reklama
hej dziewczynki!
u nas znow upaly...
tez by mi sie przydalo isc do fryzjera, ale tylko sciac, bo frabowac sie boje
dzis rano dowiedzialam sie, ze moja siostra jest w ciazy (wczoraj zrobila test i bete)fajnie!!
pozdrawiam wszystkie!!!
u nas znow upaly...
tez by mi sie przydalo isc do fryzjera, ale tylko sciac, bo frabowac sie boje

dzis rano dowiedzialam sie, ze moja siostra jest w ciazy (wczoraj zrobila test i bete)fajnie!!
pozdrawiam wszystkie!!!
Ani@k
Fanka BB :)
heej
Katiuszka może mnie wyślesz tam gdzie pieprz rośnie.. ale mi się wydaje ze usg - między innymi w kierunku zespołu downa robi się między 12 a chyba 14 tc... może oni czekają aż będzie właśnie taki czas ciąży????
albo ja coś zmyślam.. bo u mnie to też czasami gdzieś dzwony biją.. a że czasami nie wiem gdzie..
to już druga para kaloszy..aaaa!!! i najważniejsze.. nie denerwuj się tak.. proszę
buziaki..
a jeżeli Cię uraziłam.. to z góry przepraszam..
Katiuszka może mnie wyślesz tam gdzie pieprz rośnie.. ale mi się wydaje ze usg - między innymi w kierunku zespołu downa robi się między 12 a chyba 14 tc... może oni czekają aż będzie właśnie taki czas ciąży????

buziaki..
a jeżeli Cię uraziłam.. to z góry przepraszam..

katiuszka79
hej dziewczyny!!!
ani@k tak, wszystko się zgadza, tak mi właśnie polski lekarz kazał powiedzieć w przychodni angielskiej, że między 12 a 13 (Ty pisałaś, że między 12-14) ale to chyba na to samo wychodzi. Tak więc ja to samo powtórzyłam w przychodni i oni w szpitalu wiedzą co i jak i mają mnie umówić na ten właśnie termin. Dlatego, czekałam na jakiś kontak od nich, a skoro nie było żadnej odezwy, poszłam do przychodni, gdzie jakaś niedouczona Hinduska stwierdziła, że ja już wizytę miałam!!! a ja wiedziałam, że to nie był termin mojego badania, bo to był wtedy koniec 9 tygodnia, a jak piszesz i ja tez wiem, to badanie robi się najwczesniej w 12 tygodniu. I stąd było całe to zamieszanie, przez niedorozwinięta, niedouczoną recepcjonistkę. Teraz nadal czekam na list lub telefon ze szpitala z dokładną datą tego badania. Mam nadzieję, że się wyrobią w tym terminie
A co do badań....to niedawno właśnie wróciliśmy od polskiego ginka. Nystatynę mi przywiózł z Polski, nawet pieniedzy nie chciał wziąć
co za lekarz....No i przy okazji pooglądaliśmy Dzidziolka
Ma już 3,5cm. Widać rączki, nóżki, pęcherz, zołądek, mózg...no cudo!!! mój M. gapił się w ekran i gapił, jak lekarz pokazywał obraz z 2D czyli takie normalne zdjecie, to mój M. kiwał tylko głowa, że widzi co gdzie jest.....Ale jak lekarz przełączył na program 3D...jak mały zaczął machać jedną rączką, druga drapał się po głowce, nóżkami wywijał i normalnie pozował do zdjęcia
to mojemu eMowi zaszkliły się oczka
:-) mnie nie...a on taki miękki
Lekarz sprawdzał jeszcze ta przezierność...czy jak to się nazywa...mówił, że to jeszcze za wcześnie, ale już widać, że jest szczelina i że raczej nie spodziewa się niczego złego...no ale to takie bardzo wstępne analizy. Czyli w skrócie..póki co...jest wszystko bardzo dobrze
Pytałam lekarza czy nie pójść sobie zrobić prywatnie badania krwi, bo angielski lekarz nic jeszcze nie zleca, może gdzies około 14-15 tygodnia, a ja czuję, że chyba coś mi zaczyna brakowac, bo mi pękają kąciki ust. Jak zażywałam witaminy dla ciężarnych było dobrze, jak tylko odstawiłam, to od razu zaczęły mi pękać. No i mój lekarz powiedział, że jak najbardziej iść na badanie, a nie czekać zanim angielski lekarz się tym zajmię. Od razu po wizycie pojchałam do polskiego labo...może dziś już będa wyniki, a jak nie to w poniedziałek. No i mam brać te witaminy, które wcześniej brałam, tylko co drugi dzień...chyba, że wyniki wyjda słabe, to codziennie.
Aaaa właśnie mam do Was pytanie...jak to jest z tym kwasem foliowym? Powinno się go zażywać 40ug...tak? w zestawie witamin dla ciężarnych jest go właśnie tyle, czyli co? nie brać już oddzielnie tego kwasu? gdzies czytałam, że do 15 tygodnia powinno się zażywać go więcej...to by wychodziło żeby zażywać ten zestaw witamin plus oddzielnie jeszcze kwas
Nie zamieszałam za bardzo???
Gatto pierwsze badanie usg z angielskiej służby zrowia to jest właśnie to badanie z kierunku zespołu Downa, to taki standard tutaj, że wszystkim go wykonują. Dlatego myślę, że dobrze wiedzą kiedy to ma być i nie wyznaczą mi terminu za późno...zobaczymy...Ale Ci się udało- razem z siostra zaciążyłyście!!!:-) moje kuzynki (2 siostry) miały ciąże w tym samym czasie, później się okazało, że obie miały dokładnie ten sam termin porodu...tylko, że jedna urodziła 2 tygodnie wcześniej, a druga 2 tyg. po terminie, tak więc ich dzieci urodziły się z miesięczną przerwą.
kasica no to upiekszyłaś się na maksa
a co to za fryzurkę sobie strzeliłaś? mnie nachodzi na ściecie włosów, ale takie radykalne...tylko przy moich nieukładających się włosach nie wiem czy to byłby dobry pomysł
ani@k tak, wszystko się zgadza, tak mi właśnie polski lekarz kazał powiedzieć w przychodni angielskiej, że między 12 a 13 (Ty pisałaś, że między 12-14) ale to chyba na to samo wychodzi. Tak więc ja to samo powtórzyłam w przychodni i oni w szpitalu wiedzą co i jak i mają mnie umówić na ten właśnie termin. Dlatego, czekałam na jakiś kontak od nich, a skoro nie było żadnej odezwy, poszłam do przychodni, gdzie jakaś niedouczona Hinduska stwierdziła, że ja już wizytę miałam!!! a ja wiedziałam, że to nie był termin mojego badania, bo to był wtedy koniec 9 tygodnia, a jak piszesz i ja tez wiem, to badanie robi się najwczesniej w 12 tygodniu. I stąd było całe to zamieszanie, przez niedorozwinięta, niedouczoną recepcjonistkę. Teraz nadal czekam na list lub telefon ze szpitala z dokładną datą tego badania. Mam nadzieję, że się wyrobią w tym terminie

A co do badań....to niedawno właśnie wróciliśmy od polskiego ginka. Nystatynę mi przywiózł z Polski, nawet pieniedzy nie chciał wziąć

Aaaa właśnie mam do Was pytanie...jak to jest z tym kwasem foliowym? Powinno się go zażywać 40ug...tak? w zestawie witamin dla ciężarnych jest go właśnie tyle, czyli co? nie brać już oddzielnie tego kwasu? gdzies czytałam, że do 15 tygodnia powinno się zażywać go więcej...to by wychodziło żeby zażywać ten zestaw witamin plus oddzielnie jeszcze kwas

Gatto pierwsze badanie usg z angielskiej służby zrowia to jest właśnie to badanie z kierunku zespołu Downa, to taki standard tutaj, że wszystkim go wykonują. Dlatego myślę, że dobrze wiedzą kiedy to ma być i nie wyznaczą mi terminu za późno...zobaczymy...Ale Ci się udało- razem z siostra zaciążyłyście!!!:-) moje kuzynki (2 siostry) miały ciąże w tym samym czasie, później się okazało, że obie miały dokładnie ten sam termin porodu...tylko, że jedna urodziła 2 tygodnie wcześniej, a druga 2 tyg. po terminie, tak więc ich dzieci urodziły się z miesięczną przerwą.
kasica no to upiekszyłaś się na maksa

katiuszka79
aleksis eee chyba nie, jest jedna fasolka, ale za to jaki z niej żarłokKatiuszka, czy ten Twoj gin czasem nie przeoczyl drugiej fasolki? Cosik mi sie wydaje, ze tak bedzie![]()

Aleksis1
Katiuszka-ciesze sie, ze Dzidzius tak sobie fajnie rosnie i dobrze sie ma:-)
Ja biore od ponad 2 lat. Wczesniej brałam Folio Forte + B12 +jod,ale odkąd się dowiedziałam o Hashimoto, to biorę Doppelherz Kwas foliowy 800 + B6 + B12 + C + E (już bez jodu)
Ja biore od ponad 2 lat. Wczesniej brałam Folio Forte + B12 +jod,ale odkąd się dowiedziałam o Hashimoto, to biorę Doppelherz Kwas foliowy 800 + B6 + B12 + C + E (już bez jodu)
Aleksis1
aleksis eee chyba nie, jest jedna fasolka, ale za to jaki z niej żarłokLekarz jak mnie tylko zobaczył, to od razu zaczął się śmiać, że widać, że apetyt dopisuje
a co tam...najwyżej przytyję 30 kg....jakoś się tym nie przejmuje
![]()
Skoro tak piszesz... Jasne, będziesz dawać cyca i szybko spadną te kg. Jak będe(a będe:-)) w ciąży to moje (.)(.) bedą jak balony. Chyba będe zamawiać sobie cyckonosze u gorseciarki

Katiuszka- a gdzie Ci idą te kg? W biodra? Jak tam bardziej, to będzie Smerfetka

oj katiuszka,przy dziecku zbędne kg.potem poleca w dół jak szalone!!tak jest zazwyczaj
!!u nas przygotowanie do grilka
tak jak pisałam wczesniej rodzinka przyjechała do nas i sobie poimprezujemy!!!Mój mężus mówi,ze po urlopie koniec z piwkowaniem!!wiem,ze dotrzyma słowa...tak jak z papierochami...rok juz nie pali

!!!!!Ja zrobiłam dzuis odrost,bląd pasemka(jasne włosy mam od zawsze)i ścięłam tak,ze ich wcale nie zep[ne!!tył mam wycieniowany i tak podniesiony,taka "dupka":-)a boki minimalnie dłuższe,ale odrobinkę!!!
reklama
alex___
dobry wieczór Dziewczynki,
cała jestem dziś w skowronkach, bo moja kuchnia cała już zmontowana i cudna jest, no!
jutro mam dzień wolnego od Cuda - jedziemy do ikei
Aaronka, Katiuszka - super, że wszystko gra! tak trzymać!
Ani@k -jak samopoczucie?
Kasica - z tym się zgodzę, nie ma to jak fryzjer na babskie ego, no i do tego zakupy na poprawę humoru
ja z kolei byłam dzisiaj w home&you i kupiłam piękne krwistoczerwone kieliszki do wina:-) z wyprzedaży, chociaż eMek twierdzi, że wino będzie tańsze niż jeden kieliszek
ale on jak to facet, nie zna się
Gdzie ta Zuzanka?
cała jestem dziś w skowronkach, bo moja kuchnia cała już zmontowana i cudna jest, no!
jutro mam dzień wolnego od Cuda - jedziemy do ikei

Aaronka, Katiuszka - super, że wszystko gra! tak trzymać!
Ani@k -jak samopoczucie?
Kasica - z tym się zgodzę, nie ma to jak fryzjer na babskie ego, no i do tego zakupy na poprawę humoru

Gdzie ta Zuzanka?