reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ach śpij kochanie...

Rozalka, współczuję nocy, ja jak się nie wyśpię, to mam cały dzień do d...., całe szczęście, że Oli mi w sumie w nocy prawie zawsze dobrze spała. Te 2 pobudki na cyca mnie nie wybijają ze snu, bo tylko podam cyca i śpimy dalej. Trochę już gorzej jak muszę przed 7 zwlec się z łóżka i przygotować mleko w butli (wiem wiem powinnam się wstydzić :zawstydzona/y: inni o tej porze już dawno są na nogach...)

Susu, szok normalnie, do 14 Ci Lailusia spała :szok:

Miśka, nie dziwię Ci się, że masz dość, takie usypianie na kolanach jest bardzo męczące, kiedyś tak miałam z Damianem. Jak urodziła się Paulina, to on tylko na rękach chciał zasypiać, pewnie z zazdrości, bo wcześniej zasypiał w łóżeczku.

Oli dziś znów zasnęła o 7 po butli bez cyca, dałam jej butlę i poszłam do łazienki, jak wróciłam, to butla leżała pusta na łóżku, a Oli spała :-) Położyłam się jeszcze koło niej na godzinkę :sorry2:
Ale wieczorem wczoraj nie dało rady bez cyca - odrazu zaczęła się złościć :shocked2:

reklama
i wczoraj się udało:tak:, zasnęła sama w łóżeczku i to o wiele szybciej niż poprzedniego dnia, tym razem nie musiałam nawet głowy między szczebelki wkładać:-D, zabrała do spania szmacianą lalę i pieska. Ale się cieszę:tak::-)

Miśka to super :tak::tak::tak:

Susu do 14:00 jestem w szoku :szok::-D

Kasiad ...jak Emilka piła mleczko to też tak mi po nim zasypiała :tak: a teraz :baffled: w sobotę lub niedzielę jadę do tesco gdzieś dalej poszukam mleka truskawkowego mam teraz czekoladowe i nie chce :no: a kupiłam jej to smakowe ze słomką truskawkę i z chęcią wypiła choć wolałabym zeby to było mleko proszkowe :sorry2:

Kasia, ale masz fajnie. To Oli pewnie szybko nauczy sie zasypiac bez cyca.
Miśka, Susu - tez gratuluje Wam sukcesow.

Dziś jak chciałam pogłaskać Kubula po pleckach wieczorem,to mnie odpychał,że mam mu nie przeszkadzać w zasypianiu:-DWszystko wywalił z łóżeczka i zasnoł.:-D

:baffled::baffled::baffled: spała nie źle zasneła z nami o 22 zaniosłam ją do siebie ale zawsze o 4-5:00 się budzi i wedruje do nas i spi odrazu dalej .........nie chce zasypiać u siebie i jak się przebudzi też nie chce być u siebie :baffled: może jej łóżeczko na łóżko zmienić bo na łóżku to śpi odrazu :confused: sama nie wiem

Myślę Gosia, że to dobry pomysł, jeśli Emi nie chce spać w łóżeczku, żeby zrobić zamianę na doroślejsze łóżko. Ale oczywiście nie masz gwarancji, że będzie na 100% chciała w swoim łóżku przesypiać całą noc, bo pewnie tak jest, że chce się do Ciebie poprzytulać ;-)
Ale może będzie chciała, jak nie sprawdzisz, to się nie dowiesz.

:baffled::baffled::baffled: spała nie źle zasneła z nami o 22 zaniosłam ją do siebie ale zawsze o 4-5:00 się budzi i wedruje do nas i spi odrazu dalej .........nie chce zasypiać u siebie i jak się przebudzi też nie chce być u siebie :baffled: może jej łóżeczko na łóżko zmienić bo na łóżku to śpi odrazu :confused: sama nie wiem
U nas to samo ostatnio,myślę,że ten kryzys daje sie we znaki,dzieciaki potrzebuja bliskości.Z tym,że Kuba zasnoł o 19.00 i spał z nami do 7.30:tak:

Ja nie mam porównania, bo Oli śpi cały czas ze mną i z Tomkiem, zresztą u nas symptomów kryzysu 18 miesięcy nie widać jeszcze. Natomiast jest coś, co mnie męczy, Oli od jakiegoś czasu nad ranem (koło godz 5-6) nie chce puścić mi cyca, ciumka go i ciumka, jak smoczka, bo nie pije wtedy (cały czas śpi oczywiście). Odczepia się właściwie dopiero wtedy, gdy jej podam butlę z mlekiem ok 7. Może ona tak robi, bo jest głodna :confused: Może powinnam jej wcześniej dawać to poranne mleko :confused:

reklama
no właśnie zastanawiałam się czy to nie przez ten kryzys 18M :sorry2:ale i tak pomyślę nad łózeczkiem zobaczymy

a co do smoczka to już chyba z 3 tygodnie Emila jest bez niego i już nie woła :no: po tym jak obciełam końcówkę najbardziej załapała że go już nie ma :tak: teraz jak się zapytam "Emilka chcesz smoczka" ona kiwa nie:no: i mówi "bleee" a jak nadal chce jej dać do buzi to ucieka ....
dziś jej dałam i mówię to wywal do śmieci i poszła wywaliła ...i przyszła do mnie z powrotem i odrazu pobiegła go wyjąć i położyła na stół chyba ma do niego sentyment :-D ale teraz go już wywalę bo wcześniej jak chciała to jej pokazywałam że popsuty i odrazu nie chciała ;-)a teraz to już nie muszę bo pamięta że jest "beee":-D

Do góry