Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Zapomniałam Ci jeszcze napisać, ze ważne sa przepływy, jeśli już wtedy były prawidłowe u dzidzi jak piszesz to również na plus dla maluszka, więc bez obaw, a rodzina to kurcze nic nie rozumie, pozapominali jak to było???? a bo kiedyś nie było takich badań i pomiarów.!!!!!
Marcia no tak jak pisałam i myslałam choćbyś tam pojechała, jesli nie sa pewni do końca hodowli to nic nie powiedzą, ale moze Cię pocieszę, ze jeśli tak długo czekasz to dla Ciebie na plus, bo zwykle jak jest coś źle to po 2 tyg. (góra 3) oni juz informują, ze dziecko chore, nie czekają do końca. Więc myslę, ze wynik będzie dobry dla Was, bo kazdy dzień bez info to doby dzień.Witajcie! Moich wyników nadal nie ma bo trwa jeszcze hodowla zatem dalej muszę szukać w sobie potężnych pokładów cierpliwości i pogody .... W niedzielę 6.06.2010 minie miesiąc od telefonu od lekarza z poradni genetycznej że po teście biochemicznym z krwi ryzyko ZD wyszło u mnie bardzo wysokie ...
osa1985 tyle dziewczyn odpowiedziało Ci najlepiej jak można - decyzja należy do Ciebie i ojca Maleństwa. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie jak będziesz znosić psychicznie ciąże wiedząc o podwyższonym ryzyku ZD. Ja nie zastanawiałam się ani minuty i od razu jak tylko usłyszalam że moje ryzyko odbiega od normy (nie wiedząc jeszcze jakiej) powiedziałam że się zgadzam. Muszę mieć pewność co jest z Maleństwem a dają to jedynie badania inwazyjne. Mam bardzo podobne wyniki USG do mamy2010 której ryzyko trisomii 21 było oszacowane na 1:44, Twoje 1:86 ale jestem od Ciebie o 10 lat starsza i przy złej biochemii krwi moje ryzyko zostało oszacowane o wiele wyżej (1:18). Sam zabieg, w mojej ocenie, jest niskiego ryzyka powikłań (mogących prowadzić nawet do poronienia). Nie wiem co musłiałby zrobić lekarz aby go zepsuć. Życzę Ci najlepszej dla Was decyzji.
Pozdrawiam
Witam! Przeczytałam uważnie Wasze wypowiedzi i gratuluję wszystkim przyszłym Mamą wspaniałych wyników. W moim przypadku USG nie wyszło najlepiej (w 12 tyg. i 4 dniu):
FHR 166 ud/min, CRL 57,9mm, NT 1.98 mm, BPD 21,9 mm, HC 80,4 mm, AC 66,11 mm FL 7,7 mm; Łożysko - przednia ścian wysoko, Płyn owodniowy w normie, Pępowina - trójnaczyniowa.
Anatomia płodu: czaszka-obraz prawidłowy, Kręgosłup-obraz prawidłowy, Serce-obraz prawidłowy, Brzuch-obraz prwidłowy,Żołądek-widoczny,pęcherz moczowy-widoczny, Ręce-obie widoczne,stopy-obie widoczne.
Markery wad chromosomalnych: Kość nosowa-obecna, Kąt czołowo czaszkowy twarzy (FM-A) 75, Ocena przepływu doplerowskiego przez Ductus Venosus-fala A obecna, oraz Niedomykalność zastawki trójdzielnej - OBECNA.
Reasumując ginekolog stwierdził, że wszystko jest jak w najlepszym porządku oprócz właśnie niedomykalności zastawki trójdzielnej. Stwierdził, że może być to stan przejściowy i z czasem ona się domknie ... Pomimo tego pobrano mi krew do badania biochemicznego surowicy krwi, oraz alecono wykonanie Echa Serca Płodu. Dziś jade do Wrocławia na w/w badanie, które bede mieć jutro i pewnie wiele się wyjaśni (mam taką nadzieję). W dlaszym ciągu czekam na wyniki z krwi (pobrano mi ją 23 lipca). Najgorsze jest to czekanie, zwariować można.... Jeżeli wyniki będą złe mnie również czeka amniopunkcja.
Pozdrawiam!