reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

kasica mój M. miał podobnie z fajkami:tak: Tyle lat mu gadałam, sam próbował kilka razy i nic...a teraz jak robił badania swoim żołnierzykom i jak mój doktorek się go pytał czy pali, to powiedział, że już nie:szok: no i zaczął rzucać. Czasem zapali, ale tylko wtedy jak napije się piwa, a że piwo tez odpuścił, to nawet się trzyma. On powiedział, że rzuca, bo nie będzie brał na ręce dziecka jak będzie cały fajami śmierdział!!! ale jak do mnie podchodził taki, to było dobrze:wściekła/y: ehhh te chłopy...

A ja podzwoniłam po firmach przewozowych, bo muszę podać sporo paczek do Polski, ale sie cholery wycwanili:szok: Dawniej, jak się podawało dużo przesyłek, to liczyli inaczej, sumowali wagę wszystkich paczek, obliczali według cennika, ale zawsze było taniej, bo dużo na raz. A teraz wszyscy mi mówili, że paczka to pacza, nie ma sumowania i rabatów....cholera, a ja mam z 7-8:baffled: do tego cieżkie...już się boję ile to będzie kosztowało. A do tego jeszcze mamy podac ten wózek z Polski, kolejna paczka:cool: wiecznie coś!!!!

reklama
Witam Laski :biggrin2:.
No wlasnie nie wiem jak ja egzystowalam z tym wynikiem TSH 18 bo czulam sie normalnie. Nawet dr byl w lekkim szoku , ze nie jestem gruba bo ponoc powinnam byc. Kur....ca mna tylko targala przed okresem, a i okres mam regularny 26-28 dni co tez jest bardzo dziwne.
Caterina, sama z siebie zrobilam morfologie, TSH i t3 i t4. Doktorek zlecil mi...
anty TPO
anty TG
Helicobakter
vit B12
poziom kwasu foliowego
prolaktyne
poziom zelaza
PRL
JgE
Gliste psia
Te badania mam zrobic przed nastepna wizyta w lutym. Teraz mam tylko brac euthyrox zaczynajac od dawki 25 i zwiekszajac co 10 dni o 25 az dojde do 125 i to ma byc moja stala dawka. Po miesiacu mam zrobic znow TSH .

Trafilam do tego dr przez przypadek bo chcialam isc do jakiegos endo a tu sie okazalo, ze to specjalista endokrynologii, ginekologii i poloznictwa. Ogolnie jestem z niego zadowolona bo przeprowadzil ze mna obszerny wywiad i powiedzial ze bedzie mnie prowadzil pod katem ciazy.
Najwazniejsze to to , ze powiedzial mi ze cale szczescie ze nie udalo mi sie zajsc w ciaze bo przy tym TSH mialabym dziecko z powaznymi wadami neurologicznymi. Teraz zero staranek do odwolania alertu.
Przeczytalam w necie , ze najlepszy winik TSH do zajscia to ponizej 2 , wiec dluga droga przede mna.

Zuzanka, jak sie czujesz na hormonach?

Ani@k, troche lepiej ?

ale przynajmniej bionda jestes w dobrych rękach!!!:tak:dr.zlecił ci mase badan,według mnie to bardzo dobrze!!!bedzie miał wyniki itd.Da odpowiedni lek,odpowiednią dawkę i bedziesz "zbijała "tsh....:tak:

cześć kochana jak się cieszę ,że piszesz :-)

ja bardzo dobrze się czuje wbrew opinii dziewczyn ,które na forum wypisują,że tyją ja mam wagę po miesiącu tę samę i wbrew wszystkiemu nie mam ciągutek do jedzenia ,no nie liczę ostatnich dni bo @ powinna być więc mam zachciewajki :baffled: ja biorę dawkę 1x1 25 ,ale ja miałam bardzo niski tsh bo tylko 4,5 :-( ;-) ale Ty faktycznie zero objawów i takie tsh ?? aż ciężko uwierzyć :sorry2:zbijesz hormony do końca roku i będzie upragnione szczęście ,ja mam za tydzień badanie powtórzyć leki biorę od 27 listopada ,zobaczymy jak szybko i czy w ogóle spadło ?

Bionda ja mysle, ze przy takiej dawce w 3 miesiace zejdziesz spokojnie!! Kurcze ja biore 150 a juz nie mam tarczycy:baffled: Koniecznie zrob reszte badan, bo sa bardzo wazne!

Zuzanka ja tez absolutnie nie zauwazylam zadnego problemu z tyciem po euthyroksie (no oprocz powiekszajacego sie brzucha, ale tylko to;-))

mówisz o brzuszku ciążowym :tak:

ja się powoli zbieram na spotkanie ,ale mam dzisiaj lenia i mi się nie chce :baffled: wolałabym posiedzieć przed tv i obejrzeć kolejny sezon chirurgów albo Housa (czy jakoś tak );-)

Ostatnia edycja:
nie doczytałam wszystkiego ale właśnie Kropka się budzi więc muszę na szybko

cześć Babeczki!!!
kasia.natka to MIsia ma już 7 miesięcy?????:szok: rany...jak ten czas leci...:szok::tak: no i cudze dzieci rosną w oczach!!!!
a no ma :-) cudze mówisz :sorry2:

cześć dziewczyny

kasia.natka jak ten czas leci ,fajnie ,że możecie z eMem się wymieniać i opiekować się niunią bez pomocy ;-)co do tycia to ja właśnie zawsze myślałam,że dzieciaczek wyciągnie całyi nadmiar ,który został po ciąży :sorry2:a tu taka niespodziewajka :dry:
ja też tak myślałam i na to liczyłam :sorry2: i też się cieszę że jesteśmy z Misią cały czas
Kasia.natka lada chwila a Misia skończy roczek.. czas zasuwa.... jak szalony ;-)
ha ha właśnie ostatnio mówiłam mężowi że muszę się już zacząć zastanawiać nad tortem :-D

Wy tak o butlach...a mnie właśnie listonosz przyniósł przesyłkę, a tam mała butelka Aventa:szok::-) miałam sobie taką dokupić, a tu ktoś mi wysłał:baffled: Kompletnie nie wiem kto? jak? skąd? i jak dojść od kogo to???:confused:
a nie jakaś reklamowa?

Gatto chodzisz na tą szkołę rodzenia? może wiesz coś na temat jak powinno się prawidłowo kłaść dziecko do łóżeczka? Niby nic skomplikowanego...a ja właśnie się dowiedziałam z innego wątku WYPRAWKOWO, że powinno się dziecko kłaść od połowy łożeczka, czyli w nogach. Jak to wytłumaczyć....o tak: główka w połowie łóżeczka, nóżki mają prawie dotykać szczebelków:baffled: W życiu o tym nie słyszałam, nie mam pojęcia czemu to ma służyć???? kurcze...tyle lat pracowałam jako niania i nawet nie widziałam, zeby jakiekolwiek dziecko tak spało:baffled: Pisała to dziewczyna,która mieszka na Wyspach, w Walii dokładnie i dziwiła się, że mnienikt nic takiego nie pokazał na mojej szkole rodzenia:confused:
Słyszałyście o czymś takim??? czy ja jestem jakaś zacofana i niedouczona???:zawstydzona/y:

sorry za posta pod postem...myślałam, ze może któraś coś napisze zanim go wkleję:tak:
to chodzi o dzieci śpiące pod kołderką żeby nie mogły się zsunąć niżej i żeby buzia nie była przykryta :tak:

może później doczytam resztę

helloł

my już po :-)dosłownie ,teraz tylko czekamy na telefon ,dzisiejsze rozmowy były super ,były 2 pary rodziców ,którzy mają adoptowane dzieci i fajne rzeczy nam powiedzieli więc jestem happy:tak: oj dziewczyny doczekać się nie mogę ,już bym chciała :-( jaka ja jestem niecierpliwa i dopada mnie taka nie moc ,że nie mogę zajść w ciążę ,że tak długo musze czekać na maleństwo JA BYM CHCIAŁA JUŻ!TERAZ! a tu d..trzeba cierpliwości ;-)

ciągnie mnie brzuch tak mocno ,że to wiadome ,że na @ idę się wykąpać i do łóżka jakiś mam ciężki wieczór :blink::-:)sorry2:

miłego dziewczyny

zuza - GRATULUJĘ :-):-):-) To teraz czekamy i oby to było szybko :tak::tak::tak:&&&&&&&&&&&&

Ale tu pusto dzisiaj...
Właśnie cycojad zasnął a ja chwilkę posiedzę i też uciekam,
Spokojnej nocy:tak:

reklama
zuzanka no co Ty piszesz? Ty jesteś mega cierpliwa!!! naprawdę!!! jeszcze troszeczkę i będziesz śmigać z wózkiem:tak: Czekamy razem z Tobą:tak::-)
kasia.natka mnie chodziło, że chyba u swoich dzieci się aż tak tego nie widzi, że czas leci i rosną...a czyjeś to od razu...
A butla to upominek od Aventa:tak: kiedyś się do nich zapisałam, w sumie nie wiem po co, no ale.....i teraz przysłali taki prezencik:tak:
Pytałam dobrze dziewczyn o co chodzi z tym dziwnym kładzeniem dzieci do łóżeczka, nawet podały mi link do stronki, gdzie jest to niby wytłumaczone. Nie, nie chodzi o przykrywanie kołderka,bo jak wiadomo, do roku się tego nie uzywa. Normalnie, przynajmniej tutaj, tak uczą, zeby nóżki dotykały szczebelków:baffled: dziwne...ja tak nie będę robić, nie widzę potrzeby:no:
ani@k gdzie się podziewasz??? byłaś u magika? a dzwoniłaś chociaż??? napiszże coś !!!:tak:

Do góry