reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

6 tygodni , nie widać zarodka

reklama
A sprzęt USG był okej czy jakiś stary?
W sumie jak ja chodziłam do medicover to tam też mają słaby sprzęt😅
Nie ukrywam że poszłam do poradni ginekologicznej do swojego lekarza tylko żeby potwierdzić że nie jest pozamaciczna ciąża. Nie wiem czy mają dobrzy , raczej średni 😊

Beta 30 tys i nie widac zarodka, dziwna sprawa. Ja bym poszla do innego ginekologa zrobic usg. Pewne tez bym zrobila kolejna bete (wiem, ze przy takich liczbach juz sie raczej nie robi), zeby byc pewna ze nie spada. U mnie przy 5+3 nie bylo akcji serca, przy 5+6 juz tak, Trzymam kciuki

Tylko tu pęcherzyk ciążowy GS odpowiada już 7/8 tygodniowi ciąży. Beta 30.000 tysięcy sama mówi za siebie.
Życzę Ci autorko wszystkiego jak najlepszego. Ale nie nastawiaj się tylko pozytywnie bo później przyjść może wielkie rozczarowanie i załamanie.

reklama
Opisze moją stymulację

Beta początkowo rosła prawidłowo.
Później już jej nie badałam.
Na wizycie w 5. tygodniu ciąża była starsza o kilka dni.
Dwie tygodnie później na kolejnej wizycie widać było zarodek, ale bez czynności serca.
Zbadałam wtedy betę – wynosiła 39 tys.
Po tygodniu ponowna wizyta: zarodek urósł, ale nadal brak czynności serca.

Wygląda to niestety nie najlepiej, ale trzymam mocno kciuki, żeby u Ciebie było inaczej. 💛

reklama
Do góry