reklama

Antykoncepcja po...

Nie lubię poruszać intymnych tematów, ale jak mus to mus. Ponieważ połóg kończy mi się w poniedziałek, Mąż wczoraj stwierdził, że w zasadzie to można uznać, że już jestem "po" i zainaugurować małżeński sezon poporodowy. I generalnie spostrzeżenia mam dwa, a pytanie jedno:
- posucha jakaś straszna (tak będzie do końca laktacji? trochę słabo...)
- lekki dyskomfort dziś, mam nadzieję, że mnie ginekolog nie zabije, że nie poczekałam do wizyty.
dokladnie jak pisze elena - poki karmisz jest pustynia - zele durex sie dobrze sprawdzaja
a te 6 tygodni to tak pi razy oko w Pl obowiazuje

dyskomfort moze byc przez "suchoty".

reklama
Ewa posucha przy karmieniu piersia norma...Żele i te sprawy...
Ja zaczełam wczoraj, z gumka, i jestem niezadowolona i zdenerwowana.. Raz, ze dla mnie zero przyjemności nerwy bo ja bym wolała poczekać do wizytacji i w ogóle ochoty nie miałam, to jeszcze mi sie krwawienie na nowo rozkręciło..i to zywa krwia...Znowu przeszło w plamienie ale się zdenerwowałam i mam poważne podejrzenia, że macica mi isięnie obkurczyła do porzadku jeszcze...Cholera..No i koszmary w nocy, że do szpitala musiaam iśc i z karmienia nici...Połóg kończy sie dzis, wizytacja w przyszłym tygodniu..Ale mam stresa, nerwa i czarne wizje ze szpitalem i lekami wykluczającymi karmienie na czele..

wiolcia - cos jest o nich w watku intymnym
Bodzinka - ale Ty po cc, to macica może dłużej się obkurczać. Nie masz bóli czy jakiegos gwaltownego krwawienia, to chyba w miare ok, co??

Wiolcia- Azalia to w sumie jedyne tabletki dla kamiących matek tyle że są jednoskładnikowe i dlatego trzeba bardzo przestrzegać czasu ich brania czyli w miarę o stałej porze

Ja już 2 razy próbowałam i było spoko, fakt sucho no ale ok, co prawda chciałabym żeby było tak jak przed ciążą ale trzeba troszkę poczekać. Rozmawiałam z Marcinem i chyba się zdecydujemy na wkładkę, po tabletkach moje libido=0 więc nie chcę do nich wracać a prezerwatw nie lubimy. Dziś wizyta u gina więc zobaczę co i jak.

Wiolcia- Azalia to w sumie jedyne tabletki dla kamiących matek tyle że są jednoskładnikowe i dlatego trzeba bardzo przestrzegać czasu ich brania czyli w miarę o stałej porze
nie! sa cerazette i mozna sie zapomniec do 12 godzin. moze te refundowane tutaj o ktorych mowila polozna to wlasnie azalia - koniecznie trzeba przestrzegac czasu brania i zdarzaja sie wpadki.

Ja już 2 razy próbowałam i było spoko, fakt sucho no ale ok, co prawda chciałabym żeby było tak jak przed ciążą ale trzeba troszkę poczekać. Rozmawiałam z Marcinem i chyba się zdecydujemy na wkładkę, po tabletkach moje libido=0 więc nie chcę do nich wracać a prezerwatw nie lubimy. Dziś wizyta u gina więc zobaczę co i jak.

Czytałam że wkładki dla kobiet po dwóch ciążach nie są polecane. Ale ginekolog powie lepiej niż ja.
Zazdroszczę współżycia ;-)

reklama
wiolcia - cos jest o nich w watku intymnym
Bodzinka - ale Ty po cc, to macica może dłużej się obkurczać. Nie masz bóli czy jakiegos gwaltownego krwawienia, to chyba w miare ok, co??
Fakt..Dzwoniłam do położnej nie kazała sie przejmować.
Ja przy Lolku cerezetki brałam własnie o tych drugich pierwsze słysze....Ale pomimo granicy ja przestrzegałam jak głupia. Telefonik nastawiony i tabletki zawsze w torebca. ale ja zaprawiona w tabsach he he he.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry