• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Bum nie masz się co bać jeśli masz koty od jakiegoś czasu to pewnie już masz przeciwciała. Wystarczy że mąż Cię wyreczy w sprzątaniu po nich. Toxo można się i przez niemyte owoce czy warzywa zarazić tylko się tak czepili tych kotów ;)

reklama
Hej o!
Bum witamy i zapraszamy do rozmowy:-) długo się staraliscie o córkę? Jeśli chodzi o toxo to tak jak Kruczyca mówi wszyscy się na te koty uparli a tak naprawdę większość zarazen jest przez nieumyte warzywa, owoce i surowe lub niedopieczone mieso. Sprawdź poziom toxo Igg i Igm. Te drugie świadczą o świeżym zarażeniu i tylko takie są niebezpieczne jeśli już się zaraziłas to masz przeciwciała i dziecku nic nie grozi. Męża bratowa w 7 tygodniu ciąży dowiedziała się o świeżym zarażenia toxo i do konca ciąży brała antybiotyk a Antos to okaz zdrowia i mega mądrala!

Lux ha ha faceci tak mają najpierw myślą potem robią. Niech ma nauczkę teraz! Ja mam o tyle fajnie ze mój nigdzie nie chce z kolegami wychodzić! Może to dlatego że jest ochroniarzem w dwóch klubach i jak się napatrzyl na to pijane i nacpane towarzystwo to się zrobił strasznym wrogiem alkoholu i używek. Jego jest na święta ciężko namówił na kieliszek wódki! I w sumie mnie to nawet na rękę.

U mnie już nieciekawie, brzuch mnie ostro zaczyna boleć. Już tabletkę wzięłam ale nie jest dobrze, zaczyna się to samo co zawsze.

Aaaaa i Bum ja też na luteinie jestem. Dzis skończył się mój pierwszy cykl z nią a zaczął drugi, liczę że owocny w koncu:-) jak bierzesz luteine w sensie od kiedy do kiedy? staram się już 9ty miesiąc o bobasa i narazie się nie udaje. Też mam liche endo i niski estradiol a co za tym idzie bardzo mało śluzu. Jutro idę zbadać prolaktyne chyba sobie zrobię z obciążeniem jednak. Nie wiem co by tu jeszcze zbadać jak już mają mi krew pobierać.

Karola myślę że to może być TEN cykl i trzymam kciuki. Oby to była implantacja!

Bum przy pierwszym udało się w drugim cyklu biorąc tylko kwas. Niestety poronilam ta ciążę i od tamtego czasu moje idealne cykle się posypały i nijak nie chca wyjść na prostą. Starać konkretnie będziemy się starać po ślubie czyli od kwietnia :) teraz skupiam się na uregulowaniu cyklow znalezieniu fajnego doktorka, badaniach i suplementacji :)

Tynka u mnie z córką to było tak staraliśmy się z mężem o dzidziusia i jakoś nam szybko poszlo bo po trzech miesiącach ale okazało się , że mam puste jajo plodowe po tym jakoś już nie chciałam na razie dziecka i zaczęłam brac tabletki anty po ktorych po dwóch miesiącach byłam w ciąży i urodziła się córka :)

Ciążę miałam na podtrzymaniu do 20 tyg a od 25 tyg dostałam nadciśnienie ciążowe i znów tabletki a ostatni miesiąc byłam już w szpitalu ...

Teraz dwa miesiące temu miałam usg wyszło właśnie że to endo niskie i mam brać luteine od 10dc do 24dc .
A przy badaniach hormonalnych jeszcze wyszła mi podwyzszona prolaktyna i znow na obniżenie biorę lek.
Gin ogólnie mówi , że jak tylko endo będzie większe to nie powinno być żadnych problemów z zajściem... w styczniu się nie udało , obejrzymy teraz :)
Dziś jestem w 12dc :)

A mam takie pytanie czy któraś z Was ma koty ?
Przy pierwszej ciąży nie mieliśmy żadnego zwierza aaa teraz maamy dwa koty i trochę się naczytalam o toxo :/

Tak w pierwszej ciaży miałam koty od Pani która te koty zbiera z ulicy. Sprzątałam po nich kuwetę, a badania w trakcie ciąży wykazały, że nie chorowałam na toxo ...
Swego czasu o te toxo + koty kłóciłam się z dziewczynami tu na forum, prawie 7 lat temu. Wolałabym do tematu nie wracać ;) W każdym razie koty to nie jedyny nośnik tego ustrojstwa ...

reklama
Bum ja mam brać od 14 do 28 dnia cyklu ale chyba będę brała od 18 gdzieś bo ja mam ok 20 dnia cyklu owulacje dopiero. Jeśli chodzi o córkę to szybciutko Wam poszło. I to w czasie brania tabl. anty zaszłas w ciążę? A ja brałam tabl anty dwa i pół roku odstawiam i liczyłam na szybkie zajście i bliźniaki a tu już 9 miesięcy się staram i nic.
Przykro mi z powodu pierwszej ciąży. Powiem Wam, że poronienia i zespół pustego jaja to jakaś plaga ostatnio... straszne...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry