reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Katuiszka, Ani@k, pewnie wszędzie jest inaczej, u mnie robią dziewczynom po 30tce USG gen, a jeśli jeszcze chcą to test. Ale raczej wszystkie robią, bo lekarze namawiają, że jedno z drugim daje więcej wiarygodności.

A teraz ciężkie pytania, ale chyba od tego właśnie są takie fora:
-Co by było gdyby dziecko okazało się chore, np najczęstszy zespół downa?
-Po co robimy te badania?

Ja nie wiem do końca, ale chyba nie chciałabym urodzić chorego umysłowo dziecka, nie podołałabym chyba i właśnie chyba dlatego nikomu nie mówię o ciąży, tylko najpierw zrobię badania. Jednak z drugiej strony nie wiem czy byłabym w stanie usunąć....

reklama
czesc babole :-)
uuuufff tere fere aleś zarzuciła ciężki temat tak z rana...:szok:
Moze nie rozwijajmy tu dyskusji na ten temat. kazda kobieta powinna to rozważyc, dobrze przemyslec i podjąc decyzje sama wg swojego sumienia.

Muma dywan (długowłosa wykładzina własciwie;-)) zrobił sie bardziej puchaty, nieco czystszy... ale hmmm.. szału nie ma. Nie wygląda jak prosto ze sklepu;-):-)
Poszukam jeszcze innego specyfiku i wypiore jeszcze raz. Jak nie bedzie spowrotem biały, to go wyp... no! I bede zyła bez dywanu...

A moze któras z dziewczyn doradzi cos dobrego do prania dywanów???

Czesc czolem kluski z rosolem!!

Alleluja u nas sie temperatura obnizyla! wreszcie jest czym oddychac (nie wiem jak dlugo, ale poki co to sie ciesze :)))))

Dziewczyny spokoj, spokoj i jeszcze raz spokoj, zycie jest tylko jedno i warto przezyc je, jak najmniej stresujaco. Wiem co mowie, bo mam mase rzeczy do stresowania, ale co mi z tego przyjdzie?????

Zycie jest piekne, wiec cieszcie sie nim :happy2: Amen:-D

Kok.o a nie lepiej zapodac karcherem?? oni juz tam maja jakiesik srodki:)

Kok.o a nie lepiej zapodac karcherem?? oni juz tam maja jakiesik srodki:)

hmmm.. no w ostatecznosci w akcie desperacji moze i wypozycze sobie machine.;-)
Ale wole sama sie uporac z tym, bo dywan nieduzy i taki odkurzacz to nie miałby tam za wiele do roboty;-):-)

Ani@k no serca nie masz!!!;-) hmmmm.. a jaki płyn trzeba do tesciowej wlać? czy moze na proszek działa??:-)

Ostatnia edycja:
Hejka dziewczyny:-) Widzę ze tu gwarno od rana:cool2:
Gatto co ty łykasz ? Daj trochę:-D

A co do dywanów nie mam pojęcia bo ich nie nawidzę.
Co prawda mam jeden w domu ale tylko odkurzam:zawstydzona/y:

ja miałam kiedyś okazję być na 'porodówce' w związku z moją pracą..miałam okazję oglądać miejsca w których kobiety rodzą (puste oczywiście te miejsca były) i najbardziej ciarki mi po plecach przeszły na widok 'koła do rodzenia' pod którym stało wiaderko.. chyba bym się nie zdecydowała..

Ani@k
na pewno to była porodówka???:) hahaha
Uwierz ja żadnego wiadra nie widziałam, no chyba, że wcześniej położna schowała do szafy:)

katiuszka
naprawdę warto pojechać zwłaszcza, jeżeli nie wiesz nic o szpitalu/mieście, jak my. Można się zoriętować gdzie podjechać, którędy wejść...a później wiesz gdzie Cię będą prowadzić, czy istnieje mozliwośc porodu indywiduallnego, jak załatwić sobie połóżną...mniejsza niewiadoma na pewno. Z drugiej stony jak ja, pionier w omdleniach przy każdorazowym poborze krwi przeżyłam, przeżyje każda z nas:)

Caterina ja tez nie mam dywanow, mam takie malutkie tylko, ale zapodaje do pralki i jestem spokojna:tak:
Pije sok pomaranczowy, codziennie, najlepiej taki z pomaranczy wyciskanych jak mam:-D:-D

Kok.o eeee, jak maly dywan to cie nowy bedzie mniej kosztowal :-) albo jak sugeruje Ani@k, tez wykorzystuje ta maszyne i zazwyczaj jest za darmo:-D

reklama
Do góry