reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

reklama
Oliwia od soboty zesypana na buzi, załamałam ręce plamy szorstkie, czerwone, oko podpuchnięte :-(
W piątek była ryba w żłobku, albo ser ale cały tydzień chodziła do żłobka, jadła tam wszystko i było ok a tu masz...

kania, w zeszłym tygodniu zaczełam dodawać żółtko do obiadku Patryka, no i tak troszke krostek koło nosa się pojawiło, ale nie taka czerwona wysypka tylko w kolorze skóry :confused: nie wiem na co to reakcja jest bo w tym czasie odstawiliśmy leki, może to ma jakiś wpływ też ehhh chyba zgłupieje do reszty :-(
Przykro mi że Oliwke tak wysypało, może to ta ryba, wkońcu to mocny alergen :sorry2:

makuc,
daj znać jak Alutka po tej jajecznicy, trzymam kciuki zeby wszystko ok było :tak:

Roxannka poczekaj jeszcze, bo może rzeczywiście po lekach te krosteczki a żółtko nie ma z tym nic wspólnego. Sama już nie wiem, pisałyście kiedyś że do dwóch tyg utrzymuje się alergen w organizmie? Kurczę bo jakieś 2 tyg zaczęliśmy podawać jogurty, czy mogłaby być taka opóźniona reakcja? czy pojawiło by się wcześniej?

kania, sama nie wiem, do 2 tygodni może się utrzymywać wysypka, ale żeby dopiero po 2 tyg była reakcja to jakoś mi się nie wydaje ... ale oczywiście moge się mylić, niestety z alergią nigdy nic nie wiadomo :hmm:

ROXI, KANIA :-(
ROXI rzeczywiście z alergią nic nie wiadomo. I to jest w tym wszystkim najgorsze. Bo organizm może zareagować na jakiś alergen dopiero po pewnym czasie jak jego stężenia w organizmie zbyt duże będzie. Także u Ptysia te krostki równie dobrze opóźnioną reakcją na leki być mogą.
KANIA u Was też ta zasada może mieć miejsce. Wszystko zależy od organizmu... ech. Tak mi szkoda tych naszych Szkrabów i tego, że tak po prostu nie mogą czegoś dostać i zjeść.

u nas po jajecznicy na razie buzia ok, kupki też bez zmian, więc mam cichą nadzieję, że i to się przyjmie. Ale w sumie tak jak piszecie - może wybić i po tygodniu nawet, tym bardziej, że u Alicji wszystko ewidentnie z opóźnieniem się pojawia.

Córeczka brata,trzylatka,wciąż ma AZS.W przedszkolu je wszystko i jakichs drastycznych zmian nie ma- tzn. nie jest całkiem ok.,ale jakiegos pogorszenia tez nie ma.ale jak "przegną" z ilosciąi np mała potem zjadła jeszcze lody ,to pogorszenie było.więc może od ilosci i natężenia alergenu to też zależy.:confused:

Happy możliwe że tak jest, już sama nie wiem co mam o tym myśleć, w tym m-cu miałam jej rybkę wprowadzać ale teraz to już sama nie wiem...Pewnie znów na jakiś czas z jogurtów musimy zrezygnować :-(
Makuc cieszę się że jajecznica się przyjęła.

Ostatnia edycja:
kania lekarz w uk mowil mi ze reakcja na alergen moze pojawic sie do 5 dni moj kubus mial azs pojawilo sie jakos w 3 mies zycia wygladalo to strasznie mial wysypke na jednym policzku ktora wygladala jak liszaj ilu ja lekarzy odwiedzilam:szok:kazdy mowil ze to samo przejdzie i przepisywal mi masci sterydowe ktorymi zreszta nie smarowalam bo wiem ze nie powinno sie smarowac taki masciami twarzy bo moze wystapic bielactwo myslalam ze to moze mleko ale lekarka twierdzila ze po mleku mialby wysypane cale cialo a tu tylko ten policzek czasem troche na drugim ale nie tak bardzo jak na tamtym wyprobowalam chyba ze sto kremow na azs i nic wkoncu trafilam na emolium krem specjalny ktory zdzialal cuda zaczelo schodzic smarowalam go co pol godz i w 2tyg niebylo sladu wiem ze trzeba szukac odpowiedniego kremu dla swojego dziecka i testowac do skutku wstawie zdjecie to zobaczycie jak to wygladalo u nas kurcze nie moge znalezc jak znajde to wstawie

reklama
Wioli ale teraz to już Wam minęła alergia tak?
U nas jak pisałam wszystko bylo ładnie i pieknie przez czerwiec lipiec sierpien wrezsien,skóra piekna,delikatna,aksamitna aż do paździrnika:-:)-:)-( tylko u nas jest tak że właśnie na buzi nic nie wychodzi i nie wychodzilo nigdy tylko właśnie na pleckach,rączki (fatalnie już wyglądają podrapane,szorstkie),nózki,uszy.
NIENAWIDZĘ TEJ ALERGII:angry::angry::angry::angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry