reklama

Ach śpij kochanie...

Victor najpierw sprząta z nami wszystkie zabawki, układa w pudełkach, na półkach, potem idziemy się kąpać. Zjada kolację, z reguły wtedy czytamy jakieś książeczki, albo ogląda bajkę. Na koniec daje mi buziaka i robi papa. Potem idzie z tatą umyć ząbki i kładzie się spać, a tata wychodzi z pokoju, ale jest obok:tak: U nas to mój O. go kładzie spać i ma do niego bardziej stanowcze podejście, co widać że mu pasuje;-) Choć zdarza się, że nie może zasnąć i wtedy ja idę położyć się koło niego, podrapać go po pleckach, pogłaskać... taki mały pieszczoszek z niego czasem:-)

reklama
Kuba ma taki wieczór
-kapiel z tatusiem
-bajka(mama robi mleko w tym czasie)
-mleczko
-mycie zębów
-książeczka
-układa sobie przytulanki,kładzie sie,śpiewam jedna piosenkę,przytula "lalunie" i zasypia.:tak:
Śpi ok 13 godzin na dobę.:tak:

Hubek zjada kolację, potem ja go kapie, myjemy żebole, i zanoszę go do łózeczka, Tata przejmuje stery, czyta bajke i zwykle potem wychodzi, zostawia mu czasem muzyke cichutko, albo bajkę właczona (czytana), i Hubek zasypia sam.
na dobe spi tez ok 13 godzin, bo w nocy jakies 11 i zwykle 2 godzinki w dzień

u nas bez podziału ról-bo wtedy usypianie trwa 3 godziny i non stop placz za mamą aż się ksztusi

ale też jest rytuał i bez względu na to gdzie jesteśmy zawsze tak jest
19:00 kąpiel co 2 dzień
19:30 kolacja
19:45 czytam jedną bajkę drapanko po pleckach i nucenie tej samej melodii
20:00 śpi
ok 5:00 wzywanie mamy do siebie :sorry:
7:30 - 8:00 słyszę mamo dzień :-D
i tak 12 godzin zabawy 12 godzin snu

Chyba musze pochwalic sie, że udało nam sie pożegnać z nocnym jedzonkiem:tak::-) dzisiaj mija tydzien, więc chyba juz moge powiedzieć, że osiągnęlismy sukces, a jesli pobudka to nie domaga sie kaszki, tylko herbatki, ale rzadko, właściwie tylko jak cieplejsza noc jest:tak: (kurcze, tylko zebym nie przechwaliła:dry:)

reklama
Wczorajsza nocka super - bez pobudki 20 - 7 rano :-)
Dzisiaj już troszkę gorzej - o 5:15 się obudziła, ale dałam jej pić i zasnęła jeszcze śpiąc do 7 :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry