reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Bionda-witaj!!!
Tobie rowniez zycze spelnienia marzen, tylko pogodnych i radosnych dni i zdrowia

Fajnie, ze cos skrobnelas. Troche to potrwa, zanim TSH sie unormuje, ale powinnas miec zrobiona pelna diagnostyke tarczyvy.
ja nie rozumiem, jak Ty przy takim TSH moglas normalnie funkcjonowac? Ja przy moim niecale 6 ciagle chodzilam zmeczona w wk... na maxa
Wazne, aby kontrolowac poziom TSH plus FT3,FT4, TAK itd.
Jesli chodzi o Hashimoto-zakaz spozywania jodu i nalezy przyjmowac selen

Zuzanka-brawo!!! Ciesze sie dla Was! Juz wkrotce zostaniesz Mamusia:tak:

Dzis mam lenia, leze, popijam winko na dobre endometrum, zaparze sobie ziolek nr 3 plus z lisci malin i jeszcze tam jakies
Matko, u mnie to wyglada na blacie w kuchni jak w sklepie zielarskim.Musze byc konsekwentna, bo mi sie czesto zapomina zaparzac

Troche mnie pobolewa na dole, ale dam rade:tak:

Nie wiem skad biore sily na to, a w kwietniu mijaja 3 lata staranek. I jak tu czlowieku sobie nie wypic:szok:

Buzka

reklama
dzień dobry Babeczki:-)
pierwsza???!!!:szok::-)
caterina albo zaspała...albo ma dziś w końcu wolne...albo ma taki ruch w interesie;-)

A ja w końcu przespałam całą noc!!! od 23 do 6:30 z jedną pobudka na siku:tak: Ale się super czuję!!!! mogłabym góry przenosić!!! patrzecie co to znaczy dobry sen:tak::-) Od rana piorę, drugie pranie wstawione, potem góra prasowania...ciekawe czy mi się odechce:baffled:
Dziewczyny, powiedzcie mi na co zwrócić uwagę przy kupnie pieluch tetrowych? Muszę sobie dokupic choć z 5, ale dobrych, bo mam 10 jakiś z Allegro i po prostu masakra!!! po pierwszym praniu poodpruwało się całe podszycie, ledwo da sie uprasować, nie są całkiem bielutki, i jakieś takie "rozlazłe":wściekła/y: No widać, że jakieś dziadostwo!!! Skąś zawieruszyły mi się 2 szt z Tesco i te są całkiem inne. Jak nie znajdę innych, to pojadę do Tesco, żeby mieć kilka na wyjście chociażby do lekarza. ehhh kolejny raz się przekonuję, że nie ma to jak kupić w sklepie, dotknąć, zobaczyć...a tak to kupowanie kota w worku!!!!
ani@k jak się dziś czujesz??? mam nadzieję, że lepiej...mój M. dalej stęka:cool: ale chodzi do pracy, to mam spokój...
Aaaa zrobiłam wczoraj to ciacho, ale z połowy porcji i tak wyszło dość sporo. Do tego dałam inną galaretkę, bo nie miałam cytrynowej, znalazłam poziomkową (o dziwo z dobrą datą;-)) i powiem Ci, ze też całkeim..całkiem...Polewę zrobiłam z samej czekolady gorzkiej z dodatkiem cukru pudru i trochę mleka i tez wyszła bardzo dobra:tak: Tak więc widzisz, że można modyfikować ten przepis według własnych upodobań...lub według zasobności szafek i lodówki;-):-)
zuzanka czyli ogólnie mówiąc, wczorajsze spotkanie, choć dość krótkie, to całkiem dobrze wyszło, nie? noo jak sama pani z ośrodka mówiła, że niedługo będziesz jeździć z wózkiem, to coś już to znaczy:tak: Myślę, że to tylko kwestia czasu!!!!! A nie czepiała się znowu o stan zdrowia Twojego M.? pytała o te tabletki na cukrzycę?
Aleksis masz przykład ze mnie, winko na endo + ziółka = ciąża:tak::-) ja tak wszystko mieszałam i patrz co wymieszałam;-)
Muma jak tam dzisiejsza nocka? nic nie pisałaś, czyżby Oluś znowu spał jak suseł?
za to bzzz uaktywniła się po północy:tak:
Alex jak tam Martyśka? lepiej jej już??? a Ty to pewnie już wysiadasz, wiadomo...dziecko i facet jak chorują, to masakra...:baffled::sorry2:
Gatto ja chyba przeoczyłam Twój wpis o tej kobiecie z McDonalda:baffled: dobrze, że maluszek szybko znalazł "swoją" rodzinę. W Polsce są te okna...jak to się nazywa dokładnie???- nooo tam można zostawić dziecko, jak z różnych względów nie chce się lub nie może go wychować. Ostatnio ..chyba w Rzeszowie...ktos tak zostawił dziewczynkę. Myślę, że to jet dobre rozwiązanie z takim oknem, przynamniej dziecko ma szansę na rodzinę, normalne życie...a tak, jakby tego nie było...to niestety, ale wiele dzieci kończyłoby swoje krótkie życie np.na śmietniku:-( A nasi "kochani" politycy już się wpieprzają do tego i chcą te okna zlikwidować, bo niby nie dają dziecku szansy na poznanie prawdziwych rodziców:szok:
Idę na śniadanko, będę za jakiś czas:tak:
Miłego dnia!!! aaa i szykujcie ciepłe gacie, bo od piątku siarczyste mrozy...podobno:tak::szok:

Ostatnia edycja:
Ahoj kobity:-)
Katiuszka nie mam wolnego aż do soboty :zawstydzona/y:
Tylko pacjentów trochę mnie nalazło:confused2:
Zresztą siedzę i szukam u wujka Googla info na temat leczenia infekcji paciorkowcowej pochwy . Bo odebrałam wymaz z szyjki i to cholerstwo posiadam :-:)no2:

Tak więc do gina trza lecieć po antybiotyki z antybiogramu, tylko nie wiem czy teraz można brać jak sie staraliśmy :oo2:
Łoj a już taka zadowolona byłam bo pierwsza częś badań wyszła zadziwiająco bardzo dobrze :blink:
Traz czekam na P/ciała i AMH wyniki dopiero za dwa tygodnie.

Pozdrawiam z chłodnego wschodu:baffled:

witajcie!!WITAJ BIONDIA!!!!!kurcze wysokie to tsh....:sorry2:ale przeciez,są odpowiednie leki,leczenie itd....i wynik bedzie w porzadku!!!I wtedy fasoleczka sie pojawi.....:tak:A u nas pada śnieg!!!od samego rana!!zimno na dworze...no jak w ziemie byc powinno!!a nie to co było kilka dni temu!!!he he wiosna!!;-)Ani@k,tak,ten acard to na krew między innymi mam brac....mam tez inne leki,zastrzyki,które mam zaczac brac jak tylko w ciążę zajdę......No ale na daną chwilę Adama plemniki trzeba wyleczyc.....A jak bedzie wszystko ok.to myslę na inseminacją....caterina,to jak powiesz dr.ze były staramka itd to myślę,ze wezmie to pod uwagę przepisując Tobie dany antybiotyk....

Mam nadzieję Kasica , udało mnie się do gina na wieczór zapisać.
Zobaczymy co mi zapoda.

No własnie Bionda jak to mozliwe że ty z takim TSH chodziłaś:sorry2:
Napisz jakie jeszcze badani ci zlecili .

no to caterina bardzo fajnie,ze dzis idziesz do lekarza!!daj potem koniecznie znac co powiedział itd........:-)caterinko,a wymaz na chlamydie robiłaś????masz juz wynik???a,kiedy masz drożność jajowodów????teraz to te infekcje trzeba wyleczyc,no nie?!

Ostatnia edycja:
No właśnie wymaza robiłam do drożności stwierdziałm że wcześniej sobie zrobię żeby zobaczyć co i jak bo żadnych dolegliwości nie posiadam :zawstydzona/y:
A tu taka niespodzianka :-(
Teraz przeleczyć się trzeba . W czwartek zalece do szpitala i zobaczę jaki termin mnie ustalą :sorry2:
A ja durna myślałam ze moze w lutym się uda .
No pożyjemy zobaczymy :cool2:

cześć kobitki ja z kawką

katiuszka pytała się bardziej mojego M o choroby rodziców i na co zmarli bo mojego M tata zmarł jak miał 26 lat i się zastanawiali na co w tak młodym wieku no i mama na co ,bo nie które choroby są dziedziczne i boją się,że zostawi mnie mój bez środków do życia w razie co i nie będę miała jak dzieci wychować :baffled:ale wytłumaczyliśmy jej ,że mamy trochę tego i że mamy dom swój do którego w razie nie daj B mojego niunia zabraknie nikt nie będzie się rościł potrzeby i takie tam ,musieliśmy wymienić ile posiadamy i jakie zabezpieczenie na życie będę miała ja ,bo komisja się boi ,że zostanę sama bez środków bo nie pracuje ;-)ale rozmowa w porządku dzisiaj zakończenie kursu ,za który nie płacimy bo weszła ustawa taka już ,bo mieliśmy płacić 2,5 tyś za osobę ale na szczęście są szkolenia darmowe :happy2:więc od jutra czekamy na telefon z OA o maleństwie ,ale myślę ,że do końca roku zostaniemy rodzicami :tak:
caterina no masz Ci los ,co za cholerstwo Cię dopadło no !!!:wściekła/y:poda pewnie jakiś antybiotyk i będzie dobrze,ja dość często łapie jakieś infekcje i muszę na stałe brać priobiotyki do ustne lub dowcipne :baffled:

Ani@k jak się czujesz kochana ?
Aleksis dobrze ,że masz plan :tak:

ja nadal czekam na @ ale wczoraj mnie brzuchol już wieczorem bolał jak cholera :baffled::sorry2:

reklama
caterina,jak jak jakis czas temu robiłam wymaz na chlamydię i wyszło,ze mam to swinstwo...to ginekolog przepisał mi antybiotyk i Adamowi,On tez musiał brac.I potem i On i ja robilismy wymaz.

Do góry