NT 3.2 testy NIFTY czy Harmony dają pewność przybliżoną do amniopunkcji bo 99%, ale dotyczą tylko trzech podstawowych trisomii+ zespołów związanych z płcią. Czyli tylko zespół Downa, Edwardsa Patau i Turnera lub Klinefeltera. Ja przymierzałam się do NIFTY ale znając siebie nawet przy dobrym wyniku zastanawiałabym się czy moje dziecko nie ma innego zespołu którego nifty nie wykrywa.
Wiem, że chcesz działać bo miałam podobnie, ale niestety w tej kwestii nic nie przyspieszysz. Jesteś umówiona do Roszkowskiego- to super bo już samo USG u niego dużo wniesie. To podobno świetny specjalista i na pewno on ci doradzi co robić dalej,
Pappa ma średni sens bo wyjdzie i tak źle przy takim nt, ale przynajmniej dowiesz się czy białka pappa i beta hcg są w normie.
Ja chyba bym na Twoim miejscu zrobiła Nifty i po otrzymaniu wyniku zastanowiła się co dalej. Jeżeli wynik będzie dobry a do tego Roszkowski nie znajdzie na usg nic innego oprócz tej wysokiej przezierności to myślę, że będziesz mogła spokojnie odetchnąć.
A jak pozostałe parametry z USG?