reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergia i problemy z nią związane

No wlasnie NAN HA nie jest refundowany i na poczatku kiedy lekarka kazala tego Nana nam dawac to myslalam ze zbankrutuje, bo wiadomo ze taki maluch je wiecej tego mleka niz roczniak. No ale jak dostal strasznych bolesci tak ze rwal wlosy z glowy to popedzilam do lekarki i zmienila na pepti.

nice-girl musialabym ja sprobowac kremiku tego co podalas, bo Miloszowi coraz wiecej robi sie strupkow ktore siapią:-(
mimo ze kapie go w emolium.. a smarowalam kremikiem z ziajki ktory na poczatku byl rewelacyjny a teraz jakos przestal pomagac

reklama
Lelek - to na taką sączącą wysypkę to ten krem jest właśnie super, bo u nas taka była i jak smarowałam tymi innymi kremami i maściami (a trochę ich mam) to nie pomagało, a ten Alantan jakoś to złagodził, wyschła ta wysypka, wygładziła się i zbledła :-)

ja dawałam bezsmakowe i niestety nie toleruje kaszki ryżowej,po kleiku ryżowym jest ok,także co w tej kaszce jest nieteges, a to kaszka z NESTLE

No wlasnie NAN HA nie jest refundowany i na poczatku kiedy lekarka kazala tego Nana nam dawac to myslalam ze zbankrutuje, bo wiadomo ze taki maluch je wiecej tego mleka niz roczniak. No ale jak dostal strasznych bolesci tak ze rwal wlosy z glowy to popedzilam do lekarki i zmienila na pepti.

nice-girl musialabym ja sprobowac kremiku tego co podalas, bo Miloszowi coraz wiecej robi sie strupkow ktore siapią:-(
mimo ze kapie go w emolium.. a smarowalam kremikiem z ziajki ktory na poczatku byl rewelacyjny a teraz jakos przestal pomagac

a próbowałaś kremu specjalnego EMOLIUM?skoro kąpiesz w emolium,to dobrze smarować kosmetykami z jednej serii,wiem ,że drogi,ale na allegro taniej wychodzi, ja kupuje parę sztuk w aptece internetowej

Ja mam Emolium emulsję specjalną, ale na tą ostatnią wysypkę lepiej ten Alantan Plus zadziałał. Za to na wysuszoną skórkę ta emulsja jest bardzo fajna, ale przy wysypkach to średnio się sprawdza.

a ja kupiłam ostatnio coś nowego, żel do ciała do skóry atopowej z serii babe pediatric, kosztował 41 zł, mały ale wydajny, wczoraj wypróbowaliśmy. Rewelka, Majka jeszcze nie miała takiej ładnej skóry.

U nas często pojawia się sącząca ciemieniucha i wtedy pani dr kazała nam zasypywać talkiem lub zasypką alantan, podziałało. od czasu do czasu smaruję elocomem jak bardzo mocno się sączy.

Dziewczynki, jeśli nie chcecie używać sterydów to jest taka maść Elidel, działanie to samo co Locoid itp, tylko bezsterydowo, no i cena powala bo mała tubka ok 80 zł.

Dziewczyny z Warszawy - dziś jak wracałam z małym z kina to zaszłam do kilku aptek zapytać się po ile mają Pepti 2 no i wszędzie po 11zł z groszami. Ale w 1 aptece znalazłam za 9,90 :-D Ta sieć nazywa się Apteka za Grosze. Ja byłam w tej na Puławskiej.

u nas pepti kosztuje przeszło 11zeta
dziewczyny mam pytanie:
kupiłam dziś parę słoiczków z HIPPA dynia z indykiem(ziemniak,dynia,indyk) bo były w promocji,więc zrobiłam spory zapas,bo tylko na ten obiadek mała nie reaguje alergią,i zastanawiam się,czy mogłabym do tego dania dodać inne warzywa?troszkę to urozmaicić?i jakie warzywa by to mogły być?:confused:

Hmmm elusia, ja nigdy tak nie eksperymentowalam...

podaje albo zupke ze sloiczka albo gotuje sama- czesciej to drugie oczywiscie ale nigdy nie mieszalam

reklama
Do góry