reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergia i problemy z nią związane

U nas jeśli chodzi o rączkę to obecnie podgojona. Tyle że znowu mały dostał parcia na tarcie nią. No i kwestia czy uda się go upilnować czy nie. Bo to jest tak że jak mu się podleczy to on wtedy zaczyna intensywnie trzeć i na nowo rozwalona rączka. Co do reszty skóry to jest poprawa. Daję małemu na wieczór ten Ketotifen. Smaruje go kremami, ale sterydów to już daaawno nie używaliśmy (pomijając rączkę, bo tu tylko one działają na zagojenie). Plecki ma już czyste, rączki też (pomijając dłonie), na brzuszku kilka suchych plamek, nóżki są jeszcze w średnim stanie, ale widzę że ciągle się poprawia i powoli goi i złuszcza ta zniszczona skóra. No i twarz też była w miarę ok, tylko ostatnio go sypnęło. Możliwe, że to po tym jak mu buzię wytarłam chusteczką wilgotną do pupy. Pierwszy raz tak zrobiłam. No a jeśli mu nie zejdzie to znaczy, że to od marchewki, bo wprowadzam mu od 3 dni.

Sheeney - nowy suwaczek mówi sam za siebie :-D

reklama
O jaaaa Nice gratuluje Ci bardzo!!Czy cos juz gdzies pisalas na ten temat czy ja przeoczylam??Zapytalabym jak to sie stalo(nie zebym nie wiedziala skad sie dzieci biora;) i co ty na to i na kiedy masz termin?gdzies grudzien??ale fajnie :)
Troche Ci zazdroszcze wiesz.My jeszcze poczekamy pare miesieccy

Stało się jakoś nieplanowanie ;-) Termin na 6.01, ale może i grudzień będzie. Co my na to? Najpierw szok, teraz fajowsko :-) Odchowa się za jednym zamachem. Jak będzie grudzień to tylko 1 rok szkolny różnicy będzie. Myślę że się maluchy dobrze dogadają :-D Za tydzień w pon. pierwsze usg i już się nie mogę doczekać, kiedy muminka zobacze :-)

Stało się jakoś nieplanowanie ;-) Termin na 6.01, ale może i grudzień będzie. Co my na to? Najpierw szok, teraz fajowsko :-) Odchowa się za jednym zamachem. Jak będzie grudzień to tylko 1 rok szkolny różnicy będzie. Myślę że się maluchy dobrze dogadają :-D Za tydzień w pon. pierwsze usg i już się nie mogę doczekać, kiedy muminka zobacze :-)

Super ,ze bedziecie miec kolejnego maluszka.Jeszcze raz bardzo gratuluje!!To bedziemy czekac na kazde relacje i rewelacje ciazowe ;-):-)

Dziewczyny wracając do naszych alergii wybraliśmy się z małym nad morze na kilka dni-że niby jod i zmiana klimatu pomaga-jeśli macie możliwość to polecam,nie wiem czy to zbieg okoliczności czy faktycznie to morze ale u nas wreszcie nie ma drapania po kąpieli tylko miły przyjemny masaż jak za dawnych czasów:-D:-):-D

Dziewczyny wracając do naszych alergii wybraliśmy się z małym nad morze na kilka dni-że niby jod i zmiana klimatu pomaga-jeśli macie możliwość to polecam,nie wiem czy to zbieg okoliczności czy faktycznie to morze ale u nas wreszcie nie ma drapania po kąpieli tylko miły przyjemny masaż jak za dawnych czasów:-D:-):-D

Renata no to super,my właśnie wybieramy się początkiem czerwca, mam nadzieję, że zmiana klimatu też dobrze wpłynie na Natalkę, bo tutaj na Śląsku to masakra.Dzieciom alergicznym właśnie poleca sie morze, albo góry,tylko w tym drugim przypadku to raczej niskie partie gór do 1000m.n.p.m

my też planujemy nad morze sie wybrać jakoś na przełomie lipca i sierpnia. Tez tak liczę na to że wyjazd będzie mieć pozytywny wpływ na małego.

Teraz mam pytanie tak z innej beczki ale w związku z alergią-słyszałam że można ubiegać się o zasiłek pielęgnacyjny dla dziecka z alergią jest to 160 zł m-c (chociaż na pieluchy by było:-)),ja już wyciągnęłam potrzebne papiery ale jeszcze nic nie załatwiałam-czy któraś z Was korzysta może z tego?

reklama
Teraz mam pytanie tak z innej beczki ale w związku z alergią-słyszałam że można ubiegać się o zasiłek pielęgnacyjny dla dziecka z alergią jest to 160 zł m-c (chociaż na pieluchy by było:-)),ja już wyciągnęłam potrzebne papiery ale jeszcze nic nie załatwiałam-czy któraś z Was korzysta może z tego?

hmmm wiem ,że Cass się ubiegała o jakiś zasiłek na Majkę, ale chyba nie pisała ,co potrzeba do jego uzyskania.Może sie odezwie tutaj i da jakieś wskazówki ;-)

Do góry