Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja jestem uczulona na metal i nie wiem jaki więc wolę żeby nie było nic z metalem
acha, ja też...wszystko co metalowe mnie na ciele uczula, wiec rozumiem że w grę wówczas wchodzi tylko Mirena
a ja chyba sie zdecyduje na metalowa klasyczna bo boje sie hormonow...w sumie dlatego wlasnie chce spiralke...a mirena ma zbiorniczek ktory uwalani stopniowo hormon progesteron, ten sam ktory zawieraja tabletki anty. Jutro ide do lekarza to dopytam sie dokladniej co i jak i chyba bede sie decydowala, jesli bedzie cos nie tak to zawsze moza wyjac to w kazdym momencie:-)
Nie odbierzcie tego, jako jakiegoś przytyku czy wymądrzania się albo nie wiem czego jeszcze, ale zawsze chciałam kogoś o to zapytać, a teraz mam okazję, więc może skorzystamW zasadzie każda z Was decyduje się na jakąś antykoncepcję. A wiem, że część jest tzw. wierząca i praktykująca. Jak to godzicie?
To żadne prowokacyjne pytanie, po prostu jestem ciekawa, jak do tego podchodzicie. Będę wdzięczna za jakieś spokojne odpowiedzi
Ja się trzymam npru nawet nie tyle ze względów ideologicznych (choć pewnie też), ale zdrowotnych, naturalnych - nie wiem jak to nazwać. Więc nigdy nie miałam jakichś dylematów w tej kwestii. Chętnie posłucham Waszego zdaniaO ile w ogóle ktoś się zdecyduje odpowiedzieć
![]()
ja to widze tak ze nawet kalendarzy jest forma antykoncepcji bo skoro by sluchac pisma swietego to nie powinnas tak naprawde wogole sie zabezpieczac tylko godzic sie z tym co da i zdecyduje Bog czyli jesli zajedzisz w ciaze to zajdziesz i tak powinno to wygladac...to chyba jest troszke nienormalne? czy tylko ja tak na to patrze? w kazdym razie poczelam juz jednego potomka i z mojej strony wystarczy:-)
bardzo często też dochodzi do mikroporonień i kobiety nawet nie wiedzą, że byly w ciąży (myślą, że to obfitsza miesiączka) właśnie głównie te które stosują metody naturalne.