reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Hej dziewczyny ja juz po wizycie. Nie jest dobrze.... Mam niski estradiolu stad cienkie endometrium i brak szansy na zagmiezdzenie ewentualnego zarodka. Do tego mój prawy jajnik zanikł pochłonięty przez endometrioze. Mam tylko lewy działający:-( możliwe ze czeka mnie operacja. Wyjaśniło się dlaczego mam tak bolesne miesiączki. Jestem przerażona. Dostalam skierowanie na kilka badan i luteine od ok 23 dnia cyklu bo dr powiedziała ze progesteron tez mam za niski na pewno:-( moje szanse na dzidziusia zmalały bardzo...Boże mam 23 lata a juz taka diagnoza:-(

reklama
Hej dziewczyny ja juz po wizycie. Nie jest dobrze.... Mam niski estradiolu stad cienkie endometrium i brak szansy na zagmiezdzenie ewentualnego zarodka. Do tego mój prawy jajnik zanikł pochłonięty przez endometrioze. Mam tylko lewy działający:-( możliwe ze czeka mnie operacja. Wyjaśniło się dlaczego mam tak bolesne miesiączki. Jestem przerażona. Dostalam skierowanie na kilka badan i luteine od ok 23 dnia cyklu bo dr powiedziała ze progesteron tez mam za niski na pewno:-( moje szanse na dzidziusia zmalały bardzo...Boże mam 23 lata a juz taka diagnoza:-(
bardzo mi przykro, ale pamietaj, ze teraz medycyna tak poslza do przodu, ze napewno lekarze Ci pomoga, kiedy masz mialabys miec ta operacje?

Pewnie to cios dla Ciebie. Ale uwierz, że lepsze jest usłyszeć diagnozę nawet najgorszą niż nie wiedzieć dlaczego się nie udaje. Przynajmniej jest jak leczyć i co leczyć. Poza tym jest in vitro, na takie schorzenia jest idealne i pewnie się powiedzie za pierwszym razem jeśli by nie udało się naturalnie. Pozdrawiam :)

AAA i mam dominujący pęcherzyk 12 mm na lewym jajniku ale co z tego jak śluzu brak i endo lichutkie:-( teraz idę w marcu i ma mi dac plan działania co dalej. Nie chce o tym wszystkim myśleć czuje się niepelnowartosciowa:-(

lux: poważna przeprowadzka, bo dużo rzeczy. Dobrze, że twój chłop będzie miał wolne to szybciej pójdzie. Teraz trochę wysiłku, a już niedługo będziecie się cieszyć nowym miejscem :) A pożyczacie jakiegoś dostawczaka czy jak wozicie?

anula: zawsze warto pójść do innego lekarza jak się ma jakiekolwiek wątpliwości, bo jednak co jak co, ale nasze samopoczucie i wiara w to, że lekarz wie co robi i ufamy mu w tym co mówi i myśli jest najważniejsze. Z drugiej strony po dłuższym czasie relacja lekarz - pacjent może ucierpieć...nic nie tracisz idą i konsultując (no poza kasą jeśli to prywatne wizyty). Zawsze to inne spojrzenie na sytuację.

moniusia: jednak ciągle się potwierdza fakt, że tak mało jest lekarzy z prawdziwym powołaniem, którym powinna być chęć pomocy pacjentom. No albo pani wolno się uczyła i nie umiała patrzeć w przyszłosc i myśleć perspektywicznzie :/

tynka: podejrzewam jaka możesz być wystraszona słysząc taką diagnozę, ale patrz pozytywnie w przyszłość. Jesteś młoda, jeden jajnik ci działa. Estradiol można lekami podnieść, progesteron też. Głowa do góry. Tak jak dziewczyny piszą, że lepiej wiedzieć dlaczego się nie udaje...to wielki ciężar z serca, wiedzieć co się dzieje. A co ta operacja miałaby przynieść? Jakoś uwolnić ten prawy jajnik?

AAA i mam dominujący pęcherzyk 12 mm na lewym jajniku ale co z tego jak śluzu brak i endo lichutkie:-( teraz idę w marcu i ma mi dac plan działania co dalej. Nie chce o tym wszystkim myśleć czuje się niepelnowartosciowa:-(
nie mozesz tak o sobie myslec ani mowic, zaslugujesz na dziecko i zboaczysz, ze bedziesz mama i to nie raz, daj sie poprowadzic lekarzowi, on Ci pomoze

Dziękuje Lux i Moniusia. Narazie czuje się rozbita i nie wiem co dalej. Gin chce w następnym cyklu poobserwować ta endometrioze w okolicy prawego jajnika, naradzie dzialamy na lewym dostae najprawdopodobniej clostibegyt, estrofem i luteine jeśli się endometrioza zacznie szerzyć to ja usuwamy i potem będziemy znowu działać. Dochodzi u mnie jeszcze kwestia tego ze od stanu zapalnego zwiazanego z endometrioza mogę mieć niedrozne jajowody...Boże tyle tego no:-( za co to wszystko

lux: poważna przeprowadzka, bo dużo rzeczy. Dobrze, że twój chłop będzie miał wolne to szybciej pójdzie. Teraz trochę wysiłku, a już niedługo będziecie się cieszyć nowym miejscem :) A pożyczacie jakiegoś dostawczaka czy jak wozicie?

anula: zawsze warto pójść do innego lekarza jak się ma jakiekolwiek wątpliwości, bo jednak co jak co, ale nasze samopoczucie i wiara w to, że lekarz wie co robi i ufamy mu w tym co mówi i myśli jest najważniejsze. Z drugiej strony po dłuższym czasie relacja lekarz - pacjent może ucierpieć...nic nie tracisz idą i konsultując (no poza kasą jeśli to prywatne wizyty). Zawsze to inne spojrzenie na sytuację.

moniusia: jednak ciągle się potwierdza fakt, że tak mało jest lekarzy z prawdziwym powołaniem, którym powinna być chęć pomocy pacjentom. No albo pani wolno się uczyła i nie umiała patrzeć w przyszłosc i myśleć perspektywicznzie :/

tynka: podejrzewam jaka możesz być wystraszona słysząc taką diagnozę, ale patrz pozytywnie w przyszłość. Jesteś młoda, jeden jajnik ci działa. Estradiol można lekami podnieść, progesteron też. Głowa do góry. Tak jak dziewczyny piszą, że lepiej wiedzieć dlaczego się nie udaje...to wielki ciężar z serca, wiedzieć co się dzieje. A co ta operacja miałaby przynieść? Jakoś uwolnić ten prawy jajnik?
drobne rzeczy naszym autem a reszta busem, bo moj tata ma kilka aut,w tym dwa busy i mozna nimi zabrac wieksze rzeczy, pomoze nam moj brat i szwagierki facet

Tynka powtórzę się -diagnoza jest ważna, wiesz na czym stoisz i pod jakim kątem działać .. lekami podkręcicie co trzeba i wyniki się poprawia .... brak śluzu a wiesiołka próbowałas brać? Mi po nim śluz super się poprawił .... a co za zabieg planują? Laparoskopie? Hey ....cycki do góry nie jesteś bezplodna i szansa zawsze jest ! Jak wiesz ze jest pęcherzyk dominujacy to wykorzystaj to i pamiętaj " cuda " się zdarzają .... szybciej nie da się wizyty zorganizować?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Jugo ta operacja miałaby uwolnić jajnik i usunąć zrosty. Oprócz diagnozy która mnie powalila to jestem z tej babki bardzo zadowolona. Fajna konkretna kobitka. Nikt tak ze mną jeszcze nie pogadal.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry