Elwirka - jak się ma Oliwka ?
Kania - a może warto przez kilka dni dać samo mleko i jak zejdzie wysypka to na nowo wprowadzać wszystko i może wtedy trafisz co ją uczula. Przemek nadal samo mleko je i żyje i całkiem dobrze wygląda (10kg waży). Nie mamy za bardzo wyboru.
U nas nic nowego. Ja to już się staram za bardzo o tym nie myśleć i nad tym nie zastanawiać. Traktuje tę alergię jako normę z która trzeba żyć, bo inaczej bym już osiwiała. Byłam z małym trochę u teściów i tam go znowu mocno sypnęło - cała buzia i szyja + pogorszenie na nóżkach i rączkach. Jestem pewna, że uczula go coś jeszcze poza jedzeniem. Coś co jest w powietrzu. Oczywiście było mega sprzątanie, pranie zasłon, narzut na kanapie, wywalenie dywanu z pokoju gdzie mały spał i przebywał. No i następnego dnia od razu znaczna poprawa. Dziś mały też śpi juz na nowym materacyku, bo kupilismy mu zwykły piankowy, a ten kokosowo-gryczany wyleciał z jego pokoju. Ciekawe czy to coś pomoże. Z jedzeniem lipa. Wiem tylko że nie uczula go kleik kukurydziany, chrupki kukurydziane i dynia, ale po pierwsze z tego nie da się za bardzo sensownego posiłku zrobić, a po drugie mały ma gdzieś wszystko poza mlekiem. Już mi ręce opadają - nie wiem jak go przekonać do czegokolwiek. Dynią 3 dni go męczyłam i kończyło się na max 3 łyżeczkach, a potem pół pokoju było upaćkane a mały się wierzgał, darł i uciekał. Masakra jakaś. Już tyle rzeczy próbowałam - w butli mu dorzucałam do mleka, tą dynie gotowaną dawałam mu łyżeczką z mlekiem zmieszaną i nic. On po prostu akceptuje tylko butlę i tylko z mlekiem, ewentualnie z dodatkiem kleiku kukurydzianego, ale to jest takie puste jedzenie i tylko ma po tym zaparcia:-( Macie jakieś pomysły jak małego przekonać? Tę dynię to sama jadłam, kupiona od babki z domowego ogródka, słodziutka - mniam. No i raz próbowałam przetrzymać małego, mając nadzieję, że może jak zgłodnieje to zje trochę, ale gdzie tam - 6h nie jadł, co jakiś czas mu podsuwałam łyżeczkę w tym czasie, ale nie tknął nic. Aż wreszcie stwierdziłam, że trochę za długo już nie je i jak dałam butlę z mlekiem to całą wciągnął.