reklama
Dziś Natalka się wypięła na mleczko,pluje i nie chce jeść,właśnie babcia poszła z nią na spacerek,to może przyjedzie głodna i pochłonie pepti
a ja wezmę się za sprzątanie....
My kąpiemy Natkę codziennie w emolium i nie wyobrażam sobie nie kąpać jej choć jeden dzień,napewno by się źle z tym czuła,zresztą jak chyba każda z nas,kąpiel relaksuje,odświeża a potem flaszeczka i spanko-codzienny rytuał,myślę,ze jakbym ominęła kąpiel to nie spałaby nam tak smacznie jak zawsze
a ja wezmę się za sprzątanie....
My kąpiemy Natkę codziennie w emolium i nie wyobrażam sobie nie kąpać jej choć jeden dzień,napewno by się źle z tym czuła,zresztą jak chyba każda z nas,kąpiel relaksuje,odświeża a potem flaszeczka i spanko-codzienny rytuał,myślę,ze jakbym ominęła kąpiel to nie spałaby nam tak smacznie jak zawsze
Natalka już po spacerku,oczywiście mleka nie chce pic:-( ,dodałam parę łyżeczek kleiku ryżowego i co???i znów załamka,bo kolejny dzień z rzędu, jak jej daje to kicha,myślałam ,że to może katarek będzie,ale w nosku sucho,tylko kichanie i to zaobserwowałam już od paru dni,ja się chyba załamię....:-
(co ja mam jej już dawać????jak samego mleka nie chce,kleik kukurydziany i kaszka Sinlac też odpadają

nie mówiąc już o jakichkolwiek daniach::::::
:

chyba na skazę można robic testy krwi,ale tak prawdę mówiąc,to nie dowiadywałam sie jeszcze,bo słyszałam,że u takich maluszków te standardowe są niemiarodajne.No,a poza tym to u nas jeszcze nie najgorzej,bo póki co,to jest uczulenie na nabiał,marchewkę ,truskawki (ja jadłam,nie ona
),no i zauważyłam na płyn do płukania tam na wsi,bo ja nie używam.Więc mam nadzieję,że nie będzie tragicznie i coś tam będzie mogła jeść.Banan na przykład niby taki alergenny,a u nas ok.
cass
Fanka BB :)
elusia, moja nie chciała tak jść przez 3 dni 2 tyg temu i ząb jej wylazł..
cass
Fanka BB :)
można zrobić ogólnie, bada się wtedy poziom IgE i z tego co pamiętam przy badaniu ogólnym w rozmazie przy alergii są podwyższone granulocyty kwasochłonne. Ale wiem że są testy na nietolerancje laktozy-z kupki, i też na alergie pokarmowe z krwi, ale płatne i u niemowląt niekoniecznie miarodajne. Warto zapytać alergologa o dokładne badania
reklama
Roxannka
Pracująca mama!
dzięki dziewczyny za wyjaśnienia z tym Dicoflorem
ale powiedzcie mi jeszcze czy każdy probiotyk tak działa bo ja mam bio-gaje i nie wiem czy kupowac tamten ? czy wogóle ma to jakieś znaczenie przy tej alergii czy bede podawać probiotyk czy nie za bardzo ?
elusia, mój jest tylko na cycu wiec to ze swojej diety musiałam wszystko wykluczyć :/ no a z rozszerzaniem jego diety to chyba poczekam do wizyty u alergologa. My też sterydów nie używamy, a t a maść borowa to na recepte ?
elusia, mój jest tylko na cycu wiec to ze swojej diety musiałam wszystko wykluczyć :/ no a z rozszerzaniem jego diety to chyba poczekam do wizyty u alergologa. My też sterydów nie używamy, a t a maść borowa to na recepte ?
Ostatnia edycja: