reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Maja ...... zanim sięgnisz po leki, spróbuj zrównoważyć to dietą bogatszą w magnez i potas, a więc wcinaj więcej niż do tej pory pomidorków, jabłek, kaszy gryczanej, płatek owsianych, pieczywa razowego i nie odmawiaj sobie czekoladki :tak:
Ponadto możesz rozgrzewać nogi, przez moczenie w ciepłej wodzie lub w elektycznym buciku lub kocyku, albo stosować masaż lub stretching.
A dodatkowy magnez możesz przyjmować, bo ja też dostałam magnez i wit.B6, mimo iż jem witaminki ciążowe, które je zawierają

reklama
o dzieki MariaOla za rady szczególnie podoba mi sie to moczenie nóg,bo ja uwielbiam ciepełko:tak: ,a jutro biegne z rana do apteki po magnez

Maju, do witamin można dodatkowo brac inne preparaty. ja biore tez feminatal,a musze brac jeszcze żelazo dodatkowo:baffled:
ale tak napisała MariaOla, spróbuj najpierw dietą. jak nie zadziała, to wtedy kup sobie magnez+potas.

Echh.. katar mnie dopadl i meczy juz od czwartku. Dobrze, ze tylko to, narazie zadnej goraczki ani innych dolegliwosci. Macie jakies sposoby na to paskudztwo?? Meczy mnie strasznie, zwlaszcza w nocy, oddychac nie umie :-(
Jak to mawia moja mama katar leczony trwa tydzien, a nie leczony 7 dni. Dobrze, ze w poniedzialek do lekarza ide, moze On mi cos podpowie.
No chyba, ze macie jakies sprawdzone kropelki, albo cokolwiek innego. :-(

aph mnie też ostatnio dopadł karar:wściekła/y: ale wyleczyłam go po 4 dniach męczarni maścią majrankową mojej Sandruni:happy: w aptece kosztuje ok 2 zł, wyciskałam troszkę na palec i wsadzałam do nosa z brzegu i tak zostawiałam i przeszło!!:-) Moją Sandrunie też tak zawsze lecze

reklama
Xmamuska dzieki za podpowiedz. Lece do apteki, bo juz kurcze normalnie nie moge. Musialabym chyba chusteczki sobie wsadzic do nosa i tak chodzic. :wściekła/y:

Do góry