reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

eeellooooooo :-)
heheh Ani@k no to teraz czeka Cie sranie w gacie przed kazda wizytą:sorry2:;-):-p Juz dotarło do Ciebie ze jestes w ciazy?;-):-D eech zobaczysz jak to zleci szybko, chwila moment i sierpien juz bedzie;-):-)
Gatto juz sie podkurowałas troszke? u mnie wokolo tez duzo smarkaczy/cherlaków, pewnie przez ta pogode, za cieplo jest i zarazy fruwają w powietrzu.
kasica kurcze, historia jak z Superfaktu (czy jak sie te gazetki zwą):szok: cale szczescie dobrze sie skonczylo i cale szczescie ze dziewczyna wydebila to ostatnie usg.

Ja wrocilam wlasnie ze szpitala, bylam na ktg i badaniu, bo Mloda dzisiaj odmówila aktywnosci ruchowej. Babka na IP powiedziala,ze to jakas plaga dzisiaj, bo mnostwo babek dzis bylo z takim samym problemem:sorry2: No ale Mloda ma sie dobrze, wierci sie (ja nie wszystko czuje) i wazy...uwaga.... 3900 :szok: I nogi dlugasne podobno ma. Muma, ona chyba gabarytowo do Twojego Olka bedzie zblizona, jak nie wieksza;-):-)

reklama
Hejka,

Ani@k - raz dwa zleci i już będziesz trzymać glutka przy cycu :tak: Nie denerwuj się teraz !! :-) Łatwo powiedzieć;-) Buziaki:-)
kok.o- myślałam właśnie o Tobie jak tam po wczorajszych emocjach ;-)
To fajnie, że jest taka duża , jak się Oli urodził to panny były takie małe, po 3kg i 50 cm - wyglądał przy nich jak jakiś olbrzym:-D A dla mnie to malutek i już :tak: Teraz już waży 5500 i ma chyba z 63 cm, w każdym razie ciuszki na 62 cm dawno spakowane:tak: Wiesz, nie kupuj za dużo pieluszek nr 1 i 2 , zobaczysz, jak ma długie nogi to wygodnie będzie już po miesiącu w 3kach , my już od jakiegoś czasu w trójeczkach jesteśmy. Czasem z dwójki grubsza sprawa potrafiła wyjść niefajnie:-p

Buziaki dla Was i uciekam bo trochę ogarniam chałupę a reszta rodziny czyści piec;-) tzn bez Olka bo Księciunia uśpiło jak odkurzałam :-D

Kok.o kurcze ale musialas sie przestraszyc, jak jej nie czulas! Dobrze, ze wszystko w porzadku i faktycznie wcale nie taka mala ta twoja mala:-D A monitoring cos ewentualnie dal w sprawie porodu? w sensie doczekasz do stycznia?? nie ma jakichs skurczy?

Ja nadal smarkam i kaszle ale jakos mniej czyli mysle, ze pomalu bedzie przechodzic. Dzis przesiedzialam caly dzien w domu w cieple, to tez mysle, ze cos to da:tak:

Gatto na razie Mloda jest wysoko, wszystko pozamykane...wiec jest jakas szansa, ze do stycznia dotrzyma;-)A kopac zaczela jak ja ginka glowica usg zaczela dociskac;-) Skurcze mam codziennie, wieczorem raczej, ale takie nieregularne, ciut bola niektóre i przechodza po jakim czasie.
Muma kurcze, dziewczynki wlasnie sa zwykle mniejsze...a moja konkretna sztuka chyba bedzie;-):-) pieluch takich 2-5kg mam dwie paczki, zobaczymy, czy utrzymają większe ładunki:-D

ello Kobitki:-)
Witam się wieczornie. Ale mieliśmy pracowity dzień!!! po tych moich porządkach, oczywiście jeszcze nie skończonych, ale już to co zrobiłam pokazalo, że musimy dokupić szafkę na Julkowe stroje:szok::sorry2: Mamuśka zaszalała z zakupami, to teraz jest problem gdzie to upchać. A jeszcze trzeba mamie mojego M. zrobić trochę miejsca...No i jeździliśmy dzisiaj w poszukiwaniach fajnej, zgrabnej szafy. Ale nie znaleźliśmy takiej jaką chcieliśmy, więc kupilismy taką jaka była i obcinaliśmy ją w domu. I tak jakoś cały dzień zleciał. A ja wieczorami to jakaś taka padnięta jestem, że aż się dziwię dlaczego? przeciez nie pracuję , trochę się po domu krzątam, a wieczorami plecy bolą i ogólnie zmęczona jestem. Siedzę na fotelu i narzekam co mi się dzieje..a mój M. na to: "no co ci się dzieje? jesteś w 8 miesiącu ciąży!!!" A ja na to -no faktycznie:-D Jakoś myślałam, że cały czas będę na obrotach....a tu guzik!!!:blink: Dwa prania ciuszków już zrobiłam, czekają na przypływ sił, zeby je wyprasować...
Ahaa a propos pieluch...to jakie kupic na początek? bo własnie byłam dziś w sklepie, chciałam kupić choć z paczkę, ale tyle tego jest, ze zgłupiałam i nic nie kupiłam. Widziałam fajne z Hugginsa newborn 1, ze specjalnie wyciętym otworem na pępek. No i teraz nie wiem, które lepsze te czy te z Pampersa? które polecacie? no i jakie te rozmiary?
Aleksis trzymaj się dzielnie!!! widzisz...pisałam Ci, że mnóstwo jest takich historii, ze lekarze straszą, że nie ma zarodka, każą iść na zabieg, a tu nagle okazuje się, że pięknie bije serduszko. Musisz być dobrej myśli i mocno wierzyć, że jest tam fasolka. Trzymam za Was kciuki i czekam na kolejny Twój wpis!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&
kok.o ojjj współczuję dzisiejszych przejść:sorry2: nieźle musiałaś się strachu najeść. Ja mam to samo, jak chwilę Julka nie czuję, to zaraz go tam przyciskam, naciskam, aż się poruszy:sorry: Kurcze...Ty chociaż skoczysz sobie na ktg i już jesteś spokojniejsza...tutaj chyba nic takiego nie ma:no: Muszę popytać dziewczyn, czy w razie takich przypadków ktoś coś bada:confused: Nooo a Ewa to kawał kobitki!!!! ojjj nie da sobie w kaszę dmuchać;-)nie dość, że kawał babki, to jeszcze zasięg nóg też spory:tak::-)
Gatto dobrze, że już się trochę lepiej czujesz. Oby Ci przeszło, bo widzisz ile ja się męczę z tym cholernym kaszlem:wściekła/y: Aż sie skończyło na braniu antybiotyku. Tak trafiłyśmy z naszymi ciążami na najgorszy okres w roku, wszyscy dookoła smarkają, kichają, do tego pogoda w kratkę no i się dziwić, że łapiemy te wirusy:cool:
ani@k ale fajnie Ci się trafiło z porodem w sierpniu:tak: urodzisz maleństwo i jeszcze użyjesz spacerków na słoneczku, a nie tak jak my od razu w zimowe kombinezony, czapy itp. A własnie jak emocje? czemu zaczynasz panikować? wszystko będzie dobrze!!! tylko spokój Cię ratuje:tak:
kasica wow!! ale historia:szok: całe szczęście, że ma szczęśliwe zakończenie...A Twoja tempka dziś ładnie poszła do góry....są sznase Kochana, są!!!!:tak:

Witam z nocnej zmiany w mleczarni :-)
katiuszka - z pieluchami to tak jak z kosmetykami - trzeba probowac. Ja najbardziej lubie Pampers premium i Huggies. te pampki premium maja taka siateczke specjalna wewnatrz ktora wchlania pierwsze bardzo rzadkie kupki;-)
No niezle ze szafe musialas dokupic :-):-) Ja tam Cie rozumiem , tez sie nie moglam powstrzymac od zakupow ..

heej

dziś powtarzałam test.. ja pikole, jakie emocje! :szok:
oczywiście przed mierzeniem obudziłam się chyba z półtora godziny wcześniej.. było mi zimno.. zaczęłam się przykrywać.. bo miałam wrazenie że temp. spadnie :szok: oj chyba schudnę w ciągu paru dni! i to niesamowicie schudnę ;-):tak:
Kok.o chyba pomału to do mnie dociera.. :zawstydzona/y:
Katiuszka w sumie nie wiem czemu zaczynam panikować.. każdy kolejny poranek to mega emocje..:zawstydzona/y: nie umiem tego wytłumaczyć :zawstydzona/y:
Muma rzeczywiście łatwiej powiedzieć ;-)
Myszka :************
Kasica
no Kochana biegnij do apteki po test!!!!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Caterina mocno, mocno tulę :******** niech @ jak najszybciej się kończy i niech się jak najszybciej dni płodne zaczynają &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7 - za nowy cykl - TEN cykl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eeee Muma w wolnej chwili rozpisz swój (i Olusia) harmonogram dnia.. :sorry2:

Ahoj kobitki:-)
Witam się z roboty gdzie popijam kawusię :tak:
Wczoraj dogorywałam po przedwczorajszm "przedsylwestrem";-)
Wypiłam za Aleksis i Ani@k :tak:żeby wszystko dobrze było:tak:
Kok.o pełnia ostatnoi była a wtedy różne dziwaczne rzeczy się dzieją i może dlatego dzidziole spokojnie siedziały w brzucholach strasząc mamuśki :tak:

A nasza kochana Muma z samego rana na nogach w mlecznej robocie :tak:

hej!!!bosze!!juz dzis sylwester i koniec roku!!ale ten czas szybko zapiernicza,ze brak słów!!!!chyba az za szybko!!!zdecydowanie!!!Kobity,po co mi test??!!!!!!!!!!!temperatura spada do granic możliwości,poza ty w krzyżu boli okrutnie!!!wiec ja testu napewno nie potrzebuję!!!!Dziś mam 28 dc.i dobrze by było,jakby przyszła w terminie ta @ jedna!!!bo ja beda jakies znowu opoznienia to się wscieknę po prostu,no!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szlag mnie trafia!!!!kolejny cykl nie udany:no::-(

Ostatnia edycja:
reklama
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!
NIECH WAM SIĘ MARZENIA SPEŁNIAJĄ :*

szampan_strzal1.jpg

Do góry