reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

6 miesiecy i nie ma oznak zabkowania

Ech! Wczoraj ja miałam ciężki dzień, dziś Hania! Jednak Jak nam poradziła tika poszlysmy do przychodni a tu sie okazuje, ze tak psiocze na tych lekarzy a tu nas tak ładnie potraktowano, że szok:-). Naszej lekarki nie było, więc bez problemu przyjęla nas inna pani doktor. Zbadała Hanie i stwierdziła, że to gorączka trzydniowa! Zębole też już się pchają na zewnątrz, więc stąd ta temperatura (dochodziła już do 38,5). Dodatkowo dostałysmy skierowanie na badanie moczu, zeby wykluczyc zapalenie ukladu moczowego! Hania marudziła cały dzień, ale na szczęście udało mi się ją uśpić i mam nadzieję, że obudzi się już w lepszym nastroju:-). Dziekuję Wam za rady! Jesteście kochane:-).

reklama
... my już przechodziliśmy tą gorączkę trzydniową jakieś 1,5 miesiąca temu :tak:, też dostaliśmy skierowanie na badanie moczu.... i przez 3 dni Mateuszek miewał temperaturę od 38.5 do 39.5 stopni, ale po trzech dniach choroba minęła jak ręką odjął, pojawiła się tylko delikatna 1-dniowa wysypka i tyle :-).
Tak że aniu_zywa , dobrze że już wiesz co jest Hani, przynajmniej możesz być spokojna, że to nic poważnego. Buziaki dla Malutkiej ;-)

Cisze sie Aniu ze z Haneczka wszystko wporzadku. I mam nadzieje ze nie bedzie marudzila bo nie jest fajnie jak dziecko caly dzien marudzi i niczym nie mozna go zajac. A tak wogole to bardzo mi sie podoba imie twojej coreczki i jak sie nie obrazisz to jak bede miala coreczke to ja chyba nazwe tak samo;-)

Tika, uspokoiłaś mnie mówiąc, że minęło jak ręką odjąć, bo Hani właśnie temp podskoczyła do 39,1, zaserwowałam jej czopka i powoli opada. Mam nadzieje, że do niedzieli zapomnimy o chorobie! Poza tym już widać jej lewa dolna jedynke i marudzi podwójnie! Oby na dniach sie juz przebila:-). Superrrr, taki maly zabek a tak cieszy:-D:-D.

Antenka oczywiście bardzo się ciesze, ze podoba Ci sie imie mojej corci i wrecz to dla nas zaszczyt, ze chcialabys dac imie Hania swojej przyszlej corce:-). Położne w szpitalu mówiły, że juz nie pamietaja, kiedy ostatnio rodzila sie jakas Hania;-).

Całuski dla Hani, i życzonka dużo zdrówka :-D

U Witusia przebija się druga dolna jedynka :-D:-D:-D Masz rację Ania, że taki mały ząbek a cieszy tak ogromnie :tak::-D

ania_zywa - cieszę się bardzo, że Cię uspokoiłam :happy2:;-)

Gratulacje dla wszystkich ząbkujących Skarbków :-)!!!!!!!!!!!!!!

Jaka ciężka noc:-:)-:)-(. Hania co chwila albo się budziła albo popłakiwała przez sen, temperatura dobiła do 39,5 stopni:-(. Od rana marudzi, nawet nie da sie jej choc na chwilkę rozśmieszyć:-(. Tika - Czy ta trzydniówka u Was też tak wyglądała? Dopiero teraz po długich noszeniach na rękach i przytulaniu udało mi się ją uśpić. I boje się, że zaraz znów się przebudzi:-(.

ania_zywa ... niestety wyglądało to tak samo jak u Was :-(. Zbijaj cały czas temperaturę, żeby była poniżej 39 stopni, to jest bardzo ważne.
Mateusz podczas tej gorączki albo bardzo marudził, albo spał .... serce się kroi jak się patrzy na takie gorączkujące dziecie :-(.
Trzymajcie się dziewczynki!!!

reklama
Tika jestes kochana! Po raz kolejny musze napisać, jak bardzo sie cieszę, że trafiłam na to forum i poznałam Was:-):tak::-);-). Jak tylko napisalas o tym nurofenie od razu pobieglam do apteki, podałam Hani, temperatura spadła do 37,5:szok:, a teraz minely juz 3 godziny i wcale nie rośnie:szok::-). Czopki paracetamol zbijaly temperature jedynie do 38,3 st. Dziekuje!!:-):-) Od razu widać, że Hania lepiej się czuje:-).

Do góry