reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

cześć Dziewczynki,
Katiuszka - jakbym widziała szafę Cuda (choć i u młodej zaczyna pęcznieć), chyba nawet u nas gorzej, z tego się trza leczyć:) ale to takie przyjemne

Zuza - a może jednak?:-)

reklama
Cześć dziewczyny,

Ania gratulację !! cieszę się nieziemsko:)
Aleksis, jak ja bym się chętnie napiła winka...tak mi brakuje, że dosłownie zaczynam odliczać:)
katiuszka uważaj z tymi ubrankami, bo czym skorupka za młodu....to będziecie musieli urządzać kolejna garderobę(czytaj przeznaczyć pokój) i to już niedługo:)

Jeżeli o mnie chodzi to ja jestem minimalistka w sprawch odzieżowych..2 pary śpiochów, 8 pajacy, 2 komplety - kaftanik, spodenki, 8 bodziaków z długim rękawem, 6 z krótkim, 5 par skarpetek, 2 czapeczki i 1 cieplejsza, kombinezonik.

ja jestem po wizycie.
Ogólnie ok, choć ginekolog mnie wprowadził już w stan gotowości do porodu, że może się wydarzyć nawet jutro. Co mnie zaskoczyło, bo miałam nadzieję, że dotrzymam do końca miesiąca.
Poza tym wyjeżdza na ferie i wraca 28 więc dokładnie w dniu planowanego porodu, eh...ale kazał się nie martwić, dzwonić jak będzie trzeba i zapewniał, że wszystkiego dopilnuje. Eh.
Jeszcze jest szansa, że mnie zbada dzień przed wyjazdem (w czwartek) już w szpitalu, ale to muszę w dniu badania wysłać do niego smsa czy da radę ze względu na obłożenie pacjentkami.

Szkoda, że to końcówka:(Zawsze zaskakuje mnie moment, choć już dawno powinnam się do tego przyzwyczaić, że schodząc z fotela podaje mi rękę. Taki niby normalny odruch, a niezwykły, bo nigdy wcześniej żaden lekarz mi nie pomagał.

To tyle u mnie, lecę poleżeć.

a katiuszka, wczoraj dziewczyna, która prowadzi gabinet mojego lekarza, powiedziała mi, że warto do szpitala i nie tylko, bo w domu tez sie przydają przez pierwsze tygodnie, oprócz rzeczy dla dziecka:
- podkłady na łóżko typu SENI
- majtki poporodowe
- pieluchy Bella lub Tena Lady
- tamtum rosa
- ręczniki papierowe
- wkładki laktacyjne
- papier toaletowy
- swoje kosmetyki, typu: pasty, mydełko, szczotka, itd

alex pytasz o typy:
a więc..na liście pokazała się Bernadetta, Lidka, Hania, Jagoda, Celina.
Ostatnio Mąż przyszedł z pracy z Jagną na ustach, ale szybko mu wypersfadowałam:)

Ostatnia edycja:
aaronka....Jagoda,to jest też mój typ!!!:tak:bardzo mi się podoba to imię!!!!aaaa jeszcze jest imie Milena-tez szalenie mi sie podoba!!!:tak:...kilka typów mi sie podoba z resztą..

Ostatnia edycja:
oj lalki tak bardzo bym chciała,ale testy nie kłamią ,wszystkim wychodzą a mi że niby miałby nie wyjść ? dostanę albo jutro albo w poniedziałek jak nie to do gina pójdę w poniedziałek :tak:

hej babolki!

Katiuszka ale tego masz!!! Mnie sie miesci w dwoch szyfladach, dosc plaskich zreszta. U nas polozna wspominala, ze warto sobie wziac takie chusteczki nawilzajace antybakteryjne do przemywania kibelka lub bidetu, bo rozne rzeczy mozna spotkac a nie zawsze sia da "na Malysza".

witam się ponownie!!!
Już jestem po zakupach, ale tempo miałam zabójcze...żółw by mnie prześcignął i to lekko:tak::-) jakaś taka ociążała jestem...:baffled:hmmm ciekawe dlaczego?;-):-) zrobiłam szybki wu-zetkowy torcik, ale coś on mi się nie widzi...dam znac później czy warto go robić. Zaraz sklecę sałatkę owocową z bitą śmietaną, mały szampan został w Sylwestra - ot! i całe urodziny:tak:
aaronka noo w końcu macie jakieś opcje imion:-D Mnie najbardziej podoba się oczywiście Hania:tak: u mnie miała być Hania...ale wyszedł Julian...na drugim miejscu z tej listy jest Jogoda. Bernadetta bardzo źle mi się kojarzy, mój szwagier miał kiedyś taką dziewczynę...masakra!!! Benia jej mówili...brrr.....
Matko...to Ty w każdej chwili możesz jechać na porodówkę??? :szok: weź mnie nie starsz....
A te rzeczy przydatne w szpitalu jak i w domu, to już mam:tak: Ogólnie torbę dla siebie miałam już jakiś czas temu spakowaną, gorzej było z Julkową. Ale już i ją ogarnęłam. Dziewczyny z Anglii mi piszą, że za dużo mam wszystkiego, że jak mnie potrzymają max 6 godz. to nie potrzeba aż tyle. Ale wiecie...ja wolę miec więcej, niż by miało braknąć.
Gatto o widzisz!!! faktycznie te chusteczki antybakteryjne to dobra sprawa! muszę je kupić:tak:
alex ooo to mnie pocieszyłaś:tak: widać, nie tylko ja taka jestem "nawiedzona" mamuśka:-D a już się bałam, że kwalifikuję się na leczenie....;-)
A gdzie ani@k się podziewa???
Aaaa zuzka kacyk minął?;-)

Ostatnia edycja:
heej

Zuza, Kasica, Caterina, Bionda, Bzzzz, Aleksis ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

wczoraj eM zapoczątkował temat kupywania mebelków :baffled: przeglądałam już ikea'owskie łóżeczka i stoliki do przebierania.. a jeszcze ciuszki, pieluchy.. ło matuchno :szok: już wiem na co to moje zwolnienie przeznaczę :tak:

Zuza a tak miałabym ochotę się z Tobą napić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cool2: jakie to piwo z almy dobre i bezalkoholowe było??? bawaria??? Muma chyba je piła.. trzymam kciuki za zbliżające się wyniki tarczycowe.. aby były takie jak trzeba &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kasica mi narazie termin wchodzi na początek września.. staraj się dziś w sexy koszulce na październikowe bejbi ;-):tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& albo i wrześniowe jeszcze..
Katiuszka a ciuszki na większego Julka też masz???? bo na jesień jak już zacznie śmigać to różne portki i koszule męskie musisz zakupić.. no chyba że już masz :tak:
Alex___, Aaronka :******* za pryw. i sms'y :tak:

Muma ja mam zbędny test.. może szybciej dojdzie jak w poniedziałek wyślę, co????

Aleksis jak się czujesz???? psychicznie to mogę sobie tylko wyobrazić.. chodzi mi bardziej o fizyczny stan.. wszystko ok????

aaa Katiuszka pytałaś dlaczego dupka będę brać:zawstydzona/y: gin powiedział że ze względu na wadę mojej macicy..
a że następna wizyta za 4 (?) tygodnie.. pójdę w międzyczasie do Magika.. posłucham co on mi powie..

reklama
cześć ani@k:-)
Tak, tak...powoli przeglądaj katalogi z mebelkami, akcesoriami, ciuszkami...Tyle tego jest, że dobrze też rozłożyć to w czasie, bo inaczej to przydałoby się rozbicie banku;-):-) Polecam też wątek WYPRAWKOWO na BB.
A kiedy poinformujesz rodzinkę? oooo już sobie wyobrażam jakie będą emocje...:tak:
Julek ma już koszule, spodnie eleganckie;-) nawet szelki:-D ale to na razie schowane w walizce...bo w szafie za mało miejsca:baffled::sorry2: Aaaa i butki też ma...adidasy, trampki, sandałki:tak:
To piwko bezalkoholowe to Bavaria. Podobno Karmi też, ale mnie się wydaje, że tam jest jakiś minimalny procent alkoholu...pewna nie jestem, bo ja nie lubię piwa, to i nie piłam w ciąży:-p

Do góry