reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Caterina - ja też chyba potrzebuję choć kilku spotkań z jakimś terapeutą , który mnie upewni, że to co robię jest właściwe.. Gdyby mama zaczęła się leczyć to miałabym takie spotkania na pewno, a tak.. No nic, zobaczymy,

Gatto- w sumie nie tylko Gatto ;-) Zapalenie piersi powstaje na skutek zastoju pokarmu ( i to jest cholernie bolesne ale to nie mój przypadek) lub na przykład na skutek ucisku piersi podczas snu (nie bardzo można na brzuchu spać..:-() Mnie załatwił wrzynający się stanik. Pojawia się rumień i gorączka, trzeba tą piersią dużo karmić a po karmieniu robić zimne okłady. Musicie dbać o piersi jak będziecie karmić kobitki.
Na szczęście Oluś dzielnie wysysa z niej mleko i chyba jest już lepiej dziś, nie mam w każdym razie takiej temperatury.

kok.o -ja kupiłam ten douszny/do czoła Canpol babies i jestem z niego zadowolona. Jak sobie przypomnę mierzenie Julci w sposób tradycyjny to masakra była..:shocked2:

Ja też wory z ciuchami zostawiam w punktach specjalnych a czasem po prostu tak żeby było widać w śmietniku z boku.
Zawsze też przed świętami kupujemy jedzenie i wkładamy do tych koszy w marketach. Julka prosi żebym nie wkładała tam tylko oleju, mąki, ryżu jak inni ale dorzucamy też czekolady, lizaki itp.
Już mi się płakać chce jak pomyślę o biednych dzieciaczkach i ludziach , ktorzy nie mają za co kupić im prezentów, ech...:-(

Póki co, czekamy na wieści o Martynce &&&&&&&&&&&&&:happy2: My z Olkiem lecimy na spacerek (nasz Jedo Fyn sprawuje się super na lokalnych wertepach:cool:;-)), gdybym nie wpadła już dzisiaj - to do jutra !!!:-):-)

reklama
o tak Muma,spacerek wskazany,w tak piękna pogodę!!bynajmniej u nas!!!!!!jest naprawde super!!słonko świeci i ciepełko tez jest na dworze!!wiec Oluś niech sie dotlenia !!!:-)...kciuki za Martynkę trzymamy i za jej mamunie oczywiście:tak:.Ja tez zmykac bede,bo do pracy trzeba się szykowac.....miłego dnia zyczę wszystkim!!!!!!!!

dzień dobry babeczki :-)

chciałam się przywitać i powiedzieć ze myślę o was cieplutko .... cały czas :tak:Jednak jakaś niewyrobna jestem ..w poniedziałek czekam na piątek a weekend z kolei tak szybko mija i znowu jest poniedziałek ...;-)i tak w kółko .
alex &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ani@k dla ciebie też &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7 bo nigdy nic nie wiadomo ;-)a ja ci życzę dobrze ty wiesz ...
muma -buziaczki dla was
Aleksis1 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& bo ty chyba też potrzebujesz babeczko
;-)
Caterina - wiem o czym piszesz :-(, przykre to ale z drugiej strony idzie w dobrym kierunku , człowiek wiele zniesie ,zwłaszcza jak ma wsparcie najbliższych
kasica -porządki powiadasz ... ja mam lenie do potęgi :eek:
kok.o a ja mam mieszane uczucia co do tych akcji ... wiem że są ludzie w potrzebie ale kiedyś byłam świadkiem takiej sytuacji jak babka żebrała kasę bo głodna i w ogóle i dostała kanapkę ido śmietnika ją wyrzuciła to się we mnie zagotowało :wściekła/y: Na pewno zorganizowane formy pomocy są może lepsze ...ale na ile skuteczniejsze ?
zuzanka- ty wiesz ..... :sorry:
katiuszka - mam nadzieję że z twoim zdrówkiem już lepiej ...:tak:
Gatto - trochę spóźnione ale cieszę się ze po zabiegu wszystko w porządku :) spokojnej ciąży już do samego końca ci życzę :)

ufff... ale się opisałam .... miłego dnia:-)

hej
ja już po biopsji, lekarz powiedział że nie spodziewa się niczego tam w tych guzkach nop ale jak endo chciała aby sprawdzić bo rosną to mnie ukłuł..
jutro wieczorem (albo dziś) będę miała wyniki :happy2:

kurcze,zawsze jak sa takie zbiórki, albo np akcje typu "szlachetna paczka" to mi sie smutno robi jak pomysle o potrezbujacych ludziach i sobie mysle,ze ja to w sumie mam szczescie w zyciu:sorry: No bo nigdy nie wiadomo co sie czlowiekowi trafi i np ciezka choroba w rodzinie potrafi spowodowac to,ze ludzie w zyciu przestaja sobie radzic:-(
Tak sobie przemysliwałam ta "szlachetna paczke" i czytalam jakie potrzeby maja rodziny...i wyszło ze sama nie dam rady zrobic takiej paczki:szok: normalnie potrzeby rodzin sa czasem ogromne:szok: ...no chyba,zeby z kilkoma znajomymi sie zrzucic na jedna paczke..

u nas w pracy dwa lata temu chyba (rok temu byłam na L4 więc nie kojarzę) była zbiórka na rzecz rodziny z 8-giem dzieci, matka-wdowa i dzieci i w ramach 'szlachetnej paczki' zebraliśmy się i zamaist 40 paczek makaronów kupiona została lodówka i chyba jakiś tv.. miłe coś takiego, a w wielkie kosze w marketach też zawsze coś wrzucam..
teraz o ile dobrze kojarzę zbieraja u nas kasę na żarełko dla psiaków i kociaków.. zawsze w parze z tym każdy przynosi co ma zbędnego, np. stare koce.. schronisku (pieskom i kotkom) się przyda :tak:
Kasica hehe Kotlecik! jak taki Kotlecik będzie miał pół roczku chyba mało kto będzie go brał na ręce;-):tak::-) miłej pracy zyczę:tak:
Zuza gdzie jesteś?????

Bzzzz żyjesz!!!!!!!!!!! cieszę się że zdołałaś znaleźć chwilkę na napisanie :tak: i specjalnie dla Ciebie: http://www.youtube.com/watch?v=DUJ-ZLjhdB8

Ostatnia edycja:
U nas tez sa takie specjalne "kontenery" caritasu i tam wrzucam ciuchy w ktorych nie chodze, lub daje mojej tesciowej, a ona zna tyle potrzebujacych rodzin, ze zawsze te moje rzeczy uplynni.
Jesli chodzi o zbiorki zywnosci to u nas w sobote byla taka i widzialam, ze wszyscy daja ryze, makarony, maki i oleje, to mysmy kupili dla dzieciakow takie sloiczki (deserki i obiadki), bo tez to bylo ujete na ulotce, ale chyba tego nikt nie kupowal, bo wiadomo ze makaron tanszy:eek: Ja stwierdzilam, ze kupimy takie, coby dzidzie tez mialy:tak:

Ani@k kurcze ale szybko, u nas na wyniki biopsji musialam czekac 10 dni:shocked2:

heh Gatto mam nadzieję że skoro szybko to i też dobrze wykonane te wyniki.. swoją drogą to doktor specjalista w swoim rodzaju, z Krakowa do nas przyjeżdża..
i mam do Ciebie prośbę.. kiedyś pokazywałaś link do koszulki z intimissimi.. ze taka wygodna, doprofilowana.. mogłabyś jeszcze raz pokazać mi tą koszulke???? :sorry: jak nie to se znajdę.. a jak tak to będę wdzięczna :happy2:

Ani@k a prosze cie bardzo... Top in cotone natural - Intimissimi
sa jeszcze z szerokimi ramiaczkami, ale tez z serii Natural. Oczywiscie najbardziej oplaca sie kupic 3, bo jest taka stala promocja, nizsza cena za 3. U nas oprocz tego, ze mozna sobie wybrac 3 rozne kolory i rozmiary, mozna tez pomieszac cienkie ramiaczka i grube. Ja ta serie uwielbiam i majtasy tez te kupuje:tak:

ja odkryłam w jednej z naszych galerii właśnie intimissimi i wybieram się tam na zakupki, też uwielbiam bawełnę:tak: i se takie właśnie fundnę.. dzięki :***

a ja jeszcze a propos' zdjęć naszych Ciężarnych.. chyba wszystkie muszą uaktualnić, co??? :sorry:

reklama
ja bardzo lubię też koszulki z gatty.. a skoro ma mi być mega wygodnie, to czemu nie ;-)
wogóle muszę sobie mnóstwo rzeczy wymienić.. bo wyrosłam z wielu rzeczy :zawstydzona/y: i choć bym bardzo chciała to nie wcisne.. zatem okazja jest :tak: a ze niedługo mikołajki, święta to zaszaleję :dry: oby kasiory starczyło.. :sorry2:

Do góry