobraża sobie, że jego przyrodzenie uderza o czoło dzidziusia:-D i jeszcze tak sugestywnie to pokazał:-D tak więc teraz, jak coś rozmawiamy na temat kiedy jakies przytulanki, to ja się śmieję, że nie będziesz dziecku czoła obijał:-D:laugh2:
kasica no widzisz!!! nie jest tak źle jak myślałaś. Pokupuj mężowi witaminki, ogranicz piwko, papieroski...może wizyta u androloga by się przydała, tak jak u Mumy...będzie dobrze!!!! głowa do góry!!!!!
bionda jak tam strajk??? ktos ustąpił? nooo ja tylko czekam na Twoje testowanko:tak: podwójna owu...Ty jak tak sie zbierasz...zbierasz...niby nic...a jak wyskoczysz z bliźniakami, to nam szczęki opadną:-D &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ahaaa pisanie z telefonu na razie doprowadza mnie do szału:wściekła/y:zanim się zaloguję...zanim cos napiszę....nie ma to jak laptopik:-D

o rrany katiuszka! hehehe nooo kochana, moze zamiast kanapek wpychaj w siebie jakas marchewke i jablka:-D bo eMa zagłodzisz!:-D
a z wymianą..pomyślimy, pomyślimy.. ;-):-):-D
alex__ kurcze, o babcinych zakupach nie pomyslalam:szok:, ale faktycznie! juz widze te różowe sukienusie w sute falbany :szok: hehe a w sklepach nie wiem jak jest, ale kolega ostrzegał,ze dla swojej córki ciezko bylo mu cos nierozowego kupić :sorry:
Bede w dziale chlopiecym kupować, a co! czarne trampki juz dla Groszki mam;-):-)

Ani@k widze, ze juz po rozmowie z endo- i jak? czego sie dowiedziałas ? (znaczy o sobie, swoich hormonkach)?

Ostatnia edycja:
zestaw dla męża bedzie kupiony!!palpiersy rzucił rok temu,wiec to mam z głwoy,co do piwa to nie pije za dużo!!w weekend to sie napije,ja z reszta razem z nim!!ale po urlopie koniec!!!i aplikujemy witaminy:):):)Własnie nie wiem,czy iść do androloga...???wczoraj zaden lekarz nie wspomniał nic o andrologu,zeby iść....wiec nie wiem co robic???!!Gatto jak narazie nie bedzie przytulanek to przeciez nie koniec świata!!!teraz to najwazniejsze maleństwo jest!!!a na przytulanki to tez przyjdzie pora!!a w tak wczesnej ciąży to chyba raczej nie jest wskazane!!!!Ja tez miałam robione badanie pod katem bakterii,nic strasznego,połozna pobrała wymaz i tyle:):)Włąsnie teraz te badania musze zrobic do zabiegu drożności...a ja juz cos czuję się tak @ :-(ból piersi itd...za pare dni zawita...jak co miesiąc:-(katiuszka z tą wagą to ostro idziesz do przodu:):):):)Gatto,super,ze wszystko ok.z maleństwem:):):):)!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
o rrany katiuszka! hehehe nooo kochana, moze zamiast kanapek wpychaj w siebie jakas marchewke i jablka:-D bo eMa zagłodzisz!:-D
marchewki jem!!! a jak!!!:tak: jabłek mniej, bo mogę jedno..góra dwa dziennie, bo więcej mi zołądek nie trawi:eek: ale fakt faktem...musze wystopować z tym jedzeniem...ok, od jutra...bo dziś mam pyszne lody o smaku kawy latte, dodam sobie jagódki, truskawki:tak: PYCHA!!!!

kasica no sama nie wiem...może warto się przejść do ego lekarza...:cool: zobaczycie co powie...jak powie, że ok, nie potrzeba żadnych specjalnych leków, to ok. No a gdyby stwierdził, ze można sobie jakoś pomóc, to jeszcze lepiej, nie?...Muma była w lekarza, mówiła, że super gościu. Nie pamiętam gdzie on przyjmuje, sprawdzę co mi muma napisała, to Ci odpiszę, może to gdzies blisko Ciebie...

aaronka kciuki za jutrzejszą wizyte&&&&&&&&&&&&&&&&&&& na pewno będzie wszystko dobrze, tak jak dziś u kok.o i gatto!!!!!

ani@k i jak tam po rozmowie z panią doktor? jak się nie mylę, to miałaś dziś wieczorem do niej dzwonić...jakiś plan działania opracowany?
alex noo my tez się zawsze śmiejemy jak sobie przypomnimy tą scenę z filmu:-D

Uciekam dziewczyny, będę Was podczytywac w pracy, może nawet coś napiszę...:sorry:paaaa do jutra!!!

ps. ze szpitala oczywiście nie zadzwonili:wściekła/y:trzeci dzięń minął i nic!!!!! poczekam jeszcze do jutra do południa i pewnie sama będę musiała zadzwonić....matko....czy kiedyś coś załatwię za pierwszym razem....
aaa i jeszcze jedno!!!! dziś się dowiedziałam, że babka u której bawię dwójkę dzieci jest w ciąży!!! rodzi parę dni przede mną:szok: jezu....dobrze, że ucieknę wcześniej;-) trójka w jednym domu, to już za dużo!!!!
No to tyle nowości:-)

Ostatnia edycja:
Do góry