reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Gatto ,w sklepach jest wybór taki,ze o zawrotu głowy można dostać!!!!!!!!!Na kilka wesel miałam szyte sukienki i uważam,że jest to najlepsza sprawa jaka może być(według mnie oczywiście),krawcowa świetnie doradzi,idealnie dopasuje gdzie trzeba,co trzeba to zamaskuje,a co innego uwydatni!!i przede wszystkim doradzi,itd.A w sklepie róznie to bywa!!!!przymierzam 50 sukienek i sama nie wiem która fajnie lezy,która dobrze wygląda,a sprzedawca...sprzedawca tylko "wcisnąć"chce towar i nic poza tym!!!!!i może zdarzyć sie tak,że mogą byc dwie lub trzy te same kreacje na weselu:tak:,a tak to szyje taka jaka mi się podoba!!.I na jaką kolwiek okazję będę szyła,a nie kupywała.....a co do ceny...to nie jest drożej niz w sklepie:-)

reklama
cześć Dziewczynki,
przylecialam tylko powiedzieć, że żyjemy, mamy się dobrze, ale, że lato w pełni (WRESZCIE!!) to w domu nas niet
nie doczytam, może jutro, dziś padam na pysk

za staraczki nieustanne &&&&, Ania - Ty tam Babo leż i pachnij, a nie po wielkich miastach lataj, zaraz c&a ruszy z wyprz to se kupisz

zaraz c&a ruszy z wyprz to se kupisz
jak ja to lubie:-D:-D
Aleks wypoczywaj:tak:
Ania jak cos upolujesz dawaj znac, ale fakt moze na priva bo dziewczynki nas stad wykurzą...
kasica co do sukienek to masz racje , nie kazda krawcowa kasuje jak za zboże, ja za slubna tez place smieszne pieniadze, a widzialam u niej cennik to za sukienki bierze tylko pewnie bez materiałów jakies 80-100zł
Zuzanka, jak sie trzymasz??, kotecek Ci to wynagrodzi;-)

Kasica no tak, racja, zawsze to oryginalniej i jeszcze jak znajdziesz fajny material, to faktycznie nietuzinkowo. Ale to trezba miec dobra krawcowa:tak:

Kurde Gattinka ma goraczke poszczepienna:-:)-:)-(dalam jej juz paracetamol, ale sram po gaciach:-(

cześć

Gatto i jak Gattinka zniosła noc??? gorączka przeszła???? :sorry:
Kasica &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& wiesz.. objawy są właśnie jak na @.. może zatestuj, co???
Katiuszka jaką suknię kupujesz??? mnie się osobiście bardzo Victorii Beckham sukienki podobają.. ale cenowo już nie za bardzo..
Szyszka 'smyk' się wyprzedaje.. ale tylko internetowo.. i w empiku można za darmo odebrać.. :tak:
Muma namów Julkę aby Ci dała jakiś plik :tak: chętnie się coś ładnego posłucha..
Alex__ nie wiem właśnie czy na leżeniu się dziś nie skończy.. coś się chmurzy.. jakieś burze czy ulewy gwałtowne zapowiadali.. :dry: wolałabym nie..
Zuza jakieś wieści??? :sorry:

Ani@k, 6:50 post to ok której Ty wstałaś?:szok:
Ja niby o 6:00, ale przecież Ty masz day off:-), powiedz o której kładziesz się spać, po dobranocce, hihi
Wyprzedaże ze "smyka" widziałam, ale nic mnie nie urzekło...:eek: wypatruje tych z c&a;-)
Gatto jak malutka, lepiej?
Aleksis jak sie masz?
Ja juz w robocie, i tak do 16, a dziś we wro 32 stopnie C. Uwielbiam taka pogode:-)
No nic czas na śniadanko, przejrzeć prasę i popracować, do pozniej babolki...

Hejka :-)

Gatto jak tam Cristinka ?? Nie zapominaj o chłodnych okładach i kąpieli w razie czego. Olek nie gorączkował wcale ale Julka raz po szczepieniu miała 39,5 i leki średnio pomagały to lekarka mi przez telefon kazała ją włożyć do wody 36 stopni. I to pomogło. Warto pamiętać bo czasem jest tak,że lek jakoś wolno działa..
Ale mam nadzieję, że już jest OK i śpicie smacznie:tak:

No i nie dała mi córcia pliku ze śpiewami, wszystko przez to , że wczoraj jak nas wzięło granie rodzinne w scrabble to skończyliśmy późno i szybko się kąpała żeby trochę pospać;-) Czasem są niezłe jaja jak tak gramy w trójkę , Olek narazie siedzi w wózku i się gapi ale niedługo będzie grał z nami:tak:

Dziś rano burza już u nas była, teraz duszno , no ale wsuniemy śniadanko i spacerek trzeba odbębnić;-)

kasica, Aleksis - i jak tam u Was ??? &&&&&&&&&&&
Szyszunia - miłej pracy !!:-)
Ani@k -daruj sobie te zakupy , lepiej z nami posiedź:tak:
Aaa i mnie nie przeszkadzają wasze linki i rozmowy o ciuszkach i kocykach , absolutnie:-):tak:

Miłego dnia !!!

Ostatnia edycja:
Chejka.
Jestem już po operacji piersi. Wycieli spory kawałek i cycuch jest z deka krzywy. Dzisiaj chyba odbiorę wyniki histo.. Miałam szczęście w nieszczęściu. Guzek przez ten czas czekania na operację się troszkę rozrósł, zniekształcił co wstazuje na raka. Pracuje na um zlecenie z pełnym opłacanym zus-em. Po zakończeniu leczenia guza piersi chciała bym w końcu zaciążyć. Mam małe pytanko: Czy to o czym jest mowa w poniższym tekście jest aktualne?
Jeżeli umowa zlecenia wykazuje cechy umowy o pracę tzn. jest wykonywana w warunkach podporządkowania, w określonym miejscu i czasie, osobiście i odpłatnie, to kobieta może wystąpić z powództwem do sądu pracy o ustalenie, iż umowa zlecenia była faktycznie umową o pracę.Wystąpienie z takim roszczeniem jest możliwe zarówno po rozwiązaniu umowy jak i jeszcze w trakcie jej trwania. Uwzględnienie powództwa przez sąd jest jednoznaczne z przyznaniem kobiecie ochrony w związku z macierzyństwem przewidzianej w kodeksie pracy.

eloooo:-)
o kurcze Haszitka! dawno Cie nie było. Ogromniaste &&&&&&&&&&&&& za dobre wyniki histo i ogolnie za zdrowie:tak:A z praca nie pomoge niestety, ale z tego co pamietam to aaronka jest niezle zorientowana w prawie pracy:sorry:
Gatto zdróweczka dla Kruszynki, mam nadzieje,ze goraczka juz mineła. jak nocka upłynela?
Ani@k w taki upał to Ty w domu siedz i sie nie ruszaj, chłodny prysznic co jakis czas bierz:happy: heh wspolczuje, chyba juz lepiej w zimie z brzucholem chodzic, ja upały ciezko znosze, a jeszcze z takim balastem to masakra:szok:

My juz zaliczyłysmy wycieczke do pracy, chcialam zdazyc przed upałem:szok: Zaniosłam podania o macierzynski (dluzszy) i rodzicielski . Na razie do 4 stycznia 2014, ale moze wczesniej na czesc etatu wróce...zobacze jeszcze;-)

zuzka kurcze, ja tez z poczatku nie zajarzyłam,ze to Twoja psinka zagineła:-( rany,mam nadzieje,ze to nie kradzież:-( A psinka poszła tylko na beśtefranty i wróci po kilku dniach szczesliwa i wybawiona;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Haszitka -to najgorsze już za Tobą !!!:tak::tak: Teraz już będzie tylko lepiej :tak::tak:
Masz chemię i naświetlania , czy będziesz też brać hormony ?? Moja mama przeszła tą terapię to trochę się orientuję..
Jest już 5 lat po operacji i mimo tego, że w ogóle o siebie nie dba to czuje się świetnie .

Z tego co ja kojarzę to jest aktualne jak najbardziej, mało tego, jest tak , że umowa zlecenie stanowi także podstawę do ubiegania się o chorobowe i macierzyński w czasie jej trwania. Ja miałam etat + zlecenie (które trwało do konca macierzyńskiego) i zasiłek liczył mi się z tych dwóch składników.
Teraz nie kojarzę konkretnego ale poszukaj , są takie darmowe fora gdzie można konkretne pytanie zadać i jakiś prawnik albo specjalista prawa pracy odpowie Ci bezpłatnie.

Do góry