reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

a ja nic nie pisałam ostatnio bo już po dziurki w nosie mam tej alergii a moja upragniona wyczekana wczorajsza wizyta u alergologa to była porażka :-( generalnie dowiedziałam się mniej niż juz sama wiem :dry:szkoda gadać ...
u nas jest teraz najgorzej jak było kiedykolwiek ale powoli schodzi, wiec mam nadzieje że jak bede się pilnować to może jakos to sie zmniejszy. Jedyne czym mnie wczoraj pocieszyła alergolog to stwierdzenie że to nie jest poważne na tyle żeby jakoś specjalnie leczyć, samo ma przejść ... ale nie zmienia to faktu że wygląda okropnie :-( ja chce gładziutkie policzki mojego synka !!!! :wściekła/y:

reklama
Roxannka współczuję. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło.

A ja dziś zaczęłam po 1 miarce bebiko2 dosypywać do bebilonu 1 i co? Na ramionach wysypka. To ja już nie wiem czy ma tą skazę czy nie. :(

Roxannka - no to rzeczywiście lipa. A gdzie byłaś u tego alergologa. Bo Ty chyba z wawy jestes sądząc po Waszych fotkach z Dawidowe ;-) No i właśnie widziałam na zdjęciach te policzki - identycznie jak u Przemka.

E-lona - no widać mu nie podpasowało. A może to nie skaza białkowa tylko coś innego mu w Bebiku nie pasuje?

Elusia - a jak wyjaśniali to że trzeba dawać 1 dzień przed upływem ważności? Jaki to ma wpływ. Napisz jeśli pamiętasz, bo mnie to zaciekawiło :-)

U nas policzki znów ładne. Dziś dałam mu wreszcie VitaD, na razie ok, jeszcze jutro rano dam - jak nic nie wyskoczy to przyjmuje, że go nie uczula.

Roxi jak możesz to napisz gdzie ten lekarz, popieram prośbę nice (a tak przy okazji to myślałam, że to Wy gdzieś blisko siebie mieszkacie) no i życzę, żeby zeszło z policzków. u nas ostatnio w miarę OK.
e-lona ale Ty z bebilonu pepti przechodzisz na bebiko?

nice ten lekarz powiedział,że właśnie im bliżej końca daty ważności to te białka ,na które nasze dzieciaczki są uczulone chyba są coraz słabsze...cosik takiego mówił,nie pamiętam już za bardzo,może będzie powtórka to będę uważniej oglądała
to program TVN style "mamo to ja" leci codziennie rano o 6.15

e-lona, przykro mi że Laurke wysypało :-( Wam też życze żebyście szybko się z tym uporali i żeby to nie była skaza jednak!

nice, ja chodze prywatnie ale okazuje się że to nie ma reguły że to lepiej :dry:

Roxi jak możesz to napisz gdzie ten lekarz, popieram prośbę nice (a tak przy okazji to myślałam, że to Wy gdzieś blisko siebie mieszkacie) no i życzę, żeby zeszło z policzków. u nas ostatnio w miarę OK.
e-lona ale Ty z bebilonu pepti przechodzisz na bebiko?
a skąd takie wnioski ?:huh: a może to ty gdzieś blisko nas mieszkasz ;-)

a wiecie co było najgorsze w tej wizycie, czekanie pod gabinetem ... jedna dziewczynka miała robione testy skórne i płakała tak że aż ja miałam łzy w oczach, z tego płaczu i bólu zasneła u mamy na kolanach :-( a ile się nasłuchalam od jednego z rodziców którzy przyszli na odczulanie ... alergia to jest koszmar :sad: wiec mam nadzieje że naszym maluszkom wszystko szybko przejdzie!

Roxannka, E-lona współczuję Wam tych przejść...
U Nas poliki przygasły, są gładsze więc nie wiem czy tu uczuleniowe, ale obserwuję każdego dnia.
Jesteśmy już na mm 2, cycem to już raz dziennie tylko się karmimy po spaniu kiedy są jeszcze pełne.

Nie przechodze z pepti, a ze zwyklego bebilonu. Sprobuje nan pro 2 jak ramionka wydobrzeja. A jak znowu nie spasuje jej to bebilon 2, a potem zobaczymy. Skoro tak szybko jej sie zmiany pojawiaja to dobrze, bo wystarcza mi te gratisowe probki mlek do experymentow.

któraś z dziewczyn,ale nie pamiętam już która, czy nice,czy e-lona pisała coś o uczuleniu na DICOFLOR,ja dawałam przez parę dni LACIDOENTER bo mała miała problem z kupka i to nam zaleciła bo niby mocniejsze,więc jej to pomogło,miała ładne policzki i wogóle,a od wczoraj wróciłam do DICOFLORU i coś jej znów się pojawiło na policzkach,a je to samo, co przy LACIDO,
niewiecie może,czy Dicoflor może też uczulać?już nie mam sił do tej pierońskiej alergii....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry