reklama
natolin
Fanka BB :)
ELUSIA ja myślałam, że pytasz tak ogólnie, bo ja jeszcze tego słoiczka nie podawałam, w ogóle mięska Pudzianek jeszcze nie próbował :-/ ale do dyni z ziemniakiem dodawałam brokuł, buraka.
tak się zastanawiam czy możliwe, żeby małego obsypało po kleiku ryżowym czy co to... nigdy nie miał jeszcze takich objawów... ma takie drobniuteńkie czerwone krosteczki na plecykach rozsiane i na brzuszku ze 3 skupiska :-( już nie wiem co myśleć?
i jeszcze mam pytanie czy jakiś krem na to polecacie?
tak się zastanawiam czy możliwe, żeby małego obsypało po kleiku ryżowym czy co to... nigdy nie miał jeszcze takich objawów... ma takie drobniuteńkie czerwone krosteczki na plecykach rozsiane i na brzuszku ze 3 skupiska :-( już nie wiem co myśleć?
i jeszcze mam pytanie czy jakiś krem na to polecacie?
A my mamy 2 nowe masci na te jego pachwinki,zobaczymy czy cos sie poprawi bo jak do tej pory szalu nie ma:-(
Natolin chcialabym pomoc ale moj kleiku nie je.Moze mu szybko znikna bo u nas np jak maly cos zje i nagle wyskakuje mu cos na buzce to szybko samo mu znika
Natolin chcialabym pomoc ale moj kleiku nie je.Moze mu szybko znikna bo u nas np jak maly cos zje i nagle wyskakuje mu cos na buzce to szybko samo mu znika
Natuś - imienniczko mej dziecinki,myślę,że kleik może uczulać,u nas napewno kaszka ryżowa,a co do kleiku to się jeszcze waham,na wszystko wmawiałam sobie,że ma alergię,a jak odstawiłam kaszkę i kleik, to wszystko wróciło do normy,zatem odstaw na parę dni i poczekaj na reakcje,ja smarowałam maścią z apteki robioną-tylko tyle mogę Ci polecić
u nas to jest tak z wysypkami :jeszcze nigdy nie miała obsypanego ciała ,tylko bardzo rzadko pojawiła się delikatna kaszka na zgięciach łokciowych,zawsze najbardziej reaguje buzia,czasem się zastanawiam ,czy to np. nie jest od czegoś co daje do buzi,a teraz to łapie wszystko i miętoli;-)

u nas to jest tak z wysypkami :jeszcze nigdy nie miała obsypanego ciała ,tylko bardzo rzadko pojawiła się delikatna kaszka na zgięciach łokciowych,zawsze najbardziej reaguje buzia,czasem się zastanawiam ,czy to np. nie jest od czegoś co daje do buzi,a teraz to łapie wszystko i miętoli;-)
Ostatnia edycja:
mój zawsze miał tylko na buzi wysypkę i to inaczej wyglądającą. nawet sama skaza białkowa też mu się na buzi tylko ujawniła.
u nas też skaza pojawiła się tylko na buzi,łuszcząca ,świecąca się skóra,nie ma typowych krostek tylko np jedna plamkę i to np wokół ust,sama niewiem już czasem,czy nie jestem za bardzo przewrażliwiona na tym punkcie

Natuś mój Wojtek ma takie skupiska drobnych krosteczek i nie mam pojęcia od czego. Do kwietnie skóra była piękna. Potem nagle go wysypało i ZONK! Odstawiłam już oliwkę, ale wysypka nadal jest. Sama już nie wiem czy mu się zmniejsza czy ciągle ma to samo (raczej to samo). Wychodziłoby na to, że albo to jakaś skaza po przejściu na NAN2 albo będę musiała odstawić gluten bądź kaszki. Nic innego nie dostaje bez przerwy :-(
pszczylaszczka
ja mam tak samo, ale co dac zamiast kaszki?
reklama
nice-girl
NAtolin - jeśli to inaczej wygląda niż 'normalna' wysypka którą wcześniej miał i jest tylko na plecach to ja obstawiam, że to potówki. U nas tak samo co jakiś czas wyłażą - na plecach, na karku i na szyi pod podbródkiem. Na tej szyi to myślałam że to wysypka bo on wtedy miał całą twarz obsypaną, no i na twarzy zaczęło ładnie schodzić a na brodzie nadal czerwone krostki i coś mi zaczęło nie pasować. Posmarowałam to na noc porządnie sudocremem i rano już nie były zaognione, zmalały i zrobiły się beżowe. Także spróbuj tym sudocremem. Może mały za ciepło ubrany. No i w tych miejscach gdzie mu wychodzi to ja nie smaruje go kremami tłustymi, bo wtedy bardziej się zaczerwienia. Jak już to takimi lekkimi kremami nawilżającymi. No i na szyi pod brodą to mu w dzień przemywam co jakiś czas watką z wodą, bo wiadomo poci się, ślini, ulewa i to pogarsza sprawę, a mu się niezły podbródek zrobił ostatnio i to jest właśnie w tym fałdzie skórnym.