reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergia i problemy z nią związane

Miloszsek tez je juz od dawna 2 ale smierdzi i jest okropne jak 1.

Pszczylaszczka- u mnie w ten sposob stwierdzono skaze białkowa, na jakim mleku robisz ta kaszke mleczno ryzowa? czy na wodzie? Chodzi o to ze ona zawiera jakies tam mleko,a skoro Ty karmisz piersia, a dzidzius jest uczulony na białko mleka to po otrzymaniu takiej kaszki moga byc wlasnie te objawy co opisujesz

reklama
czy któraś mama alegika podawała swojemu dziecku kurczak z dynią i ryżem babydream? bo niby lekarz powiedziała, żeby podawać indyka i królika, ale jak już zakupiłam te słoiczki to pomyślałam, że Was dopytam czy podawałyście.
proszę o odpowiedź.

Tak, ja :-D podawałam już babydream wszystkie słoiczki do 7 miesiaca, łącznie z owocami z owsem, sucharkami itp i po niczym małej nie wysypało, w przeciwieństwie do większości bobovity i hippa

Dzisiaj pani doktor kazała nam zmienić mleko na HA skoro wysypka nie schodzi już tyle czasu :-( Nie dopytałam jednak czy musi to być NAN czy obojętne. Orientujecie się może? W sumie nawet nie wiem czy NAN ma HA (wydaje mi się, że widziałam w sklepie i wy chyba też kiedyś o nim pisałyście).

Aniawa NAN ma HA, bo mam kupione i nie użyte i zastanawiam się co z nim zrobić, czy używać, czy nie.
A gdzie ta wysypka jest i jak wygląda?

LELEK- robie kaszki mleczno ryzowe 2 razy dziennie, ale co jej dawac zamiast zeby sie najadła?
Za waszą namową kupilam te słoiczki z rossmana dzis i bylam w szoku jesli chodzi o cene 2 ,90 za duzt słoik z mięsem- jakas promocja ...hm

czy któraś mama alegika podawała swojemu dziecku kurczak z dynią i ryżem babydream? bo niby lekarz powiedziała, żeby podawać indyka i królika, ale jak już zakupiłam te słoiczki to pomyślałam, że Was dopytam czy podawałyście.
proszę o odpowiedź.

ja podawałam,jest gęściejszy niż obiadki z hippa,ale troszkę po nim sie drapała,więc niewiem czemu,może ten ryż...sprobuj z hippa dynia z indykiem,Natka to wcina aż sie uszy trzęsą,od paru dni dodałam do tego brokuły,a jutro chcę wprowadzić zamiast brokułów- fasolkę szparagową,zobaczymy co z tego wyjdzie?chyba można tak mieszać nie?a za jakiś czas będziemy testować risotto z brokułami,

reklama
Aniawa NAN ma HA, bo mam kupione i nie użyte i zastanawiam się co z nim zrobić, czy używać, czy nie.
A gdzie ta wysypka jest i jak wygląda?

Wysypka jest prawie wszędzie, tzn. głównie brzuszek i plecki, ale na rączkach i nóżkach też są wypryski. Lekarka stwierdziła, że nie jest to bardzo silna wysypka, ale plackowata czy jakoś tak. Krostki są drobniutkie, blade, skupiają się w kilku punktach, chociaż i tak są wszędzie. Moja mała nie miała nigdy tego rodzaju wysypki i sama już nie wiem czy to może być od mleka. U Zuzi skaza była ewidentna, tutaj niekoniecznie. Poza tym dziwne jest, że wysypka nasila się i łagodnieje co jakiś czas, chociaż od końca marca (odkąd wyskoczyła) ani razu nie zniknęła na dobre.
Dlaczego zastanawiasz się czy używać, czy nie? Też nie jesteś pewna czy Laura ma alergię akurat na mleko?

Do góry