reklama
Nice super, że alergia jest mniejsza.
A u Laury wszystko zniknęło. Ostatnio coraz rzadziej smarowalam jej suche placki emolium a i tak zniknelo wszystko. Wczoraj dostala deserek w ktorym byla m.in. truskawka i jak do tej pory jest ok. Mam nadzieje, ze juz tak zostanie. Daje jej rozne sloiczki i coraz mniej zwracam uwage na sklad tylko sprawdzam czy nie zawieraja glutenu.
Trzymam kciuki, żeby wszystkim dzieciaczkom szybko minely alergie.
A u Laury wszystko zniknęło. Ostatnio coraz rzadziej smarowalam jej suche placki emolium a i tak zniknelo wszystko. Wczoraj dostala deserek w ktorym byla m.in. truskawka i jak do tej pory jest ok. Mam nadzieje, ze juz tak zostanie. Daje jej rozne sloiczki i coraz mniej zwracam uwage na sklad tylko sprawdzam czy nie zawieraja glutenu.
Trzymam kciuki, żeby wszystkim dzieciaczkom szybko minely alergie.
natolin
Fanka BB :)
u nas jest o wiele lepiej, ale tak cudownie jak u Was to nie.
u nas była ewidentna skaza, więc alergolog powiedziała, że ewentualnie można jesienią zrobić prowokację np jakimś jogurtem czy przeszło.
marchewkę spróbuję za kilka dni podać na nowo, znacznie by mi ułatwiło, gdyby ją mógł jeść.
ale faktycznie ja już też nie smaruję tak dokładnie i często. chociaż kąpiel w emolium nadal jest.
HAPPYBETTI a właśnie, bo miałam zapytać - używasz tego olejku do kąpieli z rossman co kiedyś pisałaś? tego z różową nakrętką?
u nas była ewidentna skaza, więc alergolog powiedziała, że ewentualnie można jesienią zrobić prowokację np jakimś jogurtem czy przeszło.
marchewkę spróbuję za kilka dni podać na nowo, znacznie by mi ułatwiło, gdyby ją mógł jeść.
ale faktycznie ja już też nie smaruję tak dokładnie i często. chociaż kąpiel w emolium nadal jest.
HAPPYBETTI a właśnie, bo miałam zapytać - używasz tego olejku do kąpieli z rossman co kiedyś pisałaś? tego z różową nakrętką?
renata borysek
Fanka BB :)
U nas też skóra lepiej ale muszę bardzo uważać na to co jem-u nas skaza bialkowa-i czasem zdarza mi się że zjem coś nieświadomie i już wysypka
emolium codziennie regularnie i kąpiel i smarowanie

Roxannka
Pracująca mama!
dawno nie zaglądałam na ten wątek bo szczerze mówiąc tematu alergii miałam już troszeczke dosyć
ale widze że już wszystkie idziemy w dobrym kierunku :-) ja to jak zawsze troche boje się cieszyć, ale też musze przyznać że poprawa jest i to widoczna, odkąd jesteśmy na mm :-) teraz wyeliminowaliśmy jeszcze jabłko bo jakoś podejrzane ostatnio było
I tak jak pisałam na wizytach, w środe idziemy na badania i zobaczymy co tam wyjdzie.
Wszystkim nam życze żeby te cholerstwo zwane alergią stało się przeszłością

Wszystkim nam życze żeby te cholerstwo zwane alergią stało się przeszłością

Byłoby dobrze, bo ja też mam dosyć (tzn. Adaś)Wszystkim nam życze żeby te cholerstwo zwane alergią stało się przeszłością![]()
Natuś,tak,uzywam i juz tylko tego.Emolium mi sie skończyło i juz nie kupiłam do kąpieli,tylko po smaruję emulsją.A ten olejek to często nalewam sobie na rękę i bezpośrednio nim myję Amelkę,a czasem zwyczajnie wlewam do wody.Na opakowaniu piszą,że 2-3 krople,ale ja oczywiście leję o wiele,wiele więcej- ot,tak "psiknę" nim dość hojnie do wanienki.Jak juz pisałam kiedys- dla mnie genialna sprawa,bo nie uczula (w przeciwieństwie do Oilatum:/),a jest tak wydajny,ze choć ciągle używam,to jeszcze wciąż tą pierwszą buteleczkę mam.A Emolium- 2 tygodnie i nowa butla:/.
No i cieszę sie,że coraz lepiej z Dzieciaczkami.
No i cieszę sie,że coraz lepiej z Dzieciaczkami.
reklama