reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Kok.o chyba faktycznie szwankuje ci mozgownica...ja wiem ze sie rodza takie z antenkA (jedna) ale ja pisalam z antenkami na glowie:-D:-Dalbo nie czytasz ze zrozumieniem:-):-)

yyyyy.. Ty sie nie smiej! Ciebie tez to dopadnie:tak: ;-)
ja mam wrazenie, ze mnie sie połowa mózgu wyłączyła jakis czas temu...:szok:

jak ma na imię ??:-);-)
yyyyyy ... Grocha :-D
fajnie,ze wychodzisz juz:tak: Napisz, co Ci tam zrobili i jak ponaprawiali ;-):-D

reklama
Dziewczynki, czytam was caly czas i bardzo sie ciesze ze znow watek zyje:-)
Ja nie mam sily pisac z tego telefonu bo mnie szlag trafia.. Obiecuje ze nadrobie wkrotce, jutro po obiedzie lub w sobote rano wychodzimy !!:-):-)
wiec teraz najwazniejsze:
kok.o mala super i najwazniejsze ze juz wszystko OK.:-):-) a jak ma na imię ??:-);-)
Katiuszka Urosept mozna na pewno, zurawiny nie jestem pewna ale chyba nie..
Zuzanka Witaj ponownie:-) odpisze z domku bo.tu nie moge priv pisac...
Ani@k wielki przytulak dla ciebie, juz niedlugo kochana, ja tam wiem ze teraz Twoj czs nadchodzi:-):-):-)
Dla reszty tez buziolki i flluidki od Aleksandra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hej:-D Daj znac co tam z Wami wyprawiaja.
Mam nadzieje, ze obecnosc ciasteczkowych lekarzy umila choc troche pobyt w szpitalu. Zycze, abyscie jak najszybciej mogli powrocic do domu.
Dziekuje za fluidki.

Ale sie napalilam na te inseminacje:-D Przypomina mi sie Stuhr z ta pipetka w "Seksmisji"

Dziewczyny, czuje ze nadchodzi wiekopomna chwiła!!!!
Kiedys nazywałam eM moim byczkiem rozpłodowym, więc może miałam dobre przeczucia;-)
Tylko, że w TV takie oddawanie nasienia przez byczka inaczej wygląda, bo lekarze robią go w "konia" -niestety może sobie jedynie poużywać na sztucznej krowie:-D

Buziaki

Kok.o tez mam wrazenie, ze mi sie mozg zfaldowal...:baffled: jakos zapominam wszystkiego i czasem trudno mi sie jest wyslowic...ech....

Muma, zamiast zostac naprawiona straci resztki cierpliwosci na telefon, ktory ja denerwuje hihi:happy2:

Aleksis, ja tez sie zapisalam na IUI, ale jakos tak wyszlo, ze w miedzy czasie zaszlam. Termin na IUI mam dokladnie jak na porod hihi. Jak na razie go trzymam....no, ale pewnie bede musiala odwolac. W kazdym razie ja z moim wiekiem tez bym sie zdecydowala:tak:bo szkoda czasu wg mnie.

Sprawdziłam jeszcze raz na stronie tej kliniki. Napisano, że zazwyczaj aplikują zatrzyki z FSH (preparaty jak Menopur, Puregon czy Gonal-F) w ilości od 10 do 12. Potem USG, podanie zastrzyku z Pregnylem. I ustalenie czasu IUI itd.
Ja mialam dwa cykle z Clomifen, piękne 2 pęcherzki w I, i potem jeden w II były, ale preparatu na ich pęknięcie nie dostałam. Nawet nie miałam USG celem sprawdzenia, czy pęcherzk pękł. Być może nie pękał(y) bo niestety nie udało się.

Nie ma co gdybać, bo najpierw badania, potem konkretne terminy. Do tego czasu to chyba osiwieję. Testów ow. nie posiadam już, jedynie ten żel Zestica na 2 chyśtania.

Trochę się martwię tym, że sobie za wiele obiecuję po tej wizycie w klinice. Po laparoskopii też sobie obiecywałam wiele, choć pamiętam, że dokładnie 7 dni po bara bara w dni płodne, odczuwałam mocne skurcze i ciągniecie w macicy. Myślę, że tam się cos działo ale przestało. Potem wyszło TSH prawie 6, Hashimoto. I tak do dziś nie wiem, co jest przyczyną, skoro moje hormony i moja doopa i armia eM ok.
Pisałyście kiedyś o problemach z krzepliwością krwi... Może mogłaby mi któraś Kochana mi podesłać pls? Poczytałabym sobie co nieco bi nie mogę nic sensownego znaleźć w necie I

I jescze dochodzi brak testu kariotypu. Tere fere-robiono Wam to?

kok.o nie masz jeszcze imienia, czy nie chcesz zdradzać...??
Ja mam imię:-D Ale co do imienia dla Młodej to nie możemy sie z eMem dogadać;-)

Kok.o tez mam wrazenie, ze mi sie mozg zfaldowal...:baffled: jakos zapominam wszystkiego i czasem trudno mi sie jest wyslowic...ech....
eee no to Ci sie mózg wygładził;-):-) Bo im więcej fałd, tym lepiej;-)

Trochę się martwię tym, że sobie za wiele obiecuję po tej wizycie w klinice. Po laparoskopii też sobie obiecywałam wiele, choć pamiętam, że dokładnie 7 dni po bara bara w dni płodne, odczuwałam mocne skurcze i ciągniecie w macicy. Myślę, że tam się cos działo ale przestało. Potem wyszło TSH prawie 6, Hashimoto. I tak do dziś nie wiem, co jest przyczyną, skoro moje hormony i moja doopa i armia eM ok.
Pisałyście kiedyś o problemach z krzepliwością krwi... Może mogłaby mi któraś Kochana mi podesłać pls? Poczytałabym sobie co nieco bi nie mogę nic sensownego znaleźć w necie I

I jescze dochodzi brak testu kariotypu. Tere fere-robiono Wam to?
Ale właśnie TRZEBA wierzyć i wiele oczekiwać:tak: Bez wiary..to wiesz... &&&&&& i kibicujemy:tak:

a co do krzepliwości... nie wiem:-( Czy chodzi Ci o zakrzepice?

Aleksis, nie badano nam kariotypów, A co do IUI, to wszystko ok u Was, tylko rzeczywiście, powinno się sprawdzić czy pękły, chociaż ze dwa trzy cykle, bo pregnyl może nie działać w takiej ilości, więc trzeba podać drugi raz, albo więcej przy następnym cyklu. Ja miałam podobnie w zeszłym roku, 6 m-cy clo i pregnyl, ale u mnie pękały i się nie udawało. A IUI od razu wyszła, widocznie w tym był może problem, plemniki męża gdzieś błądziły, może popłynęły nie w tą stronę....hihihihi, a jak podano na tacy, czyli do macicy, to od razu dwa znalazły drogę do dwóch jajek, ale tylko jedno zaczęło się rozwijać.

reklama
Kok.o cudna ta twoja Grocha:tak:
Aronka dzięki za komplement:rolleyes2:

A glut pojawił się i znikną :confused:

Muma wracajcie z Olkiem szybko do nas:tak: I oby prądu do tramwajów jutro rano nie dowieźli:happy2:

Do góry