reklama
nice-girl
Fanka BB :)
Natolin - no to niskie to IgE całkowite. U nas było ponad 160. No ale to się tylko cieszyć -jakby nie było to są dobre wieści:-)
No szkoda,że na te białka mleka Wam nie dała na testy.A może te biegunki nie są od alergii tylko po prostu od tego że to coś nowego dojedzenia i się musi przewód pokarmowy przyzwyczaić? Oby tak było. Albo może Piotruś ma nietolerancję laktozy i stąd problemy z nabiałem?
No szkoda,że na te białka mleka Wam nie dała na testy.A może te biegunki nie są od alergii tylko po prostu od tego że to coś nowego dojedzenia i się musi przewód pokarmowy przyzwyczaić? Oby tak było. Albo może Piotruś ma nietolerancję laktozy i stąd problemy z nabiałem?
natolin
Nice no właśnie, czyli u nas malutko tego. Najwyżej sama zrobię takie badanie pod kątem mleka, ale z drugiej strony ja się nie znam, ale w necie czytałam, że nawet jak te badania wyjdą dobrze to nie znaczy od razu, że dziecko nie ma alergii.
Zresztą on jak był malutki to miał ewidentną skazę no i ze skórą u niego też są problemy.
Zresztą on jak był malutki to miał ewidentną skazę no i ze skórą u niego też są problemy.
ikaa29
A nam tez co jakiś czas coś wychodzi to na pleckach to na rączkach.
Dziewczyny, dostawałyście te skierowania na testy alergiczne od alergologa czy pediatry? Ja też coraz bardziej zaczynam się niepokoić nieciekawą skórką na twarzy Hani. Ma takie krostki cały czas, w sumie od zawsze i lekko czerwone policzki. No i na dworze, na mrozie, bardzo się jej czerwienią. Pediatra powiedziała nam kiedyś, że to nic takiego, może uczulenie na proszek rodziców i że pewnie minie, ale nie mija... Zapisałam nas na początku lutego do takiej w miarę OK pediatry i zobaczymy, co powie. Mam nadzieję, że coś mądrego nam zasugeruje.
Poza tym od jakoś miesiąca robi więcej kupek, co najmniej dwie dziennie, a na ogół trzy, więc nie wiem, czy to także nie sugeruje jakichś problemów alergicznych... No ale biegunka to nie jest. Równie dobrze może to być przez zęby. Normalnie kombinuję jak koń pod górę...
Poza tym od jakoś miesiąca robi więcej kupek, co najmniej dwie dziennie, a na ogół trzy, więc nie wiem, czy to także nie sugeruje jakichś problemów alergicznych... No ale biegunka to nie jest. Równie dobrze może to być przez zęby. Normalnie kombinuję jak koń pod górę...
Ostatnia edycja:
Roxannka
Pracująca mama!
nat, to faktycznie mało wam rzeczy przepisała. Oczywiście to co wyjdzie w testach nie musi oznaczać że dziecko ma czy nie ma alergii.
Widze, że Ige całkowite wyszło u nas bardzo zbliżone bo Patryk miał tylko delikatnie mniejsze - 5,1 IU/ml. :-) Poza tym my mieliśmy testy na jabłko, gluten, kazeine i beta laktoglobuline czyli właśnie mleko, no i u nas nic nie wyszło a alergia napewno jest przynajmniej na jabłko i mleko :-( Też żałuje że nie mieliśmy przepisanej laktozy bo to często uczula, podobno
ragna, wydaje mi się że takie specjalistyczne badania może przepisać tylko alergolog, chociaż mogę się mylić. Nas właśnie kierował alergolog
Widze, że Ige całkowite wyszło u nas bardzo zbliżone bo Patryk miał tylko delikatnie mniejsze - 5,1 IU/ml. :-) Poza tym my mieliśmy testy na jabłko, gluten, kazeine i beta laktoglobuline czyli właśnie mleko, no i u nas nic nie wyszło a alergia napewno jest przynajmniej na jabłko i mleko :-( Też żałuje że nie mieliśmy przepisanej laktozy bo to często uczula, podobno

ragna, wydaje mi się że takie specjalistyczne badania może przepisać tylko alergolog, chociaż mogę się mylić. Nas właśnie kierował alergolog

reklama
ikaa29
ragna moja też dwie kupki dziennie robi dziś nawet trzy zrobiła tak więc myślę że to nie ma związku.