• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Bum ja mam brać od 14 do 28 dnia cyklu ale chyba będę brała od 18 gdzieś bo ja mam ok 20 dnia cyklu owulacje dopiero. Jeśli chodzi o córkę to szybciutko Wam poszło. I to w czasie brania tabl. anty zaszłas w ciążę? A ja brałam tabl anty dwa i pół roku odstawiam i liczyłam na szybkie zajście i bliźniaki a tu już 9 miesięcy się staram i nic.
Przykro mi z powodu pierwszej ciąży. Powiem Wam, że poronienia i zespół pustego jaja to jakaś plaga ostatnio... straszne...

Ja nawet tego nie mam :( Ja w ogóle w nic nie zachodzę :/
Może to strasznie brzmi, ale mam wrażenie, że normalnie nie jestem kobietą ...
Jak można przez 4 lata w ciążę nie zajść nawet biochemiczną ?
To jest dla mnie nie do pojęcia ...
ehh

reklama
Mi jakoś tak wyliczył no i tak biorę ...
Tak z córką zaszlam przy braniu tabletkach , tylko coś było nie halo , że przy tej przerwie nie dostałam okresu i poszłam do gin a na usg taki szok był , że nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać ...
Tynka dokładnie a skąd się takie coś bierzy to nie mam pojęcia :/

Nessi a robiłaś jakieś badania ?
Moja szwagierka tak samo ciągle się leczy ale u niej coś tam nie pęka i nie umie zajść ...
Głowa do góry na pewno będzie dobrze :)

Nessi a co Twój gin na to że przez tyle czasu w ciążę nie zaszłas? Miałaś droznosc jajowodów a chłop badania nasienia bo to ewidentnie coś jest na rzeczy?

Bum też bym konkretny zooonk zaliczyła! Całe szczęście młoda zdrowa bo przy brania tabl to w sumie nie wiadomo czego się spodziewać. Twój przykład tylko potwierdza regułę że jak się o ciąży nie myśli to się w nią zachodzi i to nawet biorąc tabsy. Ja miałam teraz plan żeby odpuścić na cykl lub dwa i zresetować psychikę bo już bywa różnie ale za bardzo szkoda mi czasu po prostu więc działam dalej.

Tynka no dokładnie tak jest niechcesz to jest a jak chcesz to się starasz i starasz ... :)
Ale ja to jestem nastawiona tak , że musi sie udać nie teras to za miesiąc ale musi :D

Mała zdrowa całe szczęście to mój taki cud , bo przy cesarce stwierdzili , że musiało mi się łożysko odklejac bo mała miała wody z krwią , wiec dzieliło nas trochę , ale całe szczęście było minęło i jest mój diabelek obok mnie :)

Oczywiscie mam strach przed następną ciąża jak to będzie , ale jakoś nie chcę się poddać dwójka dzieci jest idealna :P

Tynka a ty starasz się o pierwszego maluszka ? :) luteine masz pod jezyk czy dopochwowo ? :)

Bum o pierwszego i jak już mi się uda to o drugie zaczynam się starac po pół roku po porodzie:-) nie chce dużej różnicy wieku. Ale co będzie to czas pokaże. A luteine mam pod język i jest paskudna

Tynka dokładnie paskudna strasznie , czytałam już czy idzie ją lykac ale niestety nie ... :( ale jak trzeba to trzeba :)
Aaa mniejsza różnica wieku to dobrze robi ja mam siostrę starszą o 7 lat i jakoś za małego nie dogadywalysmy sie , nam jak by się się udało to byłoby 2 lata i dwa miesiące :p

Mi jakoś tak wyliczył no i tak biorę ...
Tak z córką zaszlam przy braniu tabletkach , tylko coś było nie halo , że przy tej przerwie nie dostałam okresu i poszłam do gin a na usg taki szok był , że nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać ...
Tynka dokładnie a skąd się takie coś bierzy to nie mam pojęcia :/

Nessi a robiłaś jakieś badania ?
Moja szwagierka tak samo ciągle się leczy ale u niej coś tam nie pęka i nie umie zajść ...
Głowa do góry na pewno będzie dobrze :)

Podstawowe badania mam w normie, a badanie nasienia zrobimy niedługo, ale obstawiam na bank, że jest ok z moim K. Ginka mi mówiła, że nawet słaby plemnik może zapłodnić komórkę, tylko potrzeba czasu i sprzyjających warunków...... Zachodzę w głowę czy to nie psychika oby ... mam 34 lata, czuję na plecach oddech zegara biologicznego. Z drugiej strony wczesniej się tym nie martwiłam, nie myślałam o tym ... a w ciążę i tak nie zachodziłam. Nigdy nie stosowałam tabletek anty, a od urodzenia Szoguna nie używaliśmy żadnych zabezpieczeń.
Niedługo dowiem się jaki pakiet badań ginka znowu mi zleci.

A z ciekawostek dodam i na poprawę humoru, że na dzisiaj przesuneła mi się owu, więc pewnie to wykorzystam ... ;-) ;) Przez kilka miechów miałam tylko z prawego i zawsze czułam kłucie ... teraz mam z lewego i mnie ćmi, tak jakby piecze ? dziwne uczucie, ale śluz wrócił więc. ...

Nessi za bardzo to się na tym nie znam , ale na pewno jakieś dodatkowe badania i będziecie wiedzieć na czym stoicie :)
Na pewno będzie dobrze :*
No to oczywiście musisz to wykorzystać , oby była owocna !
Ja owu mam za dwa dni ! Na razie jadę z kalendarzykiem , ale też sobie już zamówiłam paseczki :)

reklama
Hej witam sie w walentynki ale produkujecie ledwo nadazam zalaczam fotke bukietu od meza sliczny co a za dwa tygodnie mam urodziny bo mamy rok przestepny a ja z 29 szykuje sie duzo swietowania☺

Załączniki

• 1455474258134.jpg
    1455474258134.jpg
    66,3 KB · Wyświetleń: 46

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry