Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Trzymam kciuki.A ja właśnie chciałabym nauczyć Oliwkę, żeby zasypiała bez takiego wspomagacza, ale nie wiem, czy mi się to uda![]()
moja wczoraj mimo wcześniejszej drzemki spała od 17:30 do 7:30 nowego czasu![]()

Gosia, a jak tam nocki, suche czy mokre 
Położyła się z tym niekapkiem na swoją poduszkę, wypiła .... i zasnęła.
Oli coprawda znów dziś zawołała mleczko coś między 6 a 7, ale jak jej powiedziałam, że jest już duża, a duże dzieci nie piją w nocy tylko rano jak wstaną, to się zgodziła na to bez oporów :-) Wyczułam, że ma suchą pieluchę jak o to mleko wołała, chciałam ją zaprowadzić do kibelka, ale za nic nie chciała wstać. Teraz nadal śpi, nadal ma suchą pieluchę, ale nie wiem czy uda jej się nie zrobić zanim się obudzi.
Przecież nie będę się z nią szarpała w nocy, powodowała, że się rozpłacze, bo to bez sensu takie wyrywanie dziecka na siłę ze snu, kiedy nie chce wstać.Weronika bardzo podobnie zasneła o 17 w samochodzie i spała do 7moja wczoraj mimo wcześniejszej drzemki spała od 17:30 do 7:30 nowego czasu![]()

A rano pocalowala mnie i powiedziala ''Kocham Cie mamo'' . Pierwszy raz to powiedziala mi po obudzeniu, wiec pewnie byla bardzo wyspana. Wczesniej tylko w ciagu dnia mowila mi ze mnie kocha.Znalałam taki artykuł w necie, w którym piszą, jak rozpoznać, czy dziecko jest już dojrzałe na tyle, by nie moczyć pieluszki w nocy:
Moje dziecko moczy się w nocy - Zdrowie dziecka - Rodzice radzą
Nie wiem, czy uda mi się to sprawdzić hehe, bo Oli za nic w świecie nie chce wstać w nocy do ubikacjiPrzecież nie będę się z nią szarpała w nocy, powodowała, że się rozpłacze, bo to bez sensu takie wyrywanie dziecka na siłę ze snu, kiedy nie chce wstać.
jeśli to zadziała to fajnie bo ja już sama nie wiem kiedy Emilka siusia czasem ma sucho z rana a czasem mokro i nie wiem czy to po przebudzeniu robi czy jak bo jak ściągnełam jej pieluchę i spała bez to były dwie wpadki w nocy i chyba właśnie z 2 godziny po zaśnięciu sama nie wiem czy to była wina wtedy tego że była przeziębiona i miała wtedy kiepskie nocki i często się budziła ...
Kurcze, że też nie zdarzyło mi się zapomnieć nockę wcześniej, bo się w nocy wtedy wcale nie zesiusiała, a wczoraj akurat musiała!