reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Antykoncepcja w uk

reklama
gabids i buziaczku - nie ma sie czego bac , wszystko idzie bardzo szybko i bezbolesnie. Jak pisze Justynka to faktyczie czuc tylko zastrzyk znieczulajacy:-);-)

No ,ale was rozumiem , tez sie balam jak diabli , ale nie bylo czego:tak:

Powodzenia i trzymam za was kciuki:-)

Wiecie co tego jeszcze nie grali.Własnie zadzwonili do mnie z przychodni z pytaniem czy wiem że mam wizytę dzisiaj.Mówię że wiem i własnie idę na 13.15.A babka mi mówi że ona ma zapisane że ja miałam na 12.40 Qrcze normalnie szok:wściekła/y:Patrze na kartke a tam jak byk 13.15!! Dobrze że nie doszłam jeszcze do tej przychodni bo nie recze za siebie.:no::wściekła/y:

Buziaczku
Implancik jest wyczuwalny jak dotkniesz sie w tym miejscu , poczujesz cieniutka ,, zapaleczke,, w srodku, nic nie boli. Po zalozeniu mialam siniaka przez ok 4-5 dni i to wszystko. Na poczatku dziwne uczucie , ja to myslalam ze jak rusze reka mi ten implant sie przebije przez skore i wypadnie:-D, mowie ci jaja jak berety:-D:-D:-D.

Gabids - to co wkoncu nie poszlas??????

niuńka no nie poszłam bo juz przepadło.Nastepna wizyte mam na 4 grudnia.
buziaczku jednak będziesz pierwsza.Zdaj relacje jak było.Idziesz juz jutro?

Wiecie co tego jeszcze nie grali.Własnie zadzwonili do mnie z przychodni z pytaniem czy wiem że mam wizytę dzisiaj.Mówię że wiem i własnie idę na 13.15.A babka mi mówi że ona ma zapisane że ja miałam na 12.40 Qrcze normalnie szok:wściekła/y:Patrze na kartke a tam jak byk 13.15!! Dobrze że nie doszłam jeszcze do tej przychodni bo nie recze za siebie.:no::wściekła/y:
Oj bym sie wkurzyla strasznie jeju jeju ....jakas sekretakrka nie umie pisac chyba albo zle widzi na patrzaly :wściekła/y::sorry2::dry: co jest w komputerze, dziwne ze sie tak pomylili w godzinie:confused2:

Buziaczku
Implancik jest wyczuwalny jak dotkniesz sie w tym miejscu , poczujesz cieniutka ,, zapaleczke,, w srodku, nic nie boli. Po zalozeniu mialam siniaka przez ok 4-5 dni i to wszystko. Na poczatku dziwne uczucie , ja to myslalam ze jak rusze reka mi ten implant sie przebije przez skore i wypadnie:-D, mowie ci jaja jak berety:-D:-D:-D.
Ja pewnie nie bede chciala ruszac reka
:-D, i zemdleje jak juz bedzie po wszstkim z wrazenia :-D niezla aparatka jestem nie martw sie :-D:-D:-Djak pobrali mi krew w ciazy 1 raz to slabo mi sie zrobilo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D a porod przezylam wiec nie powinnam sie bac niczego ale ....bioje sie bo emocje porodwe juz kinely iiii.....:shocked2:
buziaczku jednak będziesz pierwsza.Zdaj relacje jak było.Idziesz juz jutro?
Ok napewno sie odezwe jak tylko bede w calosci :-D

no dobrze, to ja teraz zadam pytanie żółtodzioba:zawstydzona/y:. Z tego co wiem w UK środki antykoncepcyjne są za darmo (jeszcze do końca nie moge w to uwierzyć ale....:cool:) Pytanie: gdzie mam iść, żeby ktoś mi doradził na jakie tabletki bądź plastry i je przepisał? Wydaje mi się dość logiczne, że powinam iść do lekarza, a jednak...W moim GP widnieje napis, który w wielkim uproszczeniu, odejmując wszystkie formy ugrzecznione informuje :''jesli nie jesteś małym dzieckiem z poważną chorobą, nie umierasz właśnie w męczarniach, nie tracisz przytomności w konwulsjach, nie krwawisz itp. to nie trać czau lekarza na osobistą wizytę, bo może własnie z twojej winy ktoś umiera;-). Lepiej umów się na konsultacje przez telefon i miej czyste sumienie''.
Jakoś sobie nie wyobrażam konsultacji na temat metod antykoncepcji przez telefon:no:. Health visitor? Tylko nie wiem czy taka osoba jest wystarczająco kompetentna, a w dodatku też rozchwytywana.

no dobrze, to ja teraz zadam pytanie żółtodzioba:zawstydzona/y:. Z tego co wiem w UK środki antykoncepcyjne są za darmo (jeszcze do końca nie moge w to uwierzyć ale....:cool:) Pytanie: gdzie mam iść, żeby ktoś mi doradził na jakie tabletki bądź plastry i je przepisał? Wydaje mi się dość logiczne, że powinam iść do lekarza, a jednak...W moim GP widnieje napis, który w wielkim uproszczeniu, odejmując wszystkie formy ugrzecznione informuje :''jesli nie jesteś małym dzieckiem z poważną chorobą, nie umierasz właśnie w męczarniach, nie tracisz przytomności w konwulsjach, nie krwawisz itp. to nie trać czau lekarza na osobistą wizytę, bo może własnie z twojej winy ktoś umiera;-). Lepiej umów się na konsultacje przez telefon i miej czyste sumienie''.
Jakoś sobie nie wyobrażam konsultacji na temat metod antykoncepcji przez telefon:no:. Health visitor? Tylko nie wiem czy taka osoba jest wystarczająco kompetentna, a w dodatku też rozchwytywana.

Witam .
W Anglii wszystkie srodki antykoncepcyjne sa za darmo oprocz prezerwatyw:-p:no:.
W Moim przypadku wygladalo to tak. Umowilam sie na wizyte do gp i poszlam na poczatku spytalam sie jakie srodki antykoncepcyjne w anglii sa dostepne ,i jakie by byl dla mnie najlepszy; to zalezy od przypadku idywidualnego(czy planujesz miec dzieci w jakims okreslonym czasie, czy karmisz piersia, czy pamietasz o godzinie zazywania tabletki,co uzywalas do tej pory, jak sie czulas,czy nie ma zadnych przeciwskazan co do zalozenia spiralki np -sprawy zdrowotne,itp itd), ja mialam do wyboru tabletki(rozne), implancik, spiralke(hormonalna i nie), plastry...i chyba tyle o ile dobrze pamietam , Zdecydowalam sie na implant jutro ide na jego zalozenie. Potem umowilam sie w przychodni na wizyte w sprawie zamontownaia i tyle.
Tak u Mnie to wygladalo...a jak bedzie wygladalo zalozenie tego dowiecie sie w jutrzejszym poscie :-D:-D:-D:-D:-p

ale nie ukrywam ze sie nie boje :-:)-p:-p:zawstydzona/y:

reklama
Buziaczek czasem nawet prezerwatywy są za darmo:tak:, już nie raz będąc u lekarza w sprawie antykoncepcji pytali się czy potrzebuję prezerwatyw i dali za darmo:szok:, w szoku byłam:szok:

Ja od prawie 2 miesięcy stosuję plasterek i powiem, ze jak narazie jestem miło zaskoczona, myślałam , że będzie gorzej a tu taka niespodzianka :tak:

Do góry