reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

mlody sliwki codziennie wpitala caly sloik i nic ;-)
jablko piecozne mu dzis dam podbno dobre i duzo wody dawac.
a duphalac nie dzialal u nas jak kupa rzadka byla, ale teraz moze cos zdziala, jak ma twardszą. a co do czopow to prawda ja sie zawzielam i czopa mu juz nie dam nigdy chyba, po tym co u nas przez te 3 miesiace z kupami bylo 3 miechy na czopkach jechal :(

reklama
NICE współczuję :-( kurcze, u nas to jednak zupełnie inaczej wygląda, tylko ja jestem taka nerwowa i niecierpliwa ;-/
CASS może kukurydza, któraś z Was tutaj pisała, że kukurydza bywa niedobra...

Cass a ile razy w ciągu doby dajesz cyca? Ja 4x, ale od dzisiaj zaczynam wydłużać przerwy, zeby całkiem skończyć.
Strip mam nadzieję, że kupa pójdzie. Laura nie robi kilka dni, a potem nadrabia zaległości.

Nice-trudno,szkoda maleństwa i jego łapek- zaszyj rękawki w kilku piżamkach...

Happy - genialne! :-) Że też ja na to nie wpadłam. Muszę właśnie przeznaczyć za 2 pary pajaców tylko do spania i zaszyć rękawki. Dzięki za pomysł! :*

Tylko on w dzień też trze, no ale w dzień jako tako jestem w stanie go upilnować.

Cass - ryby często uczulają. A może kukurydza ze słoiczka? Kilka osób tu już pisało że uczula ich maluszki. A w zasadzie to każdy produkt może z tego słoiczka uczulić - zależy tylko co już się przyjęło w diecie małej, a co było nowego.

Strip - witaj w klubie. Kupy się zrobiły twarde jak na Pepti przeszłaś? Ile czasu już mu Pepti podajesz? U mnie była masakra jak przeszłam na Nutramigen i tyle się namęczyłam z małym, on się biedak tyle nastękał w cierpieniach, bez Duphalacu to w ogóle nie było mowy o kupce. Robił kupy że nawet jak na dorosłego człowieka to były twarde (no i oczywiście zielone) a co dopiero na takiego malucha... Poszłam zdesperowana do pediatry a ona przeanalizowała sprawę i zasugerowała że może po prostu Nutramigen mu nie pasi. No i zmieniliśmy na próbę na Pepti i teraz kupy jak marzenie - papkowate i żółciutkie (na ogół), robione bez większego wysiłku :-) Więc może mleko mu nie pasuje,może właśnie Nutramigne wypróbujcie,bo na każde dziecko inaczej dane mleko działa.

Tajemnicza wysypka się wyjaśniła ;-) głupia matka z rozpedu dała cytryny do surówki którą potem wszamała.
E-lona, karmię małą rano, jakoś tak koło 6-7, potem do 16 tylko mm co 3 godziny, potem ok 16 cyc, potem koło 19-20 już na noc, no i w nocy z 2 -3 razy cyc. Nie chciałam rezygnować z piersi tylko nauczyć ją że nie dostanie cycka w godzinach "żłobkowych" ale po wczorajszym ugryzieniu i dzisiejszej wysypce stwierdziłam że będę jej dawała mm między 7 a 16 i potem kiedy tylko się da, a jak się zbuntuje to wtedy cyc. Póki co w nocy butla odpada ale się nie poddaję :-D

Cass,uff,dobrze,że sie wyjaśniło:).A ja Wam sie przyznam,że dzis z premedytacją kupiłam i zjadłam mały jogurcik.Minęło juz kilka godzin- i nic:-).nie ma nawet plamki!Czy to możliwe,żeby jej przeszło?!A natchnęła mnie ta nieszczęsna Rama:-D- bo skoro w niej jest maślanka,a ja ją jadłam i spoko,to postanowiłam zaryzykowac.Pewnie,że nie rzuce się teraz na nabiał jak wygłodniała hiena,jeszcze pogadam z lekarzem,ale chyba to dobry znak?!

reklama
bo wtedy faktycznie tak było,po odstawieniu nabiału była znaczna poprawa,teraz juz nie ma wysypki,tylko skóra sucha.W sumie to lekarz nie powiedział dokładnie "skaza",tylko AZS.Ja wiem,że skaza nieraz mija,ale żeby tak szybko?!No,w kazdym razie na razie ostrożnie z tym,nie chcę przeginac i ryzykowac,że wróci.Ale dopiero jak pogadam z lekarzem,to bedę mądrzejsza;)(?).

Do góry