reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

cześć dziewczyny

ja na chwilkę , Ani@k kochana mocno trzymam kciuki i nie denerwuj się nie zamartwiaj leż spokojnie i odpoczywaj ,ja dostałam właśnie receptę na wyzdrowienie codziennie wypić szklankę ciepłej wody z miodem i zjeść kanapkę z masłem i z ząbkiem czosnku posiekanym,spróbuj może pomoże :tak:
kasia.natka przecież Ty szczuplutka jesteś ?:eek:to z czego się odchudzać chcesz?
alex_jak malutka ?lepiej?

oj tak ciążowo się już zrobiło na wątku ;-)mamy 4 mamy ,4 ciężarne i 5 staraczek :tak:z biondą 6 ,mam nadzieję,że dobrze policzyłam :sorry:

dziewczyny faktycznie spać nie mogą ,ja jak nie mogę spać to czytam książkę albo tv włączam , a neta nie włączam bo nikogo z reguły nie ma ;-)

miłej niedzieli

reklama
ani@k Kochana....będzie dobrze!!! ja mogę nawet cały tydzień nie spać, żeby tylko wymysleć co by tu można było Ci jeszcze zaaplikować:tak: Z tą poranną tempkę, to pewnie dlatego, że ją zbijałaś wieczorem. Kurcze...dobrze by było jednak zrobić te badania jak pisze caterina, najważniejszy poziom progesteronu, no a przy okazji beta. Jak się bardzo martwisz (a widzę, że tak) to nie czekaj, tylko przekładaj wizytę. Ale najważniejsze, to bądź dobrej myśli!!!!!! wiem, ze łatwo się pisze...ale mam nadzieję, że Ktoś tam na górze ma co do Ciebie i maleństwa bardzo dobre plany i prognozy:tak: Trzymaj się!!!! i dużo, dużo zdrówka życzę!!!
bzzz fajnie, że wpadłaś...ale nic nie piszesz co u Ciebie??? pytałaś czy mnie nie rozłożyło choróbsko...jak powiem, że nie...to znając życie, jutro mnie złapie:cool: no ale na razie nic się nie dzieje, a M. rozłożony na całego. Zobaczymy...
zuzanka a Ty dalej chorujesz? już myślałam, że Ci trochę przeszło....matko co to się dzieje??? a słyszałyście, że w jakimś szpitalu...ale gdzie? ileś tam osób zachorowało na świńską grypę??? cholera...jeszcze tego trzeba, jakby normalna nie mogła wystarczyć:sorry:
kasica ziółek nie słodzimy!!!!!!!!!!! ani cukrem, ani miodem, ani słodzikiem!!!! dobrze, że Cię nie skusiło...ja na poczatku nie bardzo mogłam je przełknąć, bo ja lubię słodkie...ale musiałam...A najlepiej mi się piło razem z winkiem na endometrium;-) do tego wiesołek, jakies inne specyfiki...mieszanka wybuchowa:-D
Uciekam na rosołek i choremu podać, bo jęczy i kwęka wrrrrr....

mi katiuszka to nie przeszkaddza,ze się nie słodzi ziółek,bo ja ani kawy,ani herbaty nie słodzę,wiec dla mnie to nie problem...tak pytałam o słodzenie,bo myslałam,ze moze trzeba:sorry:,ale jak nie to jesli chodzi o mnie to jeszcze lepiej;-)a ja własnie kawke sobie zrobiłam,po obiedzie zdrzemłam się z godzinkę,pogoda okropna,pada ,zimno,pochmurno...i tak mnie zmorzyło.Jutro juz do pracy!!!!!!!!!!!!!!!:szok:najgorszy bedzie pierwszy dzien,potem jak wpadnie się w trans to dzien za dniem ucieka...!!Ani@k,ja bym chyba tez poszła szybciej do lekarza!!!!bynajmniej ja,to napewno,bo ja panikara tez jestem....Ale idz,co ci szkodzi?!!a zleci ci juz odpowiednie badania itd....

Hej,

wlasnie, Ani@k idz wczesniej, beta hcg nie wystarczy, bo wiadomo, ze to progesteron utrzymuje ciaze. Ewentualnie niech Ci przepisze luteine,abys mogla cieszyc sie swoim blogoslawionym stanem mimo choroby, a nie drzec na mysl o tym, ze cos sie dzieje niedobrego.

Wiem co odczuwasz i ciesze sie, ze czujesz w bruszku ciagniecie, laskotanie czy bol w pachwinach. Bo to dobrze oznaki:tak:
I tak zostanie.
Dbaj o siebie, wyleguj sie jak krolowa na kanapie i pozwalaj sie obslugiwac mezusiowi:-DAni sie waz cos podnosic czy sprzatac!!!

Wlasnie, bzzz to taka tajemnicza lady...O nas pamieta, ale o sobie to nie skrobnie, co ze starankami, czy wszystko gra... Bzzz do boju, a nie siedziec na dupie!!!
Nie ma rzeczy niemozliwych:tak:

katiuszka no niestety już 2 tydzień ale lepiej się czuję więc jutro zaczynam normalnie funkcjonować ,przynajmniej się postaram ;-)pomału odzyskuje głos co jest dużym sukcesem na razie skrzeczę :laugh2::confused2:a o tej grypie to i ja słyszałam :-:)-:)szok::-:)-(
Ani@k , Alekisis ma rację do góry brzuszkiem i nic nie robić proszę!

ja uciekam się kąpać ,dzisiaj już zrobiłam sobie pazurki u nóżek i rączek ,wczoraj była depilacja ;-)a teraz idę leżeć muszę wypocząć przed spotkaniem jutrzejszym :tak:

zuzanko....KCIUKI ZACIŚNIĘTE KOCHANA TRZYMAM!!!ZA spotkanie jutrzejsze!!!będzie dobrze!!!!!:tak::tak:Dziewczyny,a mnie cos choróbsko bierze....w chwilę dosłownie katar dostałam i to naprawde na maxa!!kicham non-stop i czuję,ze zatoki zaczynaja bolec:-(no ogólnie czuje się tak jak w przeziębieniu...wrrrrrrrrr!!ciekawe jak jutro bede się czuła?!ja tez zmykam wziąć gorącą kapiel,pazurki sobie tez pomaluję;-)Adam za niedługo spac idzie,bo do pracy na 4 rano jedzie,wiec koło 2.30 musi wstac....Wiec musi odpoczac sobie.

cześć dziewczyny
kasia.natka przecież Ty szczuplutka jesteś ?:eek:to z czego się odchudzać chcesz?

miłej niedzieli
zuzanko hmmm nie dość że nie pozbyłam się jeszcze nadwyżki po ciąży bo waga mi się w którymś momencie zatrzymała a ja głupia liczyłam że Kropka mnie wyssie i żarłam bo wciąż głodna byłam a do tego jeszcze z 1,5 mca temu zepsuła mi się waga i jak kupiłam nową przed świętami to się okazało że przytyłam :wściekła/y: sama waga nawet by mi nie przeszkadzała ale brzuch... :crazy: no i w ciuchy się nie mieszczę a taniej schudnąć niż zmienić całą garderobę :-D
i przy okazji mamy karmiące - uwaga na karmi!!! to jeden z głównych winowajców mojej wagi :tak: a takie dobre...
kciuki za twoje spotkanie &&&

Hej,
wlasnie wyprodukowalam niedoskonale tlumaczenie listy badan, ktora otrzymalam od lekarza w sprawie diagnostyki nieplodnosci no i braku ciazy. W zaleznosic od anamnezy i wynikow badan, ktore przekaze lekarzowi, wykonywane moga byc nastepujace badania:

Badanie dot.krzępnięcia krwi

-antytrombina3
-białko C
-białko S
-czynnik XII
-APTT (ang. Activated Partial Thromboplastin Time – czas częściowej tromboplastyny po aktywacji),
-Hageman-Faktor (Faktor XII)
-Lupus anticoagulant-Antykoagulant toczniowy
-Activated protein C resistance (APCR)

Biologiczno-molekularne

Faktor V LEIDEN - Mutacja
Faktor II – Mutacja
MTHFR-Gen – Mutacja
C677T / A1298C

Screening autoprzeciwciał

-Przeciwciała przeciwjądrowe
-Przeciwciała Extractable Nuclear Antigens (ENA)
-Autoprzeciwciała DNA
-Przeciwciała kardiolipinowe
-Przeciwciała przeciwko przeciwciałom ß2- glikoproteinie-I
-Przeciwciałalipocortiny
-Przeciwciała przeciw Gewebstransglutaminase (nie znalazlam odpowiednika w jez.polskim)-inaczej Transglutaminase-Ak, tTG-Antikörper (CAVE: hTG=Thyreoglobulin)

Badania tarczycy

-przeciwciała peroksydazowe
-przeciwciała tyreoglobuliny
-przeciwciała przeciwko receptorowi TSH
-wolna? trójjodotyronina (T3)
-wolna? tetrajodotyronina (fT4)

Badanie genetyczyne
-badanie chromosomalne (kariotypu)

Badania krwi

-pełny obraz krwi
-Komórkowy status immunologiczny (CD19, CD3, CD4, CD8, CD16/56, CD19/5)

Wytypowanie Human Lymphocyte Antigen(nie znalazlam po polsku)
-antygeny HLA klasy I
-antygeny HLA klasy II

Dalsze badania
-homocysteina
-czynnik martwicy nowotworów alfa
-immunoglobulina

Próba krzyżowa limfocytów obojga partnerów (Cross match przeciwciał)

Serologia grup krwi

Badania serologiczne
-Przeciwciała na chlamydię
-przeciwciała przeciwko chlamydialnym białkom Heat Shock
-przeciwciała ana cytomegalię
-Przeciwciała Hepatitis (B i C)
-serologia kiły
-przeciwciała HIV

O MY GOD!!!!!!! Aleksis...ale tego jest!!!:szok: robiłaś je wszystkie???czy dopiero zamierzasz??? no i mam nadzieję, że nie musisz za nie wszystkie płacić...bożeeee człowiek nawet nie ma pojęcia, że takie badania istnieją:sorry:
zuzanka a to Cię choroba przycisnęła!!! dwa tygodnie!!! może też miałaś zapalenie krtani jak ani@k sporo mówić nie mogłaś...u lekarza nie byłaś, nie? ale chociaż tyle, że Ci powoli odpuszcza...No i kciuki za jutrzejsze spotkanie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Napisz później co na nim było, ok?
Muma spotykamy się w nocy?;-) Ty z Olinkiem przy cycu, a ja pewnie przy jakimś jedzonku;-):-) matkoooo może jednak pośpię tej nocy....
Gatto a jak u Ciebie ze snem? lepiej czy gorzej...bo u mnie jak widzisz...masakra:wściekła/y:

reklama
Pozdrawiam wszystkie kobitki :tak: My ciągle w dwupaku, jak do czwartku młody sam się nie zjawi to jedziemy do szpitala :-( Proszę o kciuki :rofl2:

Do góry